تقدیر کیارستمی از برتولوچی

نگاه سوم- شصت‌وچهارمین جشنواره ونیز با نمایش فیلم «برادران خونی» و اهدای جوایز به برندگان این دوره از رقابت‌ها به کار خود پایان داد.

هیات داوران این دوره از رقابت‌ها به ریاست ژانگ ییمو شیر طلایی بهترین فیلم را به آخرین ساخته آنگ‌لی به نام «شهوت، احتیاط» اهدا کرد. فیلم، داستان یک گروه از بازیگران جوان آرمانگرا را بازگو می‌کند که برای ترور یک مقام چینی که با ژاپنی‌ها تبانی کرده دسیسه می‌چینند. این کارگردان که دو سال پیش برای فیلم «کوهستان بروکبک» همین جایزه را گرفته بود، جایزه خود را به برگمان کارگردان برجسته‌ای که به تازگی در گذشت، اهدا کرد.

لی در حالی این جایزه را از آن خود کرد که فیلم او به دلیل صحنه‌های غیراخلاقی متعدد برای نوجوانان زیر ۱۷سال در آمریکا ممنوع شده است.

کیت بلانشت نیز به خاطر ایفای نقش در فیلم زندگینامه باب ویلان خواننده آمریکایی با نام «آنجا نیستم» برنده جایزه بهترین هنرپیشه زن جشنواره را از آن خود کرد.

برادپیت به خاطر بازی دو فیلم «ترور حبسی جیمز به دست رابرت فورد» برنده جایزه بهترین هنرپیشه مرد شد. این دو بازیگر هنگام اعطای جایزه حضور نداشتند اما بلانشت در پیامی مراتب قدردانی خود را ارسال کرد. جایزه شیر نقره‌ای برای بهترین کارگردان به «برایان دی‌پالما» کارگردان آمریکایی فیلم «آماده شده» اعطا شد. فیلم او که به حقایق جنگ عراق پرداخته است، پس از اکران جشنواره تاثیر بسیاری بر تماشاگران و منتقدین داشت.

همچنین پل لاورتی برای فیلم «این یک دنیای آزاد است» ساخته کن لوچ برنده جایزه بهترین فیلم نامه‌نویسی شد، این فیلم در انتقاد از نظام استبدادی انگلستان در برابر کارگران مهاجر ساخته شده است. جایزه ویژه هیات داوران به طور مشترک به فیلم «من آنجا نیستم» ساخته تاد هاینس و همچنین «رازدانه» ساخته عبدالطیف کچیچه اختصاص یافت.

نیکیتا میخاکلوف، فیلمساز روس که با آخرین ساخته فو «۱۲» در این دوره از رقابت‌ها شرکت کرده بود نیز برای مجموعه آثار درخشان خود برنده جایزه ویژه و افتخاری شیر طلایی شد.

کیارستمی جایزه افتخاری برتولوچی را اعطا کرد

«برناردو برتولوچی»، کارگردان پیشکسوت سینمای ایتالیا در این مراسم جایزه افتخاری شیر طلایی برای یک عمر دستاورد سینمایی را از «عباس کیارستمی» و «جاناتان دمی» گرفت.

برتولوچی ۶۶ ساله که با یک چرخ دستی در صحنه اعطای جوایز حضور یافته بود، جایزه افتخاری شیر طلایی جشنواره ونیز را از کیارستمی و دوست نزدیک‌اش، «جاناتان دمی» دریافت کرد. کارگردان ایتالیایی بعد از دریافت جایزه ابراز امیدواری کرد که بتواند به کشورش خدمت کند.

وی گفت: «با دریافت این جایزه به جای آنکه ترجیح دهم سفیر ایتالیا برای جهان باشم، بیشتر ترجیح می‌دهم سفیر جهان برای ایتالیا باشم. شاید اینگونه بتوانم به کشورم کمک کنم.»

برتولوچی افزود: «اگر سفیر ایتالیا باشم، تنها پیام‌های سیاسی خواهم داشت، اما ترجیح می‌دهم که همان کارگردان ساده باشم.»

برتولوچی این جایزه را برای مجموعه فیلم‌های به یاد ماندنی‌اش از جمله «آخرین تانگو در پاریس» (۱۹۷۳) و «آخرین امپراتور» (۱۹۸۷) دریافت کرد.