حمایت فرمانده ناجا از طرح BRT
وی اظهار کرد: در این خطوط حملونقل در خودروهای مسقف وسایل خنککننده و گرمایشی پیشبینی شده و ناوگان حملونقل از استاندارد بسیار خوبی برخوردار است.
دنیای اقتصاد- سردار احمدیمقدم درباره طرح BRT گفت: در مورد طرح BRT، یعنی پروژه اتصال سیستم زمانبندی شده حمل و نقل پرظرفیت، از شرق به غرب، ادعای شهرداری این است که این طرح در گذشته به تصویب شورای ترافیک رسیده است.
وی اظهار کرد: در این خطوط حملونقل در خودروهای مسقف وسایل خنککننده و گرمایشی پیشبینی شده و ناوگان حملونقل از استاندارد بسیار خوبی برخوردار است. فرمانده ناجا با اعلام این که مراحل فعلی طرح باید توسط شورای عالی ترافیک بررسی و موانع آن حل و فصل شود افزود: نیروی انتظامی در نظر دارد به وزارت کشور اعلام کند که توقف این طرح در برهه زمانی کنونی به مصلحت نیست، چرا که شهرداری تعهداتی داده است که تا ۱۵ شهریور کارهای عمرانی آن را در میدان آزادی تمام کند و توقف این طرح هماکنون منجر به بروز مشکلات جدی برای مردم میشود.
اما رییس پلیس راهنمایی و رانندگی با ناهماهنگ خواندن مجریان طرح BRT با پلیس راهور و احتمال جلوگیری از احداث طرح BRT در صورت ارائه نشدن اطلاعات به شورای عالی ترافیک گفت: خط اتوبوسرانی سریعالسیر از نظر شورای عالی ترافیک ابهاماتی دارد که باید شهرداری تهران به این ابهامات پاسخ دهد. این در حالی است که معاون ترافیک راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از طرحهای انضباط ترافیکی و تقویت کنترل طول مسیرBRT با کمک موتورسواران پلیس در طول مهرماه خبر داده است.
از سوی دیگر و با تمام تناقضات موجود در ماجرای طرح BRT شهردار تهران کلیه اقدامات شهرداری را قانونی ارزیابی کرده و گفت: جالب است که خط ویژه انقلاب- آزادی مصوب شورای عالی ترافیک، مجوز خود را در دوره قبل شهرداری به دست آورده ولی امروز دوستان مصوبه خودشان را فراموش کردهاند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در همین خصوص با اشاره به اینکه اجرای طرح BRT با پلیس هماهنگ نشده است، گفت: BRT ابهاماتی دارد که باید شهرداری تهران آنها را رفع کرده و از سوی دیگر اجرای این طرح برای ۷ منطقه راهنمایی و رانندگی ترافیک ایجاد کرده است.
به گزارش ایسنا، سردار محمد رویانیان با اشاره به اینکه BRT در مسیر انقلاب - آزادی موجب اختلال در بخشی از نظم ترافیکی این مسیر شده است، افزود: شهرداری تهران باید بگوید مجوز BRT را گرفته است یا خیر؟
وی افزود: دور برگردانها و تکلیف تقاطعهای این مسیر باید مشخص شود؛ از سوی دیگر، محل تردد عابران پیاده نیز باید در این مسیر شفاف تعیین شود. رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه براساس توافق انجام شده، انجام هرگونه عملیات عمرانی از جمله احداث BRT از ۱۵ شهریور ماه در تهران ممنوع است، گفت: شورای عالی ترافیک به راهور ناجا اعلام کرده در صورتی که شهرداری تهران طرح احداث BRT را به این شورا ارائه نکند، از احداث آن جلوگیری شود. وی با اشاره به اینکه شورای عالی ترافیک و کارگروه مصوب مجلس باید درخصوص ترافیک تهران تصمیمگیری شود، افزود: یک سوم خیابان آزادی هم اکنون درگیر پروژه BRT است و اگر شهرداری تهران نمیخواست BRT را اجرا کند میتوانست خط ویژه را با علائم چشم گربهای جدا کند تا در زمان اوج ترافیک خودروها نیز بتوانند از این مسیر استفاده کنند. به گزارش خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف نیز درباره راهاندازی سیستم BRT گفت: به مردم تهران این اطمینان را میدهم که هر کاری که در شهر انجام میدهیم قانونی و در چارچوب مطالعات دقیق است.وی افزود: من به شما قول میدهم وارد مباحثی که به دنبال تشویش اذهان عمومی هستند، نمیشوم و به این قبیل سوالات نیز پاسخ نمیدهم. قالیباف در پاسخ به این سوال که اگر دولت برای خرید اتوبوسهای مخصوص این سیستم به شهرداری کمک نکند باز هم اقدامات برای راهاندازی این سیستم ادامه خواهد داشت، گفت: کاری را که در شهرداری شروع میکنیم، مکلف هستیم که از صفر تا صد آن را انجام بدهیم.اما مطمئنم که دولت به شهرداری کمک میکند.
معاون ترافیک شهردار نیز یکی از کارهای ارزشمند را اجرای طرح BRT عنوان کرد و گفت: این طرح تا اول مهرماه اجرایی میشود.
وی این طرح را در دو بخش عنوان کرد و گفت: بخش اول راهاندازی خط ویژه اتوبوسها و ورود اتوبوسهای فعال به این مسیر و بخش دیگر به موازات آن استفاده تدریجی از قابلیتهای BRT و افزودن آن به این شبکه است. وی با اشاره به اجرایی شدن سیستم هوشمند داخل اتوبوسها در مسیر BRT گفت: مخالفتهایی از سوی معاونت عمرانی وزارت کشور صورت گرفت که باید آنها را توجیه میکردیم که BRT یک مدل حمل و نقلی جدید نیست بلکه همان شبکه اتوبوسرانی قبلی است و تنها در آن سعی شده بهرهوری افزایش یابد.
همچنین نعمتالهی، رییس مرکز نظارت و کنترل ترافیک شهرداری تهران نیز در این جلسه گفت: مرکز نظارت BRT در معاونت ترافیک شهرداری تهران ایجاد میشود.
BRT چیست؟
BRT یا Bus Rapid Transit، بستر حرکت سریع اتوبوس، نوعی اتوبوس سریعالسیر با ظرفیت بالا است که با عنوان «متروی اتوبوسی روی زمین» شهرت دارد و در بسیاری از شهرهای آمریکای جنوبی، آسیای دور و اروپا و آمریکا به کار میرود. در این سیستم، مسافر پس از ورود به ایستگاه، بلیت خود را تحویل میدهد و اتوبوسها با فاصله زمانی تعیینشده مقابل درهای اتوماتیک ایستگاه توقف کرده و مسافران با سرعت سوار و پیاده میشوند و از آنجا که مسیرBRT فقط برای یک مبدا و مقصد طراحی شده، مسافران بدون فوت وقت از اتوبوسها استفاده میکنند.به طور کلی در چنین مسیرهایی اتوبوسهای دارای ظرفیت بالا (ترجیحا سه کابین ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفره) بهکار گرفته میشود و مسیر حرکت فقط برای یک خط ایزوله است که در نتیجه طول سفر به کوتاهترین زمان ممکن تقلیل خواهد یافت.
ارسال نظر