دنیای اقتصاد- در حالی که توافق اخیر ایران و آژانس انرژی اتمی، خشنودی بسیاری از اعضای جامعه بین‌الملل را به همراه داشته است، وزرای خارجه کشورهای ۱+۵، ششم مهرماه (۲۸ سپتامبر) تشکیل جلسه خواهند داد تا درباره اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران، تحت فشارهای آمریکا، انگلیس و فرانسه رایزنی کنند. روزنامه اینترنشنال هرالد تریبون نوشت: کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا روز ۲۸ سپتامبر (۶مهر) با همتایان خود از سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان و نیز روسیه و چین دیدار و درباره تهیه پیش‌نویس قطعنامه سوم تحریم علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد مشورت خواهد کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد روز ۲۱ سپتامبر (۳۰شهریور) نیز نشستی در سطح معاونان وزرای امور خارجه کشورهای ۱+۵ در واشنگتن برگزار خواهد شد که «نیکلاس برنز»، معاون رایس میزبانی آن را برعهده خواهد داشت.

این درحالی است که علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران هفته گذشته در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی در تشریح مواضع تهران در برابر صدور قطعنامه ای دیگر در شورای امنیت در مناقشه هسته‌ای هشدار داد که چنین اقدامی مانع همکاری‌های جاری میان ایران و آژانس طبق مدالیته جدید خواهد شد.

کشورهای غربی و در راس آن آمریکا، انگلیس و فرانسه با وجود تاکید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر عدم انحراف در برنامه هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز و پایبندی کشورمان به تمام مقررات و قوانین بین‌المللی در زمینه استفاده از انرژی هسته‌ای و با وجود توافق اخیر ایران و آژانس درباره حل مسائل باقی مانده، همچنان به اقدامات تنش‌آفرین خود ادامه و نشان می‌دهند که ارزشی برای جایگاه آژانس در حل مسالمت‌آمیز موضوع هسته‌ای تهران قائل نیستند.

درعین حال پیش از این نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با شرکت ۱۴۴ کشور عضو در وین گشایش می‌یابد و موضوع برنامه هسته‌ای ایران یکی از مهم‌ترین محورهای مذاکرات آن خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، در این نشست یک هفته‌ای که از امروز با شرکت نمایندگان ۱۴۴ کشور در مقر آژانس در وین گشایش خواهد یافت، رضا آقازاده، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در آن شرکت کرده و سخنرانی خواهد کرد.

همچنین سرگئی کرینکو، رییس آژانس فدرال انرژی اتمی روسیه و ساموئل بودمن، وزیر انرژی آمریکا نیز شرکت خواهند کرد.

این کنفرانس در مقطعی زمانی برگزار می‌شود که اختلاف نظر بین محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا بر سر موضوع برنامه هسته‌ای ایران بالا گرفته است.

از سوی دیگر کنفرانس عمومی آژانس تنها چند روز پس از حمله آشکار هواپیماهای رژیم صهیونیستی به سوریه در روز ۶سپتامبر صورت می‌گیرد و کشورهای عربی در نظر دارند قطعنامه‌ای را علیه این رژیم به دلیل در اختیار داشتن زرادخانه اتمی به تصویب برسانند.

به گفته مارک فیتزپاتریک، تحلیلگر توسعه تسلیحاتی در مؤسسه مطالعات استراتژیک لندن: قطعنامه تهدید ناشی از اسرائیل امسال به دلیل تقویت این احتمال که اسرائیل ممکن است دست به اقدامی مشابه نیروگاه اسیراک و حمله به تاسیسات اتمی کشوری دیگر زند، توجهات بیشتری را به خود معطوف خواهد کرد.

کشورهای خاورمیانه امسال در نظر دارند از کنفرانس مزبور برای نشان دادن ناخرسندی و سرخوردگی خود از جنجال‌سازی علیه ایران به دلیل داشتن توانمندی هسته‌ای و عدم اتخاذ رویکرد مشابهی در قبال رژیم صهیونیستی استفاده کنند.

کنفرانس امسال در پنجاهمین سالگرد تاسیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال ۱۹۵۷ برگزار می شود. روز سه شنبه مجمع علمی و روز چهارشنبه مجمع چالش‌هاش جهانی و توسعه انرژی اتمی در ۲۵ سال آینده برگزار خواهد شد.

جوسازی رژیم صهیونیستی

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه تلاش‌های این رژیم برای انحراف افکار عمومی از زرادخانه سلاح‌های کشتارجمعی این رژیم، خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران به سبب برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز آن شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، زیپی لیونی در گفت‌وگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد: تحریم‌های اعمال شده علیه ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد، کافی نیستند و آنها باید این تحریم‌ها را سخت‌تر و بخش‌خصوصی را در این مورد، کاراتر کنند.

با وجود تاکید قوانین بین‌المللی بر حق مشروع کشورهای عضو آژانس از جمله ایران بر استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، زیپی لیونی ادعا کرد: جهان نمی‌تواند یک کشوری مانند ایران را هسته‌ای بپذیرد، لذا بخش‌خصوصی حتی در صورتی که این مساله به ضرر آنها تمام شود، باید تجارت خود را با ایران متوقف کند.در چند هفته گذشته اسرائیل و محافل طرفدار این رژیم، فشار زیادی بر نهادهای آمریکا برای تحریم و تشدید فشار بر ایران وارد کرده‌اند.