معاون اول رییسجمهور خبر داد
تشکیل ستاد ویژه اقتصادی
دنیای اقتصاد- در ادامه برگزاری مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید، دیروز علی طیبنیا، عباس آخوندی و علی ربیعی بهطور رسمی سکاندار وزارتخانههای اقتصاد، راه و شهرسازی و تعاون،کار و رفاه اجتماعی شدند. همچنین محمدعلی نجفی دیروز سکان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را در اختیار گرفت. در این مراسمها که با حضور معاون اول رییسجمهور برگزار شد، اخبار مهمی درباره برنامه و رویکرد اقتصادی دولت تدبیر و امید ارائه شد. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور در مراسم معارفه وزیر اقتصاد از تشکیل ستاد ویژه تصمیمات اقتصادی با محوریت مسوولان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت برای اتخاذ تصمیمات هماهنگ در دولت و حل مشکل معیشت مردم خبر داد.
دنیای اقتصاد- در ادامه برگزاری مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید، دیروز علی طیبنیا، عباس آخوندی و علی ربیعی بهطور رسمی سکاندار وزارتخانههای اقتصاد، راه و شهرسازی و تعاون،کار و رفاه اجتماعی شدند. همچنین محمدعلی نجفی دیروز سکان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را در اختیار گرفت. در این مراسمها که با حضور معاون اول رییسجمهور برگزار شد، اخبار مهمی درباره برنامه و رویکرد اقتصادی دولت تدبیر و امید ارائه شد.اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور در مراسم معارفه وزیر اقتصاد از تشکیل ستاد ویژه تصمیمات اقتصادی با محوریت مسوولان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت برای اتخاذ تصمیمات هماهنگ در دولت و حل مشکل معیشت مردم خبر داد.وی با اشاره به دستور ویژه رییسجمهور مبنیبر تامین معیشت مردم گفت: در همین راستا مقرر شده است ستادی ویژه تشکیل شود و هماهنگیهای لازم را میان دستگاهها ایجاد کند.جهانگیری، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی را همراستای بانک مرکزی سه بازوی قدرتمند برای اجرای تصمیمات اقتصادی دانست و گفت: امیدواریم با آغاز به کار این ستاد اقتصادی، مشکلات معیشتی مردم تا حد ممکن برطرف شود. در مراسم تودیع و معارفه وزیر اقتصاد مطرح شد
تشکیل ستاد ویژه تصمیمات اقتصادی در دولت
جهانگیری: معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی کشور، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ۳ بازوی قدرتمند برای اجرای تصمیمات اقتصادی هستند
دنیای اقتصاد- بعدازظهر دیروز علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی که بیشترین رای اعتماد را از مجلس، در طول ۳۵ سال پس از انقلاب کسب کرده است، بهطور رسمی کلید وزارت اقتصاد را به دست گرفت. این اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور بود که با حضور در مراسم تودیع و معارفه وزرای پیشین و جدید اقتصاد و دارایی، شمسالدین حسینی را بدرقه و وزارتخانه را به طیبنیا سپرد. در این مراسم اخبار مهمی نیز اعلام شد. از جمله اسحاق جهانگیری از تشکیل ستاد تصمیمات اقتصادی با محوریت مسوولان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان مدیریت برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی هماهنگ در دولت و حل مشکل معیشت مردم خبر داد.
جهانگیری به دستور ویژه رییسجمهور مبنی بر تامین معیشت مردم اشاره کرد و افزود: در همین راستا مقرر شده است ستادی اقتصادی تشکیل و هماهنگیهای لازم را برای اتخاذ تصمیمگیریهای هماهنگ میان دستگاهها ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز بخشهای اقتصادی و اجرایی کشور هماهنگیهایی را با همدیگر برای اجرای تصمیمات دولت انجام میدادند، افزود: به دستور رییسجمهور مقرر است سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با همکاری وزارت اقتصاد ضمن انتخاب عضو سوم، خود مدیریت و هماهنگی لازم را برای تصمیمات اقتصادی کشور انجام دهند.
به گفته وی، در آخرین جلسه دولت نیز تاکید زیادی بر برگزاری ستاد اقتصادی از سوی رییسجمهور مطرح شد که به اعتقاد بنده با آغاز به کار این ستاد تا حد زیادی تصمیمات در اسرع وقت اجرا و از ناهماهنگیها جلوگیری خواهد شد.
معاون اول رییسجمهور، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی را همراستای بانک مرکزی به عنوان ۳ بازوی قدرتمند برای اجرای تصمیمات اقتصادی دانست و گفت: امیدواریم با آغاز به کار این ستاد اقتصادی، مشکلات معیشتی مردم تا حد ممکن برطرف شود.
در ادامه این مراسم وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی نیز با بیان اینکه هماهنگی در رویکرد، تصمیمگیری و اجرا سه راهبرد تیم اقتصادی دولت یازدهم است، گفت: کشور گرفتار نفرین منابع است.علی طیبنیا اظهار کرد: مدیریت اقتصادی کشور در شرایط اخیر بهشدت سخت بود و آقای حسینی سعی میکرد با وجود این مشکلات اقتصاد کشور را مدیریت کند. وی افزود: حضور خودم را در جمع خانواده وزارت اقتصاد پاس میدارم و خداوند را شاکرم؛ به دلیل حضور در محافل کلان سیاستگذاری از سالهای گذشته با وزارت اقتصاد رابطه نزدیکی داشتم به همین منظور بنده خود را در این وزارتخانه غریبه نمیدانم؛ چراکه در جمع دوستانم هستم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: وزارت اقتصاد همواره از عزم سازمانی و هویت ویژهای برخوردار بوده همانطور که آقای جهانگیری اشاره کردند کشور هماکنون در شرایط سخت رکود اقتصادی و تورم است؛ این شرایط استثنایی است.
وی شرایط استثنایی اقتصاد کشور را ناشی از چند عامل دانست و گفت: اما علت بنیانی ساختار اقتصادی نامتعادل و نامتوازن مربوط به قبل از انقلاب است و شرایط تحریم و سیاستهای ناشی از آن تنها عامل تشدیدکننده این وضعیت است.
طیبنیا ادامه داد: عامل اصلی شرایط اقتصادی اخیر وابستگی به درآمدهای نفتی یا نفرین منابع است؛ برای برونرفت از شرایط موجود همکاری و همفکری همه ارکان نظام ضروری است و حل مشکلات حتی توسط دولت به تنهایی میسر نیست.
وی افزود: مشکلات اقتصادی منظومهای است و مستلزم همکاری کلیه بخشهای نظام، تلاش دولت و دستگاههای ستاد اقتصادی کشور است؛ با تدبیر و همفکری میتوانیم با این مشکلات مقابله کنیم.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: شرایط خاص کشور ناشی از وابستگی به درآمدهای نفتی است.
همچنین سید شمسالدین حسینی وزیر در مراسم تودیع خود و معارفه علی طیبنیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم به بیان آخرین دفاعیات خود از عملکرد ۵ سالهاش در وزارت اقتصاد پرداخت و اظهار کرد: بعد از ۵ سال کارکردن در وزارت اقتصاد حرفهای زیادی برای گفتن دارم؛ اما شاید گفتن تمام آنها به مصلحت نباشد. وی کارکردن در وزارت اقتصاد را به هوا تشبیه کرد و گفت: اگر هوا کمی آلوده شود همه سرفه میکنند؛ این یعنی وزارت اقتصاد از ارزش بالایی در جامعه برخوردار است. حسینی ادامه داد: اصلاح قوانین مالیاتی حتی از هدفمندی یارانهها هم سختتر است؛ کشور خرج دارد و اگر درآمدی نداشته باشد کاری از پیش نمیرود. مگر اینکه پرچم کشور دیگری را روی بانک مرکزی نصب کنند.
وی سخنان خود را با این بیت شعر به پایان رساند و گفت: به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقی است؛ من وزارت اقتصاد را آباد تحویل گرفتم و امیدوارم آبادتر تحویل داده باشم.
برنامههای اقتصادی تمام دستگاهها این هفته اعلام میشود
معرفی رییسکل بانک مرکزی تا ۲ روز آینده
علی طیبنیا عصر دیروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه وزیر اقتصاد با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تمام دستگاهها و وزارتخانهها برنامههای خود را برای حل مشکلات معیشتی مردم طی ۱۰۰ روز آینده آماده کردهاند و تا پایان هفته جاری به دولت ارائه خواهند کرد. وی افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی تا اوایل هفته آینده برنامه خود را درباره حل مشکلات معیشتی مردم در ۱۰۰ روز آینده اعلام میکند؛ مسائلی مانند ارز، تورم و تولید در حوزه اختیارات یک وزارتخانه نیست و تیم اقتصادی دولت درباره آن تصمیمگیری و اعلام میکند. وزیر اقتصاد ادامه داد: کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و افزایش سهم درآمد پاک مالیاتی از اولین برنامههای وزارت اقتصاد در دولت یازدهم است و تمام اجزای سازمانی این وزارتخانه در این راستا برنامههای عملیاتی خود را با این هدف تنظیم میکنند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، طیبنیا با بیان اینکه بودجه سال جاری با عدم تحقق منابع روبهرو خواهد شد، افزود: مدیریت کسری بودجه سال جاری جزو برنامههای ۱۰۰ روز آینده دولت است. البته نمایندگان مجلس نیز به این موضوع واقف هستند که بودجه سالجاری با عدم تحقق منابع به صورت جدی روبهرو خواهد شد. از همین رو برنامه داریم با این کسری بودجه به صورت جدی مقابله کنیم. وی گفت: مدیریت تراز مالی هدفمندی یارانهها و همینطور بودجه سالجاری یکی از مواردی است که جزو برنامههای صد روزه دولت است.
وی در ادامه درباره برنامههایش مبنی بر جابهجایی مدیران و معاونان وزارت اقتصاد گفت: یکی از برنامههایی که در حوزه انتصاب مدیران وجود دارد چند ملاک عمده است که در مرحله اول شایستگی و تواناییهای شخصی مدیران است در مرحله دوم هماهنگی و اعتقاد به برنامههای تدبیر و امید است و همینطور هماهنگی بین دستگاههای مختلف ستادی دولت است؛ هیچ تعجیلی در عزل و نصب ندارم. قطعا اگرببینیم فعالیتها به نحو مناسب انجام میشود و همراهی با برنامههای دولت وجود دارد، از تمام قابلیتها استفاده کامل را میکنم.
طیبنیا ادامه داد: هر دستی را که برای همکاری دراز شود صمیمانه میفشارم و اگر در دورهای احساس کنم نیاز به تغییرات وجود دارد قطعا با آرامش این کار را انجام خواهم داد. وی درباره برنامههای دولت در خصوص هدفمندییارانهها تصریح کرد: قطعا مرحله اول هدفمندی یارانهها مطابق قانون در دولت یازدهم ادامه پیدا خواهد کرد.
وزیر اقتصاد به برنامههای این وزارتخانه در حوزه بانکداری نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه نظام بانکی قطعا یکی از برنامههای ما رقابتیتر کردن نظام بانکی کشور است و در این راستا برنامههای تفصیلی را تنظیم و ارائه خواهیم کرد. مرجع اصلی سیاستگذاری پولی و بانکی، بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار است، از همین رو در اولویت برنامههای شورای پول و اعتبار این موضوع قرار دارد. وی درباره انتخاب رییسکل بانک مرکزی گفت: همانطور که آقای جهانگیری اشاره کردند رییسجمهور در هماهنگی با سایر ارکان ستاد اقتصادی، رییسکل بانک مرکزی را انتخاب خواهد کرد و تا یک یا دو روز آینده نام رییسکل بانک مرکزی اعلام میشود.
وی در خاتمه تاکید کرد: قطعا روزهای سختی در وزارت اقتصاد در پیش دارم، اما مطمئن هستم با عزم ملی، تلاش، همدلی و همکاری سایر دستگاهها میتوان بر این مشکلات فائق آمد.
ارسال نظر