رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد:
تفاهم ایران و آژانس، منشا تحول در مذاکرات با گروه ۱+۵
علاءالدین بروجردی در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی مذاکرات ایران و آژانس با بیان مطلب فوق، تصریح کرد: با توجه به تفاهم لاریجانی با سولانا و البرادعی در چندین دور مذاکره برای خروج از بنبست ایجاد شده و حل ابهامات باقی مانده آژانس در مورد فعالیتهای هستهای ایران، طرفین اعلام موضع کردند و در چارچوب حل و فصل مسائل باقیمانده آژانس به تفاهم رسیدند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: تفاهم مشترک ایران و آژانس میتواند منشا تحول جدید در همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با آژانس و تفاهم ایران با گروه ۱ + ۵ باشد.
علاءالدین بروجردی در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی مذاکرات ایران و آژانس با بیان مطلب فوق، تصریح کرد: با توجه به تفاهم لاریجانی با سولانا و البرادعی در چندین دور مذاکره برای خروج از بنبست ایجاد شده و حل ابهامات باقی مانده آژانس در مورد فعالیتهای هستهای ایران، طرفین اعلام موضع کردند و در چارچوب حل و فصل مسائل باقیمانده آژانس به تفاهم رسیدند. وی این تفاهم و فضای مناسب برای حل و فصل مسائل باقی مانده را سنگ بنای مناسبی برای گامهای بعدی دانست و افزود: نمونه گام بعدی، بازدید بازرسان آژانس از راکتور تحقیقاتی اراک بود.
نماینده مردم بروجرد، تاکید کرد: بهرغم همه فشارها و موضعگیریهای منفی آمریکا، این تفاهم مشترک میتواند منشا تحول جدید در همکاریهای ایران با آژانس و تفاهم ایران با گروه ۱ + ۵ باشد.
بروجردی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارنظر برخی افراد مبنی بر اینکه در نهایت آمریکا نتیجه مذاکرات را بهم میزند، گفت: آمریکا و بعد از آن انگلیس همیشه مواضع تند خود را داشتهاند ولی کشورهایی مثل روسیه، چین، آلمان و حتی فرانسه از اینکه ایران وارد فضای همکاریهای گستردهتر با آژانس شده، خرسندند و این خرسندی در نقطهنظرات آنها در ۱+۵ برای اتخاذ تصمیمات بعدی تاثیرگذار خواهد بود.
وی در پایان، تعیین مدالیته را در حل و فصل مساله هستهای به این دلیل که آژانس از این طریق پاسخ مناسب خود را دریافت میکند، موثر و مثبت خواند.
البرادعی خواستار بازگشت پرونده ایران شود
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که بنا به اعلام رییس هیات نمایندگی آژانس به نتایج مثبتی در مذاکرات رسیدیم، گفت: مذاکره ایران و آژانس و اظهار رضایت آژانس از همکاری همه جانبه ایران با این سازمان، باعث خشمگین شدن آمریکاییها شد. محمدنبی رودکی تصریح کرد: این خشم آمریکاییها نشان میدهد که آنها اعتقادی به قوانین بینالمللی در موضوع هستهای ایران ندارند و حتی به نظرات آژانس که مرجع قانونی بینالمللی برای نظارت به فعالیت هستهای کشورها است توجه نمیکنند و حق ایران را نادیده میگیرند و با زور و فشار، صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران را قبول نمیکنند.
وی به بازرسی اخیر بازرسان آژانس از آب سنگین اراک و تایید صلحآمیز بودن فعالیتهای ایران از سوی آنها اشاره و عنوان کرد: بنابراین فکر میکنم که گزارش البرادعی باید بر مبنای واقعیات موجود و گزارش معاونش باشد. نماینده مردم شیراز تاکید کرد: فکر میکنم که البرادعی باید در گزارشی که ارائه خواهد داد بازگشت پرونده ایران از شورای امنیت به آژانس را خواستار شود و ایران هستهای صلحآمیز را بپذیرند. به اعتقاد وی، البرادعی این بار گزارش شفاف و واقعبینانهتری ارائه خواهد داد؛ مگر این که آمریکاییها او را تهدید شخصی و جایگاهی کنند که این تهدید ممکن است باعث شود که البرادعی برای این که دل آمریکاییها را بهدست آورد، گزارش دوپهلویی تهیه کند که این گزارش ارزش حقوقی نخواهد داشت و ایران نیز آن را نخواهد پذیرفت.
رودکی در پایان اظهار کرد: طرف ما آژانس است و ما در چارچوب قوانین آژانس به فعالیتهای خود ادامه میدهیم و به آمریکا توصیه میکنیم از زورگویی و بیمنطقی دست بردارد و با ایران هستهای کنار آید و دیپلماسی خود را با ایران ادامه دهد تا با کمک و نفوذ ایران، از باتلاق عراق خارج شود.
ارسال نظر