دنیای اقتصاد - پس از رای قاطع ۴۰۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا در مقابل ۲۰ رای منفی و تصویب طرح به صفر رساندن صادرات نفت ایران در طی یک سال، در جدیدترین اقدام و در مجلس سنای آمریکا ۷۶ سناتور نامه‌ای را برای باراک اوباما ارسال و تشدید تحریم‌ها علیه ایران را خواستار شدند و در عین حال بر گزینه توسل به نیروی نظامی در کنار راه‌حل دیپلماتیک تاکید کردند. این نامه که در آخرین روز جلسه کاری سنا پیش از تعطیلات تابستانی؛ یعنی دو روز پیش از مراسم تحلیف حسن روحانی برای اوباما ارسال شده است و تاریخ آن ۳۰ ژوئیه است، به‌نظر می‌رسد که تاثیر لازم را بر رای مجلس نمایندگان، یعنی یک روز پیش از تصویب دور جدید تحریم‌ها داشته است.

به گزارش «ایسنا»، روزنامه اورشلیم پست با اشاره به این خبر افزود: این گروه از سناتورها در نامه خود که روز جمعه برای باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا ارسال شد، مدعی شدند زمان برای دیپلماسی به سرعت رو به پایان است. آنها در این نامه با اشاره به سمت پیشین حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران به عنوان مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ادعا می‌کنند که ایران از مذاکرات برای خرید زمان استفاده کرده است. این سناتورها می‌افزایند که رهبر معظم ایران تصمیم گیرنده نهایی درباره برنامه هسته‌ای است.

پیش‌تر گروهی از نمایندگان لیبرال دموکرات با امضای نامه‎ای خواستار به تعویق افتادن تصویب این تحریم‎ها شده بودند، زیرا آن را دارای تاثیر معکوس و اقدامی غیرمسوولانه می‌دانستند.

در همین ارتباط دولت باراک اوباما نیز از طرح جدیدی که صادرات نفتی ایران را بیش از پیش هدف قرار می‌دهد و دسترسی ایران به حساب‌های بانکی‌اش در خارج از کشور را محدودتر می‌کند، ابراز نگرانی کرده است. در ماه میلادی گذشته، اختلاف عمیقی بین کنگره و اوباما بر سر ایران وجود داشته است.

رابرت منندز، سناتور دموکرات و رییس کمیته روابط خارجی سنا و لیندسی گراهام، عضو جمهوری‌خواه کمیته نیروهای مسلح سنا حامیان اصلی این نامه هستند.

این سناتورها در این نامه از اوباما خواستند که باید با احساس فوریت به این روند وارد شود و به سرعت درک شود که آیا ایران آماده مذاکرات جدی هست یا خیر.در همین ارتباط، پایگاه اینترنتی آنتی‌وار با اشاره به این خبر نوشت که این نامه که با حمایت دولت اوباما از دیپلماسی مغایر است، اساسا همان موضع بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کند که اصرار دارد زمان آن است که به ایران گفته شود پنجره دیپلماسی در حال بسته شدن است.

طرح تحریم‌ها که هم‌اکنون مورد تصویب مجلس نمایندگان آمریکا قرار گرفته، احتمالا در ماه سپتامبر و پس از تعطیلات تابستانی، برای تصویب به دو سوم رای مجلس سنا نیاز دارد و رییس‌جمهوری آمریکا نیز باید آن را امضا کند تا اجرایی شود. هدف از این مصوبه، کاهش مجدد صادرات نفت ایران به میزان یک میلیون بشکه در روز در مدت یک سال است.