دنیای اقتصاد- انتصاب محمدعلی نجفی در سازمان میراث فرهنگی و جعفر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم واکنش روزنامه کیهان و گروه «خاص» در مجلس را به دنبال داشت. برخی اعضای فراکسیون اصولگرایان و جبهه پایداری در مجلس که پیش تر در جلسات رای اعتماد به وزرا نیز مخالفت‌های شدیداللحنی با برخی وزرای پیشنهادی داشتند، حالا نیز پس از به کارگیری نجفی و توفیقی در دولت، نسبت به این موضوع واکنش‌های انتقادی نشان دادند و آن را برخلاف همکاری‌های میان مجلس و دولت دانستند. همسو با این واکنش‌ها، روزنامه کیهان نیز روز گذشته خبری چاپ کرد که انتصاب این افراد را «دهن کجی» دولت به مجلس می‌دانست. فشار این خط فکری با ادبیات خاص، به دولت یازدهم برای عدم به‌کارگیری از برخی نیروهای نظام، در حالی صورت می‌گیرد که برخی چهره‌های شاخص در مجلس همچون محمدرضاباهنر، نایب رییس مجلس و احمدتوکلی، نماینده تهران، وزرایی را که از مجلس رای اعتماد نگرفتند افرادی خوب ارزیابی کردند و به‌کارگیری آنان در سمت‌های دیگر را بدون اشکال دانستند.

این در حالی است که احمد توکلی چند روز پیش در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، انتصاب نجفی را مناسب ارزیابی کرد و برداشت برخی به عنوان دهن کجی به مجلس را برداشت‌های نادرست خواند.

باهنر: وزرایی که رای نیاوردند افراد خوبی بودند

محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: سه گزینه‌ای که از مجلس رای اعتماد نگرفتند افراد و نیروهای خوبی بودند و می‌شود از آنها در مسوولیت‌های دیگر استفاده کرد.

از سوی دیگر، برخی اعضای جبهه پایداری و فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز نسبت به این انتصاب‌ها موضع انتقادی گرفتند.

الیاس نادران، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، ضمن انتقاد به حکم سرپرستی جعفر توفیقی بر وزارت علوم به‌رغم حساسیت نمایندگان بر روی این وزارتخانه گفت: انتصاب نجفی هم برای ریاست سازمان گردشگری از سوی رییس جمهور به فاصله دو روز پس از رای عدم اعتماد مجلس به وی اقدامی بر خلاف اخلاق همکاری و بی‌توجهی به چارچوب‌های منطقی تعامل دولت و مجلس است.

وی گفت: اگر بنای دولت بر تعامل است، باید رفتارها با آن چه در جریان است متفاوت باشد.

فاطمه آلیا، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با بیان اینکه اکثر جوانان و دانشجویان از گزینه فعلی که به عنوان سرپرست وزارت علوم معرفی شده ناراحت هستند، گفت: به نظر می‌رسد آقای روحانی تصمیم گرفته اصلاح‌طلبان را بدون سهمیه نگذارد.

به من گفتند از خاتمی تبری بجوی

در همین رابطه شرق نوشت: جعفر میلی‌منفرد گزینه پیشنهادی وزارت علوم که مجلس به او رای اعتماد نداد، در گفت و‌گویی توضیح داد: بیش از آنکه من سیاسی باشم مخالفان من سیاسی هستند. در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که از شما خواسته بودند از سید«محمد خاتمی» تبری بجویید، اظهار کرد: بله مطرح شده بود، اما من به تجربه و کارنامه کاری‌ام در دهه‌های گذشته افتخار می‌کنم و حاضر نیستم برای رفتارهایی در چارچوب و اصول از فرد و نهادی تبری بجویم.

میلی منفرد همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا برگه بازجویی که آقای «مطهری» در گفت‌وگو با «شرق» به آن اشاره کردند، مربوط به همان ماجرای دستگیری می‌شود، خاطرنشان کرد: بله، البته آن برگه، به نظرم برگه بازجویی نبود، برگه‌ای شامل اطلاعات اسم و نام و مشخصات فردی بود و تشریفاتی که باید انجام می‌شد.

او همچنین به ماجرای بازداشت خود در جریان حوادث تلخ سال ۸۸ اشاره کرد و افزود: انجمن اسلامی مدرسان پس از انتخابات سال ۸۸ نشستی با عنوان «بررسی مسائل و حوادث پس از انتخابات ۸۸» برگزار کرد و ۸۰ نفر از اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها برای حضور در این نشست جمع شده بودند که خب عده‌ای آمدند و همه استادان را دستگیر کردند، چند ساعتی ما را بازداشت و بعد هم عذرخواهی کردند. شاید سرجمع، سه چهار ساعتی بازداشت بودیم و اینکه بازداشت ما ۴۸ساعت بوده، صحت ندارد.

در همین رابطه محمد علی نجفی رییس جدید سازمان میراث فرهنگی در مراسم یادبود پدر مرمت نوین ایران، به خبرگزاری مهر گفت: زمانی که آقای روحانی پیشنهاد مقام دولتی را دادند استنکاف کردم، زیرا از داشتن هر مسوولیتی گریزان بودم؛ ولی بنا به دلایلی تن به این مسوولیت دادم که خوشبختانه یا بدبختانه در سمت وزارت آموزش و پرورش قرار نگرفتم و گفتم صبر کنید تا روز دوشنبه حکم جدید را برای من بزنید تا از پیشکسوتان سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اجازه بگیرم.

وی گفت: یکی از دلایل داشتن فرصت در سه حوزه سازمان میراث فرهنگی این بود که با کارشناسان این سه حوزه صحبت کنم. من شاگرد آقای حجت و آقای بهشتی (رییس سابق سازمان میراث فرهنگی) هستم و امیدوارم خدمتی به فرهنگ کشور از طریق سازمان میراث فرهنگی انجام دهم.