نگاه
اعتصاب لوکوموتیورانان آلمان، محکی برای قدرت اتحادیهها
خواست اتحادیه لوکوموتیورانان برای اضافه حقوق به یک بحران تبدیل شده است. در حالی که این اتحادیه مصمم است بر شرکت راهآهن به عنوان کارفرمای خود فشار بیشتری وارد آورد، مسوولان این شرکت از خود بیتفاوتی نشان میدهند.
اتحادیه لوکوموتیورانان (GDL) خواستار ۳۱درصد اضافه حقوق است. هارتموت مهدورن، رییس شرکت سهامی راهآهن، خواست سندیکا را «به دور از هرگونه واقعیت» میداند. او معتقد است که این میزان اضافهحقوق «امنیت اجتماعی» را مختل میکند و باعث از بین رفتن موقعیتهای شغلی میشود.
تاریخچه کشمکش
در آغاز، سندیکای GDL به همراه سندیکاهای دیگر راهآهن، یک حرکت مشترک برای بالابردن حقوق و مزایای خود به راه انداختند. پس از یک سری مذاکرات، شرکت راهآهن، پیشنهادی مطرح کرد که در نهایت باعث بالارفتن حقوق کارکنان راهآهن به میزان ۵/۴درصد شد اما سندیکای GDL با این میزان راضی نشد و تصمیم گرفت، به تنهایی مبارزه را ادامه دهد.
ابتدا رییس شرکت سهامی راهآهن، هارتموت مهدورن در این رابطه گفت: «ما نمیتوانیم به خاطر یک اقلیت حالا دوباره باب مذاکره در باره تعرفههای حقوقی را باز کنیم.»
اما پس از مدت کوتاهی شرکت راهآهن پیشنهاد جدیدی مطرح کرد که از جانب GDL رد شد.
این شرکت حاضر شد، ۵درصد به حقوق و مزایای لوکوموتیورانان برای اضافه کاری بیافزاید تا میزان درآمد آنها بتواند بهطور کلی حدود دهدرصد افزایش یابد.
سندیکای لوکوموتیورانان در سال ۱۸۶۷ بنیان گذاشته شد و امروز ۳۴۰۰۰ عضو دارد.
روز سرنوشتساز؟
پس از گفتوگوهای طولانی در روز جمعه (۵ سپتامبر)، سندیکای GDL به شرکت سهامی راهآهن تا روز سهشنبه (۹ سپتامبر) مهلت داد، پیشنهاد جدیدی مطرح کند. رییس این سندیکا، مانفرد شل همچنین اعلام کرد که تا آن روز، هیچ حرکت اعتصابی از سوی این سندیکا صورت نخواهد گرفت. با اینحال این امکان وجود دارد که GDL زمان و مدت اعتصابات آینده خود را از پیش اعلام نکند.
هشدار دولت آلمان
دولت آلمان که صاحب اصلی راهآهن است، میتواند به این کشمکش پایان دهد، اما تاکنون تنها به عنوان ناظر عمل کرده است. وزیر راه و ترابری کشور، ولفگانگ تیفنزه، از هر دو طرف مذاکره خواست، «رشته گفتوگو را نگسلند». او همچنین تاکید کرد: دولت آلمان به خاطر احترام به اصل «استقلال تعرفهها» در مذاکرات طرفین دخالت نخواهد کرد.
ارسال نظر