البرادعی: جهان به گفتوگو با ایران ادامه دهد
فرانسه، دنبال تحریم یکجانبه
محمد البرادعی از جامعه بینالمللی خواست به گفتوگو با ایران بر سر برنامه هستهایاش ادامه دهد.
هند، مخالف اعمال فشار
فرانسه، دنبال تحریم یکجانبه
محمد البرادعی از جامعه بینالمللی خواست به گفتوگو با ایران بر سر برنامه هستهایاش ادامه دهد. به گزارش ایسنا، محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با خبرگزاری شینهوا و شبکه خبری
سی. سی. تی. وی، گفت که همچنان معتقد است برای انجام مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران فضا وجود دارد.
وی افزود: به وضوح میگویم که صرف تحریمها به تنهایی این مساله را حل نخواهد کرد.
البرادعی گفت: همچنان به ترغیب ایران به همکاری و ایجاد شرایط مذاکرات ادامه خواهیم داد.
وی اظهار کرد: پس از گفتوگوهای شش جانبه که در آن چین نقش بسیار مهمی را ایفاکرد، نتایج مثبتی به بار آمده است.
البرادعی از ایران خواست که به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که از تهران میخواهد به سرعت غنیسازی اورانیوم را تعلیق کند توجه کند. وی گفت: هنوز در موقعیتی نیستیم که اعلام کنیم برنامه ایران منحصرا دارای اهداف صلحآمیز است. اما در حال پیشرفت به جلو هستیم. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین اظهار کرد: اگر ایران به طور کامل همکاری کند در موقعیت بسیار بهتری قرار خواهیم گرفت. وی افزود: شاهد هیچگونه تاسیسات هستهای اعلام نشده در حال فعالیت در ایران نبودهایم و مدرک ملموسی مبنی بر اینکه برنامه ایران تسلیحاتی بوده است، مشاهده نکردهایم.
همچنین خبرگزاری رویترز گزارش داد؛ سخنگوی وزارت خارجه فرانسه قصد دارد در شورای امنیت سازمان ملل به توافقی در زمینه تحریمهای جدید علیه ایران دست یابد و ممکن است برای کسب اقداماتی جداگانه علیه تهران در اتحادیه اروپا اقدام کند. خبرگزاری رویترز گزارش داد: این تحول نشاندهنده بیصبری فرانسه درقبال ایران است و نشان میدهد که این کشور تمایل دارد پنج عضو شورای امنیت به علاوه آلمان، هرچه زودتر در زمینه دور سوم تحریمهای سازمان ملل علیه ایران به توافق برسند. فردریک دزانیو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز در یک کنفرانس خبری گفت: مایلیم تحریمهای جدید به عنوان اولویتی در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شوند. این در حالی است که دیپلماتهای اروپایی به رویترز گفتند: آلمان مایل است تحریمهای جدید به تعویق بیفتد تا توافقنامه مورد توافق ایران و آژانس که برای شفافیت برنامه هستهای ایران تنظیم شده است فرصتی برای عرضه داشته باشد.
دزانیو گفت: توافقنامه بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، گامی در مسیر درست است اما کافی نیست، چرا که به تعلیق فعالیتهای هستهای حساس که شورای امنیت خواستار آن است، اشارهای ندارد.
همچنین پراناب موکرجی، وزیر خارجه هند گفت: کاملا بر این عقیدهایم که ایران حق دنبال کردن برنامه هستهایاش را دارد. اما این کشور به عنوان عضوی از جامعه بینالمللی دارای یکسری وظایف بینالمللی است.
وی افزود: باید اجازه داد مذاکرات بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی سیر منطقی خود را طی کند. روزنامه ایندین اکسپرس نیز به نقل از موکرجی گزارش داد: هند مخالف هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران بوده و امیدوار است منطق مانع انجام این کار شود.
موکرجی تصریح کرد: اختلافات پیرامون برنامه هستهای ایران، باید از طریق مذاکرات حل شود و گفتوگوهای بین تهران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید بتواند به نتیجه منطقی دست پیدا کند.
ارسال نظر