برگزاری اجلاس مقدماتی نشست وزرای خارجه همسایه عراق

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اجلاس وزرای خارجه کشورهای همسایگان عراق اظهار کرد: طبق اظهارات مقامات عراقی ۱۷ و ۱۸ شهریورماه اجلاسی در سطح کارشناسی برگزار می‌شود که اجلاس مقدماتی برای نشست وزرای خارجه می‌باشد. سید محمدعلی حسینی درباره سطح شرکت ایران در این اجلاس گفت: سطح شرکت را پس از آنکه مشخص شد اعلام می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مطبوعاتی در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به گزارش اخیر محمد البرادعی درباره فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان اظهار کرد: این گزارش، موفقیت دیگری برای دیپلماسی هسته‌ای کشورمان به شمار می‌رود. سیدمحمدعلی حسینی افزود: گزارش البرادعی بار دیگر حقانیت ایران و مواضع ما را برای جامعه جهانی به اثبات رساند و ثابت کرد که ادعاهای تکراری و فضاهای رسانه‌های و تبلیغاتی که علیه کشورمان توسط برخی کشورها ایجاد شده به دور از منطق و واقعیت بوده است.

حسینی گفت: نکته دیگر این گزارش و همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این بود که مشخص شد همان‌گونه که از ابتدا اعلام کرده‌ایم، فعالیت‌های هسته‌ای ما در ذات خود هیچ‌گونه پیچیدگی خاصی ندارد و اگر بر اساس موازین فنی و حقوقی و چهارجوب‌های ان‌پی‌تی به این موضوع رسیدگی شود، مسائل به راحتی قابل حل و فصل بوده و نقطه مبهمی در این خصوص وجود ندارد. سخنگوی وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: این همکاری‌ها همچنین نشان داد که همان‌گونه که‌جمهوری اسلامی به طور قاطعانه و صادقانه از حقوق ملت ایران دفاع می‌کند، در رفع ابهامات و پاسخ به سوالات به طور شفاف و به همین شکل عمل می‌کند.

وی ابراز امیدواری کرد روند آغاز شده در همکاری ایران و آژانس که با حسن نیت کشورمان به بار نشسته به شکل مطلوب ادامه یابد و پرونده هسته‌ای کشورمان از شورای امنیت مجددا به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باز گردد.

حسینی همچنین افزود: روند همکاری‌های هسته‌ای ایران با آژانس و مجموعه تعاملات ما باعث شد که جایگاه قانونی این نهاد بین‌المللی که توسط برخی کشورها دچار آسیب جدی می‌شد، مجددا ارتقا یابد.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: چنانچه قطعنامه جدید از سوی شورای امنیت صادر شود، ما در همکاری خود با آژانس تجدید نظر کرده و گزینه‌های مختلف در این خصوص را مورد بررسی قرار خواهیم داد. حسینی در پاسخ به این که با توجه به درخواست البرادعی از ایران برای تصویب پروتکل الحاقی که در گزارش محرمانه وی به شورای حکام مطرح شده، تهران در چه صورتی دست به این اقدام خواهد زد، گفت: در گذشته هم که ایران پروتکل الحاقی را اجرا می‌کرد به صورت داوطلبانه بود و اجرای این پروتکل نیازمند مصوبه مجلس شورای اسلامی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: مجلس مصوبه دیگری را گذرانده و بر اساس آن تا زمانی که پرونده هسته‌ای ایران به آژانس بر نگردد، هیچ نوع اقدام داوطلبانه از جمله تصویب پروتکل الحاقی در دستور کار قرار نخواهد گرفت.

حسینی در واکنش به موضع اخیر جرج بوش رییس‌جمهوری آمریکا در خصوص تفاهمات هسته‌ای ایجاد شده بین ایران و دیده بان هسته‌ای سازمان ملل گفت: مخالفت آمریکا و مواضع آقای بوش چیز جدیدی نیست و از گذشته هم انتظار آن می‌رفت و ما بدون توجه به این قبیل سخنان اقدامات اصولی خود را انجام می‌دهیم. حسینی تلاش‌های اخیر آمریکا برای اعمال فشار بر امارات متحده عربی برای کاهش مراودات اقتصادی با کشورمان را اقدامی در راستای سیاست‌های فراقانونی خارج از چارچوب سازمان ملل برشمرد و خاطر نشان کرد: ممکن است که تصمیماتی تحت تاثیر این فشارها اتخاذ شود که لازم است برای بررسی آنها شرایط منطقه و سایر مسائل را لحاظ کنیم. وی ضمن رد سخنان یکی از خبرنگاران خارجی که تغییر فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را واکنشی در برابر مشکلات این نهاد نظامی کشورمان در قبال خصومت‌های آمریکا عنوان می‌کرد، افزود: این تغییرات و احکامی که از سوی مقام معظم رهبری صادر می‌شود، دوره‌های زمانی خاصی دارد که پس از اتمام آن جانشینی برای افراد تعیین می‌شود.

حسینی تصریح کرد: اگر نگاهی به حکم مقام معظم رهبری داشته باشید، موفقیت سردار صفوی در وظایف خود را نیز به وضوح در خواهید یافت. وزیر امور خارجه نیز درباره روند پرونده هسته‌ای ایران برضرورت بازگشت این پرونده به‌شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد.

منوچهر متکی گفت: همان‌طور که در گزارش مدیرکل آژانس عنوان شده، چارچوب مناسبی مورد توافق دو طرف قرار گرفته است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در این گزارش در کلامی کوتاه اما صریح و شفاف تحت عنوان پیشرفت قابل ملاحظه، عزم ایران برای ادامه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود و گسترش روابط با آژانس، به نمایش گذاشته شده است. متکی اضافه کرد: ادامه این گام‌ها افکار عمومی بسیاری از کشورها را در باره ضرورت بازگشت پرونده ایران به شورای حکام بیش از گذشته القا می‌کند.

وی تصریح کرد: ممکن است برخی طرف‌ها نسبت به این همکاری رویکرد موافق نداشته باشند، اما این کشورها همان‌هایی هستند که وعده کرده بودند سه ماهه جنگ را در عراق به پایان برسانند و دموکراسی را به مردم این کشور هدیه کنند، اما جهانیان امروز شاهد هستند که آنها چه تعریفی از دموکراسی داشته‌اند.

وزیر امورخارجه عطش سیری ناپذیر این کشورها را برای پرکردن زرادخانه‌های خود یادآور شد و اظهار کرد: آنها با اقدامات خود صورت حساب‌های بلندبالا ارائه می‌کنند تا از مالیات‌دهندگان کشورشان بودجه دریافت کنند و به همین جهت قصد دارند فضای خشن و امنیتی در منطقه و عراق را به تصویر بکشند.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره همکاری‌های ایران و روسیه درباره تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر گفت: مذاکرات در این زمینه بین سازمان انرژی اتمی و همتای روسی آن ادامه دارد. به گزارش ایرنا، متکی افزود: روس‌ها به تازگی اعلام کرده‌اند مصمم هستند کار ساخت و تجهیز نیروگاه اتمی بوشهر را پایان بدهند و ما نیز اصل را بر اظهارات مسوولان روسی گذاشته‌ایم.