رییسجمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد:
شورای امنیت ناکارآمدترین سازمان بینالمللی است
دلیلی برای حمله به ایران وجود ندارد
رییسجمهوری ایران در سومین روز سفر به نیویورک، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر به طور رسمی تاکید کرد که پرونده هستهای ایران خاتمه یافته و به یک امر عادی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی تبدیل شده است.
اسراییل خود به خود محو میشود
دلیلی برای حمله به ایران وجود ندارد
رییسجمهوری ایران در سومین روز سفر به نیویورک، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر به طور رسمی تاکید کرد که پرونده هستهای ایران خاتمه یافته و به یک امر عادی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی تبدیل شده است. محمود احمدینژاد که عصر سهشنبه به وقت محلی در مقر دائمی سازمان ملل متحد در نیویورک، سخنرانی میکرد، با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار این سازمان به ویژه شورای امنیت، پیشنهاد تشکیل جبهه برادری، دوستی و صلح پایدار تحت عنوان «همبستگی برای صلح» را مطرح کرد. احمدینژاد هشت چالش مهم امروز بشریت را شامل «تلاش سازمان یافته برای فروپاشی خانواده و کاهش منزلت زن»، «نقض گسترده حقوق بشر، توسعه تروریسم و اشغالگری»، «هجمه به فرهنگهای بومی و تحقیر ارزشهای ملی»، «گسترش فقر، بیسوادی و محرومیت از بهداشت و فاصله فقیر و غنی در جهان»، «نادیده گرفتن ارزشهای متعالی و ترویج فریب و دروغ»، «نقض قوانین و حقوق بینالملل و نادیده گرفتن تعهدات»، «گسترش سایه تهدید و مسابقه تسلیحاتی» و «ناتوانی سازوکارهای بینالمللی برای رفع این چالشها و برپایی صلح و امنیت پایدار» برشمرد.رییسجمهوری ایران شورای امنیت سازمان ملل متحد را در راس همه سازمانهای ناکارآمد بینالمللی دانست و تصریح کرد: حضور برخی قدرتهای انحصار طلب، شورا را از انجام وظایف اصلی خود یعنی پاسداری از صلح و امنیت بر پایه عدالت بازداشته است. اعتبار شورا مخدوش و کارآیی آن در دفاع از حقوق اعضای سازمان ملل از بین رفته است.
وی در بخشی از این سخنرانی ۳۸دقیقهای به موضوع هستهای ایران پرداخت و گفت: موضوع هستهای ایران خاتمه یافته و به یک امر عادی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی تبدیل شده است.احمدینژاد افزود: ملت ایران برخلاف قدرتهای انحصارطلب آماده است دستاوردهای خود در زمینه دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهای را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد.
از آمریکا انتظار همکاری نداریم
رییسجمهوری ایران در پایان سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در یک مصاحبه مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران درباره موضوع هستهای، اسراییل عراق و اوضاع داخلی ایران پاسخ داد.
خبرنگاری از رییسجمهوری پرسید: شما در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفتید که موضوع هستهای ایران تمام شده، اما همزمان اعلام شد که کنگره آمریکابه فکر اعمال تحریمهای جدید علیه ایران است، پاسخ شما چیست؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: از نظر ما موضوع هستهای تمام شده است و تنها در آژانس از نظر حقوقی پیگیری و رسیدگی میشود.
رییسجمهوری تاکید کرد: ما انتظار نداریم که دولت آمریکا با ملت ایران همکاری کند زیرا این دولت از ۳۰سال قبل در مورد ایران از اینگونه تصمیمات میگیرد که این تصمیمات اهمیتی برای ما ندارد.
خبرنگاری از احمدینژاد پرسید که درصورت تحریم ایران برنامه شما چه خواهد بود؟ وی در پاسخ گفت: همه تلاش خود را خواهیم کرد که تحریم اتفاق نیافتد، اما شما باید بدانید که اقدامات شورای امنیت علیهایران غیر قانونی و تحتتاثیر چند قدرت بزرگ و زورگو است.
احمدینژاد به برخی قطعنامههای شورای امنیت در زمان جنگ تحمیلی صدام علیه ایران اشاره کرد و گفت: ما تجربه خوبی از شورای امنیت نداریم و علت آن نیز روشن است.
رییسجمهوری افزود: دشمنان و مخالفان ما در شورای امنیت از حق وتو برخوردارند و عضو ثابت شورای امنیت هستند و معلوم است که با چنین شورایی با این اعضا، نمیتوان به تامین حقوق امیدوار بود.
اسراییل خود به خود محو میشود
خبرنگار شبکه فاکسنیوز از احمدینژاد پرسید که چرا خواهان حذف اسراییل هستید؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: صحبت ما در مورد اسراییل کاملا روشن است، این رژیم غیرقانونی و اشغالگر است و ما در مورد فلسطین راه حل روشنی ارائه کردیم و آن این بود که اجازه دهند مردم فلسطین برای خود تصمیم بگیرند.
وی اضافه کرد: در مورد حذف اسراییل نیز سوال من این است که شوروی سابق امروز کجا است؟ شوروی سابق محو شد اما نه با جنگ بلکه با انتخاب مردم، بنابراین اجازه دهیم که مردم فلسطین خودشان انتخاب کنند ما نیز به هر انتخابی که مردم کردند، احترام بگذاریم.
خبرنگار صدای آمریکا از احمدینژاد سوال کرد که شما از استادان دانشگاه کلمبیا برای سفر به ایران دعوت کردید درحالی که استادان ایران را زندانی میکنید، این را چگونه توجیه میکنید؟
احمدینژاد در پاسخ گفت: هزاران استاد از کشورهای مختلف به ایران سفر میکنند، همین امروز چندین استاد دانشگاه هاروارد تقاضا کردند که به ایران سفر کنند. اما سال گذشته یک استاد دانشگاه شریف ایران به همراه همسرش که وی نیز استاد دانشگاه بود به این کشور سفر کرد اما به محض ورود دستگیر و روانه زندان شد و به او اجازه شرکت در مجمع علمی که به آن دعوت شده بود، داده نشد.
رییسجمهوری دستگیری استادان دانشگاهها در ایران را به شدت رد کرد و گفت: در ایران بیش از ۵۵هزار استاد داریم و خود بنده نیز یک استاد دانشگاه هستم، آزادی در ایران اگر بینظیر نباشد، کم نظیر است و اظهار نظر درمورد همه چیز آزاد است.
دلیلی برای حمله به ایران وجود ندارد
رییسجمهوری همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه آیا دلیلی برای حمله نظامی به ایران از سوی آمریکا و اسراییل میبینید، گفت: هیچ علت و دلیلی برای این امر وجود ندارد.
وی تاکید کرد: ما عضو آژانس هستیم و طبق قانون کار میکنیم. سرسوزنی هم از حق خود بیشتر نمیخواهیم، اما اگر قانون زورگویان است، این دو خیلی کارها دلشان میخواهد که انجام دهند و میخواهند که به ایران صدمه بزنند اما به لطف خدا نخواهند توانست.
بوش حرف جدیدی نداشت
محمود احمدینژاد پس از شنیدن اظهارات رییسجمهوری آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سخنرانی جرج بوش را حاوی نکته جدید و تازهای ندانست.
رییسجمهوری گفت: سخنان بوش را شنیدم، اما مطلب جدیدی در صحبتهای ایشان نبود.احمدینژاد افزود: شیوه این دولتها در اداره دنیا دیگر به پایان راه خود رسیده، چون نگاه آنها به دنیا، غلط است و در مورد مشکلات امروز دنیا از جمله وضعیت عراق، افغانستان، فلسطین، لبنان و مشکلات امروز ملتهای دنیا، راهبرد روشنی ندارند.بوش عصر سهشنبه در سازمان ملل در اظهاراتی بیاساس ایران را در کنار جمع دیگری از کشورها رژیمی بیرحم خواند.وی گفت: هر کشور متمدنی این مسوولیت را دارد که در کنار مردمی بایستد که از دیکتاتوری رنج میبرند. وی مدعی شد، در بلاروس، کرهشمالی، سوریه و ایران رژیمهای بیرحم مردمشان را از حقوق بنیادی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر لحاظ شده محروم میکنند.در همین حال، کاخ سفید دلیل شرکت نکردن بوش در سخنرانی احمدینژاد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را مشغله زیاد کاری وی عنوان کرد.دانا پرینو، سخنگوی کاخ سفید گفت: بوش مشغله کاری زیادی داشت.پرینو در پاسخ به این سوال که آیا بوش در هتل به سخنرانی احمدینژاد از طریق تلویزیون گوش داده است یا خیر، گفت: نمیدانم ولی صادقانه بگویم در این مورد تردید دارم.
ارسال نظر