احزاب و تشکلها
نقش پول در انتخابات
اسدا... بادامچیان، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه از هزینههای انتخاباتی هیچ اطلاعی ندارم، چون خودم هیچگاه برای نامزدیم در انتخابات مجلس هیچ هزینهای نکردهام، گفت: دیگر پول نمیتواند نقش موثری در انتخابات داشته باشد و هزینهها میتواند در حد کاملا ساده یعنی پوستر، تراکت و یا تبلیغات کف دستی باشد.
ایسنا طی گفتوگوهای جداگانهای با برخی از شخصیتهای احزاب و گروههای سیاسی از آنها خواسته است تا میزان هزینه لازم برای تبلیغات هر کاندیدا را پیشاپیش تخمین بزنند.
اسدا... بادامچیان، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه از هزینههای انتخاباتی هیچ اطلاعی ندارم، چون خودم هیچگاه برای نامزدیم در انتخابات مجلس هیچ هزینهای نکردهام، گفت: دیگر پول نمیتواند نقش موثری در انتخابات داشته باشد و هزینهها میتواند در حد کاملا ساده یعنی پوستر، تراکت و یا تبلیغات کف دستی باشد. محمد سلامتی، دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامیایران با بیان اینکه هزینه مادی انتخابات در جامعه ما خصوصا برای احزاب اصلاحطلب بالا است، گفت: نباید مشکلات مالی موجب شود افراد واجد شرایط برای انتخابات آنطور که باید و شاید نتوانند تبلیغات کنند. به نظر من یکی از شرایط معقول برای آنکه همه کاندیداها بتوانند خود را به مردم معرفی کنند این است که رسانه ملی در اختیار کاندیداها از هر دو جناح قرار بگیرد. وی افزود: راه دیگر اینکه جناحها، احزاب و گروهها به رسمیت شناخته شوند و حق داشته باشند از تریبونهای ملی کاندیدای خود را معرفی کنند، چراکه این احزاب و گروهها نماینده اقشار جامعه هستند و این جامعه است که باید در کار رسانه ملی دخل و تصرف کند. بنابراین باید راههای زیادی را انتخاب کرد تا هزینههای هنگفت انتخاباتی کاهش پیدا کند.
محمدرضا خاتمی، دبیرکل سابق جبهه مشارکت ایران اسلامیو عضو شورای مرکزی این حزب نیز گفت: در شهرهای بزرگ مخارج سنگینتر از شهرهای کوچک است، مثلا در انتخابات ریاست جمهوری به یاد داریم که عدهای دههامیلیارد تومان نیز خرج کردند، تا بتوانند به جایی برسند در حالی که آنچه که ما همواره از آن دوری میکنیم انتخابات به ضرب پول است، اما به هر حال میتوان گفت که داشتن منابع مالی تبلیغات بسیار مهم است.
محسن صفایی فراهانی، عضو دیگر شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامیو نماینده مردم تهران در مجلس ششم نیز با بیان اینکه تصمیمیبرای کاندیدا شدن در انتخابات مجلس هشتم ندارم، درباره هزینههای کاندیداها و احزاب برای انتخابات مجلس هشتم گفت: شرایط انتخابات از نظر هزینهها دو بخش است. گروهی که به صورت انفرادی وارد انتخابات میشوند و هزینههای زیادی بر آنها تحمیل میشود و افرادی که به صورت حزبی وارد انتخابات میشوند و یک حزب بسته به پایگاهی که دارد، هزینه کردهای متفاوتی دارد. مثلا برخی از احزاب ممکن است مجبور شوند تا ۲۰۰الی ۳۰۰میلیون تومان نیز خرج کنند یا برخی دیگر که پایگاه روشنفکری و دانشجویی دارند به دلیل آنکه اعضای آن آمادگی کارهای داوطلبانه را دارند، با هزینه بسیار کمتر از این رقم وارد انتخابات میشوند.
ارسال نظر