حسن روحانی در نخستین سخنرانی خود پساز تنفیذ حکم ریاست جمهوری مطرح کرد
استمرار امید؛ کلید حل مشکلات
دنیای اقتصاد- مقاممعظم رهبری رای ملت ایران را در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تنفیذ کردند. مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری رییسجمهور منتخب ملت ایران دیروز ساعت پنجعصر در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور سران قوا و بسیاری از مقامات کشوری و لشکری برگزار شد. حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری حکم تنفیذ را قرائت کرد. پس از مراسم تنفیذ، احمدینژاد به همراه حسن روحانی به پاستور رفتند و احمدینژاد پس از ۸ سال کلید نهاد ریاستجمهوری را به حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی تحویل داد و به «نارمک» خانه خود برگشت.
دنیای اقتصاد- مقاممعظم رهبری رای ملت ایران را در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تنفیذ کردند.مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری رییسجمهور منتخب ملت ایران دیروز ساعت پنجعصر در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور سران قوا و بسیاری از مقامات کشوری و لشکری برگزار شد. حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری حکم تنفیذ را قرائت کرد. پس از مراسم تنفیذ، احمدینژاد به همراه حسن روحانی به پاستور رفتند و احمدینژاد پس از ۸ سال کلید نهاد ریاستجمهوری را به حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی تحویل داد و به «نارمک» خانه خود برگشت. رییسجمهور منتخب اما در مراسم تنفیذ با اشاره به اینکه «مسوولیت محوری من، حفظ امید و اعتماد مردم است»، خاطرنشان کرد: مردم در انتخابات شگفتیآفریدند. بعد از این نوبت ما مسوولان است که در همه سطوح، حقوق مردم را محترم بشماریم. حداقل انتظار مردم از دولت جدید، ایجاد ثبات در همه زمینهها و رفع دغدغهها و تنگناهایی است که کشور با آن مواجه است. روحانی تاکید کرد: «حفظ و استمرار امید در میان مردم، کلید حل مشکلات کشور است.» حسن روحانی: جهتگیری دولت نجات اقتصاد و تعامل سازنده با جهان است
دنیای اقتصاد - مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری حسن روحانی رییسجمهور منتخب ملت ایران دیروز ساعت ۵عصر در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور بسیاری از مقامات کشوری و لشکری برگزار شد. طی این مراسم متن حکم ریاستجمهوری حسن روحانی به عنوان رییسجمهور از سوی رهبر معظم انقلاب تنفیذ شد. متن این حکم توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری قرائت و سپس توسط رهبر معظم انقلاب به وی تحویل داده شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در این مراسم که با حضور رهبر معظم انقلاب، سران قوا و سایر مقامات بلندپایه کشور آغاز شد، در سمت چپ رهبر انقلاب حسن روحانی رییسجمهور منتخب، هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و در سمت راست ایشان محمود احمدینژاد رییسجمهور دهم، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و آملی لاریجانی رییس قوهقضائیه نشستند. نامزدهای انتخابات یازدهم ریاستجمهوری که پیش از این نیز به رییسجمهور منتخب به صورت حضوری و رسمی تبریک گفته بودند به ترتیب سعید جلیلی، محمد باقر قالیباف، محمدرضا عارف، غلامعلی حداد عادل، علیاکبر ولایتی و محسن رضایی در کنار هم و روی صندلی نشسته بودند؛ البته در این میان محمد غرضی با فاصله از سایر کاندیداها نشسته بود.
همچنین محمد ملک زاده رییس سازمان گردشگری، میر حسن موسوی رییس دفتر رییسجمهور، سعید مرتضوی رییس سازمان تامین اجتماعی، غلامحسین الهام سخنگوی دولت دهم، حمید بقایی معاون اجرایی و اسفندیار رحیم مشایی رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد که به حلقه اطرافیان احمدینژاد رییسجمهور سابق مشهورند نیز در جلسه تنفیذ در کنار هم نشسته بودند. به گزارش خبرگزاری مهر حضور برخی از چهرههای سیاسی که در مراسم تنفیذ ریاستجمهوری محمود احمدینژاد در سال ۸۸ غایب بودند در این جلسه جلب توجه میکند. آیت اللههاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت الاسلام علی اکبرناطق نوری و حجت الاسلام مجید انصاری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام این بار در مراسم تنفیذ حسن روحانی حضور یافتهاند.
مسوولیت محوری من، حفظ اعتماد مردم است
رییسجمهور منتخب مردم ایران در آغاز این مراسم سخنرانی خود را با سپاس و شکر از خدا شروع کرد و گفت: انتخابات خرداد ۹۲ گرچه با تردید و سوءظن بخشی از جامعه آغاز شد؛ ولی با تایید و استقبال عموم مردم به پایان رسید و انتخابات با شفافیت و رقابت و آرامش کامل برگزار شد و نتیجه آن برای بسیاری غافلگیر کننده بود.
رییسجمهور کشور با اشاره به تلاش بدخواهان مبنی بر اینکه آنها به دنبال این بودند که بر اثر تحریم و انزوا کشور در ستیز داخلی فرو رود و شکاف بزرگی بین دولت و ملت ایجاد شود، گفت: ولی با حضور گسترده اقشار مختلف مردم انتخابات پرشوری برگزار شد و شاهد این بود که حماسه کمنظیری خلق شد.
وی گفت: این انتخابات فرآیندی بود که با اتکا به خرد جمعی و مشارکت فعالان پایبند به نظام بهگونهای شکل گرفت که نشانگر بلوغ نظام و بازسازی هرچه بیشتر اعتماد بین حاکمیت و مردم بود و همه مردم و نخبگان جامعه منافع ملی و شرایط کشور را به خوبی درک کردند و در راه سربلندی هرچه بیشتر میهن قدم بر داشتند. رییس دولت یازدهم با بیان اینکه این انتخابات نتیجه شکاف بین حاکمیت و مردم نبود، تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران از پختگی و سواد لازم برخوردار است. فرآیندهای مردمسالاری در ایران تثبیت شده و از روندی بسیار شایسته برخوردار است. رییسجمهور اضافه کرد: مشارکت بالا، برگزاری سالم و بدون حاشیه انتخابات، شعارها و سیاستهای نامزدها و حجم گسترده بحث و نقد در جریان انتخابات، همگی نشاندهنده فرآیندی رو به کمال در جمهوریت و اسلامیت نظام است.
وی در ادامه افزود: مردم در انتخابات ۲۴ خرداد حماسهای بزرگ آفریدند و با حضور کمنظیر خود از شکافهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کاستند و بر وفاق و همگرایی ملت و منزلت جهانی بیشتر ایران تاکید کردند. نشاط و امیدی که از دل انتخابات برآمد، سرمایه اجتماعی جدیدی را برای ایران مهیا کرد؛ سرمایهای که نه تنها موجب رفع و دفع مخاطرات و تهدیدات از دامان کشور شد، بلکه فرصت جدیدی را برای جهش در جهت پیشرفت همهجانبه کشور به وجود آورد. رییسجمهور با اشاره به انتخاب خود از سوی مردم تصریح کرد: اگرچه انگشت امید در انتخابات به گفتمانی نشانه رفت که در برنامههای من متبلور بود؛ اما عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی فراوانی در پیدایش این وضع دخیل بوده است.
روحانی اضافه کرد: باید قدردان رهبری، همه اقشار و طبقات اجتماعی، شخصیتهای برجسته نظام، نخبگان و علما بود. همه شهروندان در انتخابات با آرای مختلف و با گرایشهای متنوع سیاسی دست به کار شدند و بدینوسیله امید و اعتمادی بزرگ ظهور یافت. وی همچنین با اشاره به اینکه «مسوولیت محوری من، حفظ امید و اعتماد مردم است»، خاطرنشان کرد: مردم در انتخابات شگفتیآفریدند. بعد از این نوبت تکلیف ما مسوولان است که در همه سطوح نظام حقوق و تکالیف مردم را محترم بشماریم. حداقل انتظار مردم از دولت جدید، ایجاد ثبات در همه زمینهها و رفع دغدغهها و تنگناهایی است که کشور با آن مواجه است. روحانی با بیان اینکه «توانمندی دولت در تقویت پایگاه اجتماعی آن و وفاداری به عهد و پیمان خود به مردم است»، خاطرنشان کرد: لازمه این پایبندی، صداقت و راستگویی است. ما اساس دینداری را ادای امانت و پایبندی به عهد و پیمان میدانیم. رییسجمهور کشورمان همچنین افزود: دولت خود را متعهد به شکوفا کردن اخلاق اسلامی و تلاش برای تبیین احکام اسلامی میداند. من با حمایت مردمی پا به میدان مسوولیت گذاشتم؛ مردمی که خواستار بهبود معیشت و منزلت خویش هستند، مردمی که میخواهند از فقر، فساد و تبعیض به دور باشند؛ مردمی که میخواهند در فضای آزاد معنوی و عقلانی رشد کنند و به آینده مطمئن باشند.
حسن روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به خواستهها و مطالبات مردم گفت:خواستههای مردم بحق است، گرچه برآوردن همه آنها به یکباره امکانپذیر نیست. دولت میکوشد که داشتهها و نداشتهها و عوامل مساعد و نامساعد پیش رو را با صراحت و صداقت با مردم در میان بگذارد و برای گذر از تنگناها از کمک قوای دیگر و مردم استمداد بجوید. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت استمرار فضای امید و با بیان اینکه این موضوع کلید حل مشکلات کشور است، گفت: این فضا و فرصت را میتوان با رویکرد تعاملی و سیاستهای تعادلی ادامه داد.
وی با اشاره به اهمیت دور شدن از افراط و تفریط در سیاستها و تمرکز بر حاکمیت قانون گفت: گفتمان و برنامهای که از اکثریت آرای مردم برخوردار بود، مبتنی بر اعتدال و تعامل بود.رییس دولت یازدهم با اشاره به اهمیت حفظ دستاوردهای نظام و حرمت گذاشتن به تلاشهای دولتهای پس از انقلاب و رفع کاستیها و تنگناها گفت: اعتدال مشخصه بارز فرهنگ ایرانی و اسلامی است. اعتدال به معنای عدول از اصول و محافظهکاری در برابر تغییر و تحول نیست. اعتدال رویکردی خردورزانه، فعالانه و صبورانه در جامعه برای دور شدن از ورطه افراط و تفریط است و در واقع باید گفت مسیر استقرار و استمرار مردمسالاری دینی از اعتدال میگذرد و تحولخواهی نیز بر مدار اعتدال میگذرد. اعتدال همان مشیت الهی است که بر امت وسط بودن تاکید کرده و مولای آن حضرت علی (ع) فرمودند که مشیتتان میانهروی و اعتدال باشد و مقصدتان رشد و پیشرفت باشد.
وی با اشاره به اهمیت رعایت اعتدال در برنامههای دولت بهخصوص در بخش ساختاری گفت: عدم اعتدال در ساختار اجرایی کشور را با آسیب شناسی علمی باید به درستی شناخت و با اصلاحات ساختاری و ظرفیت دولت در برابر جامعه تحولگرا آن را ارتقا داد. رییس دولت یازدهم با اشاره به شرایط حساس کشور و مشکلاتی که مردم با آن روبهرو هستند و با اشاره به اهمیت توجه به رونق اقتصاد و تولید کشور گفت: جهتگیری دولت نجات اقتصادی ایران، تعامل سازنده با جهان و احیای اخلاق است. رییسجمهور کشورمان در ادامه سخنان خود با تشکر از خدمات دولتهای قبلی بهویژه دولت دهم و همچنین تشکر از ملت ایران گفت: من از ملت ایران تشکر و قدردانی میکنم که فراتر از قلههای تحلیل پژوهشگران و نظریهپردازان در عرصه حاضر شدند و نشان دادند که وقتی کشور در شرایط حساس قرار دارد لحظهای از حمایت از کشور و نظام دریغ نمیکنند. من دست میلیونها ایرانی را به گرمی میفشارم و از تمام کسانی که به صندوقهای رای آری گفتند، تشکر میکنم و امیدوارم که استحقاق اعتماد آنها را داشته باشم. روحانی در پایان سخنانش گفت: من سنگینی بار این رای و این تنفیذ را احساس میکنم و تنها و تنها به خدا پناه میبرم و از آن دستگیر بندهنواز خالصانه و خاضعانه درخواست میکنم این بنده ضعیف خود را از شر کبر و غرور، حرص و بخل و حسد وارهاند. خداوندا به تو پناه میبرم از استبداد رای، عجله در تصمیم، تقدم نفع شخصی و گروهی به مصالح عمومی و بستن دهان رقیبان و منتقدان. بارالها یاریم کن تا بنده مخلصی برای تو و خادم لایقی برای مردم باشم و فراموش نکنم آنچه بر پیشینیان رفته است. سخن بسیار است و مجال اندک، چه بهتر است که سخن را کوتاه کنیم و پای در ره نهیم که دراز است ره مقصد و من نوسفرم. پس از برگزاری مراسم تنفیذ، محمود احمدینژاد به همراه حسن روحانی به پاستور رفت و زمام امور را به وی سپرد. احمدینژاد همچنین با مجموعه کارکنان نهاد ریاستجمهوری خداحافظی کرد و راهی خانه خود در نارمک شد. فارس گزارش داده جمعی از مردم از احمدی نژاد در محله نارمک استقبال کردند.
آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی رای ملت ایران را در انتخاب حجتالاسلام آقای دکتر حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تنفیذ کردند. متن حکم ریاستجمهوری حجتالاسلام حسن روحانی به عنوان رییسجمهور یازدهم که از سوی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی تنفیذ شده است، توسط رییس دفتر مقام معظم رهبری قرائت شد. به گزارش «ایسنا» متن حکم ریاستجمهوری هفتمین رییسجمهور جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
«با سپاس به درگاه خداوند حکیم و قدیر و درود بر پیامبر گرامی و خاندان مکرمش، آغاز دور تازهای از زنجیره خدمت و مسوولیت سنگین اجرایی در کشور را به ملت بزرگ ایران تبریک میگویم و در برابر الطاف کریمانه الهی که کمک و هدایتش، عزم و توان و کامیابی در ایجاد حماسهای دیگر را به این ملت بخشید، جبهه خشوع و شکر بر زمین میسایم.
ملت ایران مفتخر است که مسیر مردمسالاری اسلامی را در دورههای پیدرپی با انگیزه و نشاط، پیموده و این درخت سرسبز و ثمربخش را در هر دوره، سرافرازتر و ریشهدارتر کرده است. در این نوبت نیز ملت ایران، با آگاهی و بصیرت، میدان را با حضور مبارک خود مزین ساخت و به دشمنان که برای دلسرد کردن مردم از هیچ تلاش سیاسی و تبلیغاتی فروگذار نکرده بودند، پاسخی قاطع و پرمعنی داد. مشارکت گسترده مردم و برگزیدن منتخب شایستهای که آزمون بیش از سه دهه خدمت به نظام جمهوری اسلامی را در کارنامه خود نگاشته و از دوران مبارزات انقلابی تا دههها پس از پیروزی انقلاب، از سنگر روحانیت به مقاومت در برابر دشمنان انقلاب پرداخته است، پیامهایی روشن به همه رسانید؛ پیام وفاداری خدشهناپذیر به انقلاب؛ پیام اعتماد و امید به نظام جمهوری اسلامی؛ پیام اعتماد به روحانیت شجاع و پیشرو واعتماد به خدمتگزارانی که با همت و ابتکار خود، برآنند که بر موفقیتها افزوده و از مشکلات بکاهند.
آنچه ملت ایران همواره و اکنون، از حضور انتخاباتیِ پرشور و بیتنش به دست آورده است، تنها نقشآفرینی در مدیریت کشور و برگزیدن و برکشیدن خدمتگزارانی تازه نفس برای دورهای تازه نیست، بلکه فراتر از آن، نشان دادن پختگی و بلوغ سیاسیای است که اقتدار ملیِ او را با حکمت و عقلانیت درمیآمیزد و او را در افکار عمومی جهان، در رتبه والایی از عزت و شکوه مینشاند. آنان که خواستهاند با وسوسههای خود، این دریادلیِ ستایشبرانگیز را برآشوبند و مرجعیت صندوقهای رای و چرخه قانونی آن را نفی کنند، هر بار به گونهای، با سنگر استوار عزم ملی روبهرو شدهاند. اکنون که رای قاطع ملت ایران شخصیتی دانشمند و کارآزموده میدانهای گوناگون و دارای سوابق جهادی متعددی و مفتخر به حضور در مسوولیتهای دینی و سیاسی را به مدیریت اجرایی کشور، برگزیده است، اینجانب نیز به پیروی از آنان و همراه با تبریک به ایشان، رای ملت را تنفیذ و جناب حجتالاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاستجمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و از خداوند متعال توفیقات بزرگ ایشان را در این مسوولیت خطیر و با ارزش مسالت مینمایم. بدیهی است که آن رای و این تنفیذ تا هنگامی است که ایشان به تعهد در پیمودن صراط مستقیمی که تاکنون در پیش داشتهاند؛ یعنی راه آرمانهای نظام اسلامی و دفاع از حقوق ملت و ایستادگی در برابر زورگویان و مستکبران پایبند باشند که به کمک الهی چنین خواهد بود، انشاءالله.
رییسجمهور محترم را به استعانت از حضرت احدیت و التزام به پرهیزگاری و خشوع و توسل به خداوند قادر متعال و بهرهگیری از ظرفیتهای عظیم و دستاوردها و تجارب متراکم کشور توصیه میکنم و هدایت الهی و حمایت همگانی از ایشان را آرزومندم.»
تنفیذ حکم ریاستجمهوری حسن روحانی به عنوان هفتمین رییسجمهور جمهوری اسلامی ایران توسط حضرت آیتالله خامنهای در حضور روسای قوای مقننه، قضائیه و مجریه (رییس دولت دهم) و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رییس مجلس خبرگان رهبری، دبیر شورای نگهبان، سید حسن خمینی تعدادی از اعضای هیات دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، مسوولان قوهقضائیه، فرماندهان عالیرتبه نظامی و انتظامی، جمعی از مدیران و شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور، جمعی از خانوادههای معظم شهدا، شماری از نخبگان و فرهیختگان کشور و سفرا و نمایندگانی از کشورهای خارجی انجام شد.
ارسال نظر