سالن‌های سینما در تهران دو برابر می‌شود

نگاه سوم - سینماهای ایران پس از انقلاب به دلیل برخی مشکلات و بی‌توجهی مسوولان سینمایی کشور دچار فرسودگی شده‌اند، تا جایی که سینماها در بسیاری از شهرها به تعطیلی کشیده شده است. در‌حال‌حاضر تعداد شهرهایی که سینمای قابل استفاده دارند کمتر از انگشتان دو دست است که این برای کشور ایران با جمعیتی در حدود ۷۰میلیون نفر آمار جالبی نیست. در چند سال گذشته موسسه سینما شهر به ترمیم و احداث سینماها پرداخته است که نشان‌می‌دهد مسوولان نیز متوجه این موضوع شده‌اند که بافت فرهنگی کشور با مشکل سالن سینما مواجه است.

محمدباقر قالیباف از معدود شهرداران تهران که به فرهنگ توجه ویژه نشان داده است اعلام کرد: در راستای روند دو ساله اخیر در سالن سازی به تعداد سالن‌های سینمایی در تهران سالن ساخته خواهد شد. قالیباف با بیان اینکه شهرداری در آینده هرگز قصد اداره سینما، تئاتر و... را ندارد و همه این مراکز در اختیار بخش خصوصی قرار خواهند گرفت، گفت: در بخش محتوایی نیز شهرداری به عنوان حامی‌گروه‌ها و سازمان‌های متعدد بخش خصوصی فعالیت می‌کند و معتقد است فقط این بخش می‌تواند کارهای بزرگ فرهنگی را انجام دهد. به گفته قالیباف با توجه به عزم شهرداری برای توسعه زیرساخت‌های سینمای ایران، در این بخش به هیچ وجه اهداف اقتصادی مد نظر نیست. شهردار تهران در ادامه، از تصویب لایحه‌ای در شورای شهر در راستای تشویق بخش خصوصی به ایجاد مراکز فرهنگی خبر داد و افزود: با لایحه تصویب شده بخش‌های خصوصی که مراکز فرهنگی احداث می‌کنند امتیازاتی تجاری را در حاشیه آن دریافت می‌کنند تا این بخش پوشش اقتصادی لازم نیز برای آنان داشته باشد.

قالیباف با اشاره به اقدامات شهرداری در دو سال گذشته افزود: شهرداری در سالی که گذشت ۱۳ سالن سینما را افتتاح کرده است و با توجه به روندی که طی دو سال گذشته در این زمینه دنبال شده به تعداد سالن‌های موجود سینمایی در تهران، سالن ساخته می‌شود و به طور حتم این جریان به توسعه صنعت سینمای ایران هم در سطح ملی و هم در سطح جهانی کمک خواهد کرد.

شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری در ایجاد مراکز فرهنگی، هدف اقتصادی دنبال نمی‌کند از واگذاری این مراکز به بخش خصوصی خبر داد و گفت: علت عدم استقبال بخش خصوصی از ایجاد مراکز فرهنگی، دلایل اقتصادی است و در این راستا با تصویب لایحه‌ای در شورای اسلامی ‌شهر، بخش خصوصی در صورت احداث مراکز فرهنگی، امتیازاتی تجاری در حاشیه دریافت خواهد کرد تا این بخش با ایجاد مراکز فرهنگی، پوشش اقتصادی لازم را نیز داشته باشد.

با توجه به شرایط موجود سالن‌های سینما در تهران که بسیاری از آنها کیفیت و امکانات نامطلوب برخوردار هستند و در برخی دیگر از نقاط شهر نیز سینمایی وجود ندارد می‌توان امید داشت تا در آینده‌ای نزدیک و با افتتاح سالن‌های سینمای جدید در این شهر کمکی به اقتصاد سینمایی کشور شود. اگرچه این فعالیت‌ها باید در شهرهای دیگر نیز صورت گیرد تا دیگر کمتر مشکل کمبود سالن در سطح کشور داشته باشیم.