نگاه سوم - در حالی که به دلیل تعطیلی مجموعه تئاتر‌شهر، علاقه‌مندان تئاتر در سرگردانی به سر می‌برند و در انتظار آغاز فعالیت‌های این مجموعه هستند روز گذشته مجید سرسنگی دبیر جشنواره تئاتر فجر در نشستی با خبرنگاران برنامه‌های بیست و ششمین جشنواره تئاتر فجر را تشریح کرد. مجید سرسنگی در ابتدای این نشست تئاتر فجر گفت: تمام تلاش ستاد برگزاری جشنواره بر این است که حداقل سه ماه قبل از جشنواره برنامه‌های قطعی بخش‌های مختلف را اعلام کند. این حرکت، کار بسیار سختی است اما خوشبختانه تاکنون ستاد جشنواره طبق برنامه زمان‌بندی شده خود پیش رفته و در هیچ کدام در بخش‌ها عقب‌افتادگی نداشتیم.

دبیر جشنواره تئاتر فجر به تغییرات ساختاری و محتوایی جشنواره بیست و ششم و اتفاقات صورت گرفته تاکنون اشاره کرد و گفت: تمام این تغییرات بر مبنای تجارب برگزاری بیست و پنج دوره جشنواره و با مشورت اصحاب رسانه، مدیران فرهنگی و اصناف تئاتری صورت گرفته است و قطعا برگزاری چنین جشنواره‌ای در این ابعاد وسیع مستلزم همت همگانی از سوی ما به عنوان سیاستگذاران و شما به عنوان اصحاب رسانه و همچنین مدیران و هنرمندان است.

سرسنگی درباره نمایش‌های بخش «جشنواره جشنواره‌ها»، گفت: فعلا یازده تقاضا از تهران داشته‌ایم که به دلیل به پایان نرسیدن مهلت فراخوان بررسی این کارها آغاز نشده است ولی امسال تصمیم بر این است تا ستاد جشنواره نیز به صورت مجزا از کارهای رسیده در این بخش ارزیابی کیفی به عمل آورد. لذا تیم بازبینی ما مجددا کارهای ارسالی به این بخش را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

وی همچنین درباره نمایش‌های بخش خیابانی افزود: صد اثر از تهران تاکنون به دست ما رسیده است که بعد از اتمام مهلت فراخوان توسط کمیته‌ای متشکل از حامد سقاییان، امیر دژاکام، شهرام کرمی، علیرضا دهقانی و مجید امرایی بررسی می‌شوند.

سرسنگی با اشاره به ۱۹۷ اثر ارسالی در بخش مسابقه بین‌الملل تئاتر فجر گفت: این تعداد اثر متعلق به گروه‌های ایرانی و گروه‌هایی که به صورت مشترک کار کرده‌اند، می‌شود که نمایشنامه‌های آن توسط سیدمهدی شجاعی، حسین فرخی و بنده خوانده می‌شود و از مجموع آنها ۴۱ اثر در این بخش پذیرفته خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به نمایش‌های بخش «چشم‌انداز تئاتر ایران» در سال ۸۷ تصریح کرد: ۱۶۵ اثر ارسالی به این بخش توسط حسین مسافر آستانه، محمد یعقوبی و عبدالحی شماسی بازخوانی شدند و از میان آنها ۵۳ اثر برای این بخش انتخاب شده‌اند.

این مدرس دانشگاه درباره بخش تجربه‌های دانشجویی بیست و ششمین دوره جشنواره تئاتر فجر گفت: تاکنون ۱۵۱ اثر به این بخش ارسال شده است که توسط کمیته علمی و اجرایی که شامل محمود عزیزی، حمیدرضا افشار، قطب‌الدین صادقی، مسعود دلخواه و رحمت امینی است، بررسی خواهند شد.

دبیر جشنواره تئاتر فجر خبر از حضور گروه‌های متعددی در بخش تئاتر شرق داد و گفت: تاکنون با کشورهایی چون چین، هند، ویتنام، مالزی، اندونزی، کره و ژاپن مذاکراتی داشته‌ایم و اجراهایی از این کشورها را در بخش ویژه تئاتر شرق پیش‌بینی کرده‌ایم که کارگاه‌هایی پیرامون هر یک از این اجراها در طول جشنواره برگزار خواهد شد و مقالات سمینار تئاتر شرق نیز مرتبط با همین اجراها است.

سرسنگی در ادامه این نشست درباره اعتراض نسبت به نتایج اعلام شده از سوی دبیرخانه نیز گفت: بعد از اعلام نتایج بخش مسابقه بین‌الملل و چشم‌انداز تئاتر تنها پنج اعتراض به دست ما رسید که بعد از ارائه این اعتراض‌ها در ستاد برگزاری جشنواره تصمیم گرفتیم تا در رای هیات داوران تغییری ندهیم. ولی در جهت حمایت از آثار ایرانی و برای احترام به تقاضای هنرمندان اعتراض‌کننده با رعایت دو پیش شرط فرصت بازبینی به این گروه‌های نمایشی را دادیم.

سرسنگی با اشاره به نمایش‌های راه یافته به بخش شهرستان گفت: به دلیل حجم بالای کار تصمیم بر این شد که کارهای بخش شهرستان توسط امور استانها پیگیری شود و ستاد جشنواره فجر تا زمان برگزاری جشنواره مناطق دخالتی در این وضعیت ندارد، اما از این مرحله به بعد اعضای بازبین در جشنواره مناطق توسط دبیرخانه جشنواره فجر انتخابی می‌شوند. در ضمن نباید فراموش کرد که در بخش‌هایی چون چشم‌انداز و مسابقه بین‌المللی تعدادی از گروه‌ها از میان هنرمندان شهرستانی انتخاب شده است.

دبیر جشنواره بیست و ششم درباره سالن‌های این دوره گفت: برای انتخاب سالن‌های نمایشی جشنواره فجر کار تحقیقاتی بزرگی را انجام دادیم و تمام سالن‌های شهر تهران را با بررسی ظرفیت، وضعیت مدیریت و امکانات فنی آنها شناسایی و از میان آنها سالن‌های مناسب را برگزیده‌ایم، تا از این طریق مشکلی برای گروه‌های نمایشی شرکت‌کننده در جشنواره و تقسیم آنها در سطح شهر نداشته باشیم.

سرسنگی درباره وضعیت بودجه جشنواره بیست و ششم توضیح داد: با وجود گستردگی و حجم بالای جشنواره بیست و ششم تنها ۵۰‌درصد از بودجه، جشنواره که معادل ۶۰۰‌میلیون تومان است توسط وزارت ارشاد تامین می‌شود و بقیه این بودجه باید از طریق رایزنی ما با نهادها و یا شرکت‌های اسپانسر تامین شود. وی ادامه داد: با این اقدام قصد داریم تا جشنواره تئاتر فجر به سمتی برود تا در سال‌های آینده برای برگزاری آن از بودجه کلی تئاتر کشور استفاده نشود و این سنت تمام جشنواره‌های تئاتر ما را نجات بدهد.