گزارش لس آنجلس تایمز از اختلافات اوباماو کنگره
تصویب تحریمهای جدید در انتظار تصمیم آمریکاییها
دنیای اقتصاد- انتخاب حسن روحانی به عنوان رییسجمهور جدید ایران عدم اجماع بین کاخ سفید و کنگره بر سر تصویب و اعمال تحریمهای جدید را موجب شده است. پس از آنکه هفته گذشته ۱۳۱ عضو کنگره آمریکا توصیه نامهای را امضا کردند که از باراک اوباما میخواست فرصت دیپلماسی و تعامل دیپلماتیک را به طور جدی با ایران دنبال کند، در سوی دیگر کنگره، انتظار میرود که در روزهای آینده، مجلس نمایندگان آمریکا دور جدیدی از تحریمها را علیه ایران به تصویب برساند. به گزارش دیپلماسی ایرانی، این بسته تحریمی شامل ناگزیر کردن کشورهای خارجی به کاهش سطح واردات نفت از ایران به میزان یک میلیون بشکه در روز است.
![تصویب تحریمهای جدید در انتظار تصمیم آمریکاییها](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/NDliMDU5NzQ0/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaYijUAP7Mda_Et7TZyzEhnm/.jpg)
دنیای اقتصاد- انتخاب حسن روحانی به عنوان رییسجمهور جدید ایران عدم اجماع بین کاخ سفید و کنگره بر سر تصویب و اعمال تحریمهای جدید را موجب شده است. پس از آنکه هفته گذشته ۱۳۱ عضو کنگره آمریکا توصیه نامهای را امضا کردند که از باراک اوباما میخواست فرصت دیپلماسی و تعامل دیپلماتیک را به طور جدی با ایران دنبال کند، در سوی دیگر کنگره، انتظار میرود که در روزهای آینده، مجلس نمایندگان آمریکا دور جدیدی از تحریمها را علیه ایران به تصویب برساند. به گزارش دیپلماسی ایرانی، این بسته تحریمی شامل ناگزیر کردن کشورهای خارجی به کاهش سطح واردات نفت از ایران به میزان یک میلیون بشکه در روز است. در صورتی که این لایحه به قانون تبدیل شود، تحریمها علیه شرکتهای خارجی که با ایران تجارت میکنند، تشدید خواهد شد. از سوی دیگر به موجب بسته تحریمهای جدید، احتمال دارد وزارت امور خارجه آمریکا نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست سیاه قرار دهد.
قانون بازداشتن ایران هستهای ۲۰۱۳، هم اکنون ۳۴۷ پشتیبان دارد و این حمایت گسترده، احتمال تصویب آن را افزایش میدهد. به گزارش
یو اس نیوز، مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه اعلام میکند که این لایحه در هفته آینده به رای گذاشته خواهد شد یا خیر. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از لسآنجلس تایمز، دولت اوباما که امیدوار است تیم مذاکراتی جدید ایران در سپتامبر پیشنهادهایی برای کاهش برنامه هستهای ارائه دهد، هفته جاری تحریمها علیه برخی تجهیزات پزشکی و دارویی علیه ایران را کاهش داد. این اقدام کاخ سفید، نرمشی در سیاستهای آمریکا در چند سال اخیر به شمار میرود. سیاستی که بر مبنای اعمال تحریمهای پی در پی برای بازداشتن تهران از دستیابی به توان هستهای با جدیت دنبال میشد. در این بین کنگره موضع سختی گرفته است و درصدد تصویب تحریمهای جدیدی است که صادرات نفت ایران را به شدت محدود خواهد کرد. در این ارتباط جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مقامات دولتی این کشور به کنگره آمریکا توصیه کردهاند که پیش از محکمتر کردن حلقه تحریمها علیه ایران، به دولت اوباما فرصت بیشتری برای پیگیریِ مذاکرات با آقای روحانی بدهد. کری بر این باور است که کنگره باید تا مشاهده عملکرد روحانی در دولت و آغاز دور جدید گفتوگوها برای تصویب تحریمهای جدید، دست نگه دارد؛ چراکه فشار بیشتر بر تهران میتواند ریسک شکست دیپلماسی را به دنبال داشته باشد. در سوی دیگر سناتورهایی مانند لیندسی گراهام، از تحریمها نیز فراتر رفته و ادعا میکنند اگر ایران و آمریکا تا اواخر تابستان به نتیجهای نرسند، طرح صدور مجوز اقدام نظامی علیه ایران را ارائه خواهند کرد. آنها ادعا میکنند: کاخ سفید بار دیگر درگیر روند طولانی و بیحاصل مذاکرات با ایران خواهد شد. تحلیلگران معتقدند در صورتی که مجلس نمایندگان لایحه تحریمها را در هفته آینده تصویب کند، فشار زیادی نیز بر سنا وارد میشود تا آن را تصویب کند و در این شرایط تلاش کاخ سفید برای راضی کردن سناتورهای دموکرات به منظور خودداری از تصویب این طرح، چندان موثر نخواهد بود.
کاخ سفید از انپیتی استفاده ابزاری میکند
عضو ارشد فدراسیون دانشمندان آمریکا با انتقاد از مواضع واشنگتن نسبت به برنامه هستهای ایران هشدار داد استفاده ابزاری واشنگتن از معاهده ان
پی تی و فشار بر آژانس به بهانه تحریمها موجب نابودی رژیم منع گسترش سلاحهای هستهای خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال اینترست، دکتر یوساف بات، عضو ارشد فدراسیون دانشمندان آمریکا، در مقالهای از استفاده ابزاری سیاستمداران واشنگتن از معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای علیه ایران انتقاد کرده و هشدار داد استفاده ابزاری از این معاهده مخاطرات بزرگتری در پی خواهد داشت. قبل از آغاز مذاکره با ایران، لازم است که همه طرفها در یک تفسیر قانونی از انپیتی به توافق برسند وگرنه ادامه بن بست فعلی تضمین شده است. در پایان آنچه اکنون مهم است این است که پیروزی روحانی پنجره جدیدی از فرصت را برای غرب گشوده است که چشمانداز پیش رو را از حیث اختلاف نگاه میان مقامات آمریکا بر سر اعمال تحریمهای جدید و همچنین توافقات احتمالی بر سر پرونده هستهای را رقم خواهد زد.
تکذیب تمایل ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه کشور اظهارات منتسب به نخستوزیر عراق مبنی بر تمایل جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا در موضوع هستهای را صحیح ندانست. سید عباس عراقچی در گفتوگو با «ایسنا» با رد این اخبار تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ درخواستی برای مذاکره مستقیم با آمریکا نداشته است. روزنامه نیویورک تایمز با انتشار مطلبی مدعی شده بود که نوری المالکی در دیدار با سفیر آمریکا در بغداد عنوان کرده که حامل پیامی از سوی مقامات ایرانی است مبنی بر تمایل جمهوری اسلامی برای گفتوگوی مستقیم با آمریکا درباره برنامه هستهای و عراق نیز آماده تسهیل برگزاری این مذاکرات است. عراقچی به رسانههای آمریکایی توصیه کرد در آستانه انتقال دولت در ایران و مراسم تنفیذ و تحلیف رییس جمهور منتخب، از انتشار اخبار ساختگی و فضاسازیهای کاذب رسانهای با هدف ایجاد تنش و تفرقه دست بردارند.
ارسال نظر