دنیای اقتصاد- این بار مجید انصاری، معاون پارلمانی رییس‌جمهور و محمد حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس در مقابل دوربین برنامه دیروز، امروز، فردا قرار گرفتند تا درباره موضوعاتی چون بودجه، سفر آمریکا به بحث و تبادل نظر بپردازند. معاون پارلمانی دولت که در این برنامه به هدفمندی یارانه‌ها هم اشاره ای داشت از لزوم اجرای این قانون سخن گفت و یکی از اهداف هدفمندی را سرمایه‌گذاری برای بازتولید ثروت عنوان کرد. خبرگزاری مهر در اینباره نوشته است که انصاری با بیان این مطلب که در نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها قطعا کارهای خلاف قانون انجام شده و متاسفانه در جهت عکس اهداف این قانون حرکت شده است تاکید کرد: اگر پرداخت نقدی یارانه‌ها بخواهد ادامه پیدا کند، باید در مورد تامین منابع صحبت شود. ما در مسائل کلان مثل اصلاح فاز اول هدفمند کردن یارانه‌ها باید به تفاهم مشترکی با مجلس برسیم که به شخصه به این تفاهم امیدوارم و این عزم را در مجلس می‌بینم. محمدحسن ابوترابی هم در مورد موضوع هدفمندی، با بیان اینکه در قانون این طور پیش‌بینی شده بود که ۳۰ درصد از فروش درآمدهای نفتی برای حمایت از تولید صرف شود که البته این موضوع انجام نشد و منشاء ایجاد چالش در این عرصه شد گفت: ما از دولت انتظار داریم در لایحه بودجه سال آینده اجرای مراحل بعدی قانون هدفمندی را هم پیش‌بینی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید انصاری، معاون پارلمانی روحانی تاکید کرد: حالا در داخل کشور هم دولت برنامه‌ریزی‌های میان مدت و کوتاه‌مدتی را برای رفع تنگناهای معیشتی مردم در نظر دارد. در این ۴۵ روز مصوبات زیاد کارگشایی در این زمینه وجود داشته است. در این فاصله لایحه اصلاحیه بودجه به مجلس ارائه شده است. مجلس در این میان همکاری خوبی داشته البته اگر مجلس دو فوریت این اصلاحیه را تصویب می‌کرد، بهتر بود. انصاری با بیان این مطلب که بودجه سال جاری ۲۱۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: این در حالی است که منابع تامین بودجه بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نیست. این یعنی بودجه غیرواقعی بسته شده است. دولت برای تنظیم درآمدها و هزینه‌ها به صورت مرتب و در سطوح مختلف جلسات مختلفی را برگزار می‌کند تا به نتیجه مطلوبی در این زمینه برسد. پرداخت یارانه‌ها در اولویت دولت است اما باید در نوع پرداخت‌ها تغییراتی انجام شود. در نهایت دولت تمام تلاش خود را به کار بسته تا کشور را از این رکود تورمی و بازار را از فضای التهاب خارج نماید. ابوترابی هم در ادامه این گفت‌وگوی تلویزیونی به بحث اصلاحیه بودجه سال ۹۲ وارد شد و در این باره گفت: متاسفانه نگاه به بودجه نفتی باعث شده هزینه‌های جاری کشور در سال ۱۳۹۱ به نزدیک ۱۰۰ هزار میلیارد برسد که این رقم در بودجه ۹۲ بیش از ۳۰درصد افزایش پیدا کرده است. ما باید بودجه سال ۹۳ را با همکاری مشترک مجلس و دولت و با نگاه درست به منابع و هزینه‌ها تنظیم کنیم. خوشبختانه معاون محترم برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور لایحه متمم بودجه را به صورت دو فوریتی مطرح نکردند. بودجه به صورت عادی در دستور کار کمیسیون بودجه مجلس قرار گرفت تا به آن پرداخته شود و در نهایت به تصمیم درست و قابل دفاع رسید.

مجید انصاری در بخش دیگری از «دیروز، امروز، فردا» با اشاره به اینکه سعی دولت بر این است که بودجه ۹۳ را در موعد قانونی به مجلس تقدیم کند، گفت که بودجه سال ۹۲ چهارماه از زمان خود را از دست داد که این برای کشور قابل قبول نبود. ما تلاش می‌کنیم لایحه بودجه ۹۳ را در زمان معین ارائه کنیم. انصاری همچنین از چند صد هزار میلیارد تومان از طرح‌های ناتمام و کلنگ خورده روی دست دولت خبر داد و گفت: دولت کارش را در شرایطی آغاز کرده است که امکان تخصیص بودجه به طرح‌های عمرانی ندارد. با این شرایط دولت نزدیک به ۳۰ سال فرصت نیاز دارد که طرح‌های ناتمام را به پایان برساند. انصاری در پایان این برنامه از معرفی وزرا بعد از تعطیلی مجلس خبر داد و گفت: رییس‌جمهور مشغول بررسی هستند و در نهایت بهترین گزینه‌ها را برای تصدی سه وزارتخانه باقیمانده معرفی خواهند کرد.

پیشنهاد حذف سه دهک از لیست یارانه‌بگیران

احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه از پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه برای حذف یارانه نقدی ۳۰ درصد از یارانه‌بگیران در اصلاحیه بودجه ۹۲ خبر داد و گفت: پرداخت یارانه نقدی باید هدفمند باشد و پرداخت سرانه فقط در ایران انجام می‌شود. احمد توکلی در گفت‌وگو با تسنیم، تجدید نظر در پرداخت یارانه نقدی به دهک‌های درآمدی را به خاطر کمبود منابع قابل پرداخت برای یارانه‌های نقدی ضروری دانست و گفت: نباید با چاپ اسکناس منابع یارانه نقدی تامین شود. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با انتقاد از پرداخت یارانه نقدی به افرادی که توان مالی دارند، تصریح کرد: از صدر اسلام تا کنون خمس و زکات به اهل آن و مردم فقیر پرداخت می‌شده و هیچ مشکلی هم نداشته است.