سفر مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه سوئیس به تهران
سوریه محور گفتوگوی ظریف و بانکیمون
دنیای اقتصاد- طی یک هفته اخیر تهران محور مذاکرات منطقه ای و بینالمللی در خصوص سوریه بوده است. رایزنیهای دیپلماتیک و گفتوگوهای تلفنی رییس جمهور و وزیر امور خارجه و سفر مقامات خارجی به تهران بخشی از تلاش فعالانه ایران برای کاستن از حمله احتمالی آمریکا به سوریه است. پس از سفر سلطان قابوس و جفری فلتمن به تهران، در تازه ترین تحول، مدیرکل خاورمیانه وزارت امور خارجه سوئیس بامداد یکشنبه در راس هیاتی به منظور گفتوگو و رایزنی با مقامات ایران وارد تهران شد. به گزارش «ایسنا»، ولفگانگ آمادئوس برولهارت، در اولین روز اقامت خود در تهران با مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکا و ابوالقاسم دلفی، مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد.
دنیای اقتصاد- طی یک هفته اخیر تهران محور مذاکرات منطقه ای و بینالمللی در خصوص سوریه بوده است. رایزنیهای دیپلماتیک و گفتوگوهای تلفنی رییس جمهور و وزیر امور خارجه و سفر مقامات خارجی به تهران بخشی از تلاش فعالانه ایران برای کاستن از حمله احتمالی آمریکا به سوریه است. پس از سفر سلطان قابوس و جفری فلتمن به تهران، در تازه ترین تحول، مدیرکل خاورمیانه وزارت امور خارجه سوئیس بامداد یکشنبه در راس هیاتی به منظور گفتوگو و رایزنی با مقامات ایران وارد تهران شد. به گزارش «ایسنا»، ولفگانگ آمادئوس برولهارت، در اولین روز اقامت خود در تهران با مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکا و ابوالقاسم دلفی، مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد. سوئیس از جمله کشورهای اروپایی است که روابط نزدیکی با ایران دارد و در عین حال حافظ منافع آمریکا در ایران است. به نظر میرسد با توجه به زمزمههای شروع جنگ در سوریه، سفر این مقام سوئیسی در ادامه تلاشهای دیگر مقامات غربی به استفاده از وزن سیاسی ایران در شکلدهی به تحولات سوریه میباشد.در همین رابطه وزیر امور خارجه ایران در گفتوگوی تلفنی با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن محکومیت استفاده از سلاحهای شیمیایی، خطرات استفاده از زور و مداخله نظامی در سوریه را مورد تاکید قرار داد. محمد جواد ظریف، با مردود دانستن استفاده از زور در حل و فصل بحران سوریه، بر آمادگی ایران جهت یافتن راهی مسالمتآمیز برای خروج از بحران آن کشور تاکید کرد. دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این گفتوگوی تلفنی بر یافتن راهی سیاسی برای خروج از بحران تاکید کرد.در ادامه تلاشهای دیپلماتیک وزیر امورخارجه در خصوص بحران سوریه، ظریف در تماس تلفنی با وزرای امور خارجه ونزوئلا و نیوزیلند و مشاور نخست وزیر پاکستان با بیان اینکه هرگونه مداخله نظامی خارجی موجب پیچیدهتر شدن بحران و تشدید بیثباتی، تروریسم و افراطیگری در منطقه میشود، هرگونه اقدام نظامی احتمالی علیه ملت و دولت سوریه را محکوم کرد.
اوباما خواهان جنگ نیست
وزیر امورخارجه با اشاره به اینکه سایه جنگ کماکان بر سر منطقه است، گفت: مردم آمریکا خواهان جنگ نیستند و برداشت من این است که اوباما نیز خواهان جنگ نیست. محمدجواد ظریف در گفتوگوی اختصاصی با خبرآنلاین با تاکید براینکه بحران سوریه راه حل نظامی ندارد، گفت: همه بایدتلاش کنند تا از این جنگ جلوگیری شود. وزیرخارجه با اشاره به سخنرانی اخیر رییس جمهوری آمریکا درباره حمله احتمالی به سوریه که عملا آن را منوط به گرفتن مجوز از کنگره آمریکا کرد، گفت: صحبتهای آقای اوباما به خوبی نشان میدهد که مردم آمریکا خواهان جنگ نیستند، برداشت من این است که حتی خود آقای اوباما هم خواهان جنگ نیست.
ارسال نظر