نماینده مردم ساری در مجلس گفت: اصرار دولت بر عرضه نکردن بنزین به قیمت آزاد خلاف صریح قانون است.

به گزارش خبرگزاری فارس، حسن شجاعی در نطق پیش از دستور جلسه علنی یکشنبه مجلس در خصوص سهمیه‌بندی بنزین گفت: حتما دولت و برنامه‌ریزان کشور باید چاره جدی و اساسی برای افزایش تولید از یک سو و مهار مصرف از سوی دیگر بیندیشند و اگر در چاره‌جویی و تدبیر، تاخیر و تعلل شود به ناچار ملت باید فقر بیشتر و بیکاری فراگیرتر را تجربه کند. وی مصرف بی‌رویه بنزین آن هم از نوع واردات را یکی از موارد اسراف دانست و افزود: ضمن آنکه شایسته ملت انقلابی استقلال خواه ایران نیست، بخش وسیعی از درآمد ملی این کشور را نابود می‌کند و توان دولت را در هدایت این سرمایه‌ها به سمت و سوی عمران کشور و اشتغال جوانان و ازدیاد تولید تحلیل می‌برد.

شجاعی خاطرنشان کرد: سال‌ها دولت‌ها و مجلس‌ها برای مهار آن چاره‌جویی‌هایی کرده‌اند که در تبصره‌های بودجه سالانه سال‌های ۸۴، ۸۵ و ۸۶ بیشترین تلاش برای این کار انجام گرفته است که جامع‌ترین و پرمنفعت‌ترین و کم چالش‌ترین آن به صورت مفاد تبصره ۱۳ در قانون بودجه سال‌جاری در آمده است که اگر دولت بدون کم و کاست و بدون اعمال سلیقه شخصی به کلیت مفاد تبصره ۱۳ عمل می‌کرد، فوایدی را که هم‌اکنون معتقد است به آن دست یافته، به دست می‌آورد و از زیان‌های موجود اجتماعی و اقتصادی و احتمالا سیاسی نیز در امان بود.

این نماینده مجلس گفت: دولت با نحوه‌ای که هم‌اکنون عمل کرده و می‌کند یعنی به بخشی از الزامات تبصره ۱۳ که همان سهمیه‌بندی بنزین و کارت هوشمند است عمل کرده و سایر الزامات آن را مانند تعیین قیمت بنزین آزاد و عرضه همزمان آن را نادیده گرفته است و صریحا اعلام می‌دارد که بنزین آزادی در کار نیست و این اعلام و اصرار بر آن ضمن اینکه خلاف صریح قانون است، مشکلاتی را نیز برای جامعه ما فراهم آورده است که اگر به مراتب از فایده‌های بدست آمده زیادتر نباشد کمتر نخواهد بود.

نماینده ساری خطاب به دولت و همکارانش در مجلس گفت: شما که اصرار بر همین روش موجود دارید و فکر می‌کنید که کار عظیم و با ارزشی انجام داده‌اید مگر غیر از این است که مصرف بی‌حساب بنزین را به کنترل در آوردید و در هر روز یا هفته و یا ماه چند ۱۰‌میلیون‌لیتر بنزین برای کشور ذخیره کرده‌اید و نیز از آلودگی هوا و ترافیک شهر و از تصادف کاسته‌اید، جلوی قاچاق بنزین را نیز گرفته و شاید هم آن را معکوس کرده‌اید؟ فایده‌هایی که ذکر شد حاصل طرح سهمیه‌بندی بنزین است که اولا، مربوط به بخشی از شهرهای کشور است نه همه جا، ثانیا ‌اگر هیچ بنزین به مردم ندهید همه این منافع ۱۰۰‌درصد حاصل می‌شود چون هیچ ماشینی در شهر و جاده حرکت نمی‌کند تا ترافیکی به وجود آید یا تصادفی اتفاق افتد هوا هم طبعا از آلودگی به کلی محفوظ می‌ماند!

وی ادامه داد: آیا می‌شود برای رسیدن به فایده‌های عنوان شده بنزین به مردم نداد؟ آیا می‌دانید با سهمیه‌بندی، بدون عرضه آزاد بنزین چه مشکلاتی بر مردم سراسر کشور تحمیل شده است؟ به نظر شما نقل و انتقال گردشگر در سراسر کشور بخاطر محدودیت بنزین تعطیل نشده و از این رهگذر زیان‌های سنگینی به هتلدارها و ویلادارها و مغازه‌دارها که خدمات به توریست می‌دادند رکود کمرشکنی بر بازار آنها وارد نشده است؟

نماینده ساری خاطرنشان کرد:آیا می‌دانید کشاورزان بعد از ماه‌ها زحمت و تلاش محصول خود را از مزارع جمع می‌کنند و برای عرضه به بازار نیاز به حمل‌و‌نقل دارند؟ آیا این مصیبت و بلا را بر مردم تحمیل کردن نیز از شجاعت است؟ آیا این مشکلات همچون زلزله‌ای خانه صبر و مقاومت آنها را که بارها لرزیده است، مجددا نمی‌لرزاند؟

نماینده ساری خطاب به احمدی نژاد گفت: ریاست محترم جمهوری که شعارهای زیبا و پرجاذبه مهرورزی و عدالت‌خواهی شما امیدی تازه در دل مردم ایجاد کرده است و دقیقه شماری می‌کنند که از کوه مشکلات آنها کاسته شود و نفسی شاد و تازه به دور از فقر و تورم و بیکاری بکشند شایسته است مشکلات تازه‌ای را تحمل کنند؟ اینکه می‌بینید با همه مشکلات دم فرو می‌بندند و سکوت می‌کنند، نه به دلیل رضایت است بلکه به دلیل حمایت از استقلال کشور و حفظ وحدت و انسجام اسلامی است. آیا اگر به همه مفاد تبصره ۱۳ عمل می‌کردند، یعنی در کنار اعلام سهمیه‌بندی بنزین، بنزین آزاد نیز قیمت‌گذاری و اعلام می‌شد، بهتر نبود؟ هم به فواید مثبت سهمیه‌بندی دست می‌یافتند، هم مشکلاتی برای مردم خوب ما به وجود نمی‌آمد، این که می‌گویید مردم به این وضع عادت کرده و می‌کنند آیا محققانه است؟آیا پای صحبت‌ها و درد‌دل‌های همه مردم نشسته‌اید؟ شنیده‌اید که عده‌ای از کارمندان آبرومند و بازنشسته و کثیری از جوانان بیکار با مسافرکشی حداقل زندگی خویش را تامین و ترمیم می‌کردند، الان چه می‌کنند؟

این نماینده مجلس بیان داشت:گفته شده است دولت به مصوبه مجلس عمل می‌کند، آیا مصوبه مجلس فقط بند «و» است و آن هم فقط سهمیه‌بندی بنزین؟ راستی بند «الف» و «ب» با فروعات ۱۸گانه آن و بند «ج» و «د» و «ه» تبصره ۱۳ جزو مصوبه مجلس نیست و اگر هست با آن چه کرده‌اید؟ آیا مگر مکلف نبوده‌اید که قیمت بنزین آزاد و تعیین سهمیه هر خودرو را تا آخر فروردین سال ۱۳۸۶ اعلام فرمایید؟ چه کردید؟آیا لحن قانونی در تعیین سهمیه برای هر خودور و بیان قیمت آزاد بنزین با هم فرقی می‌کند که در مورد یکی از الزام فهمیدید و در مورد دیگری اختیار؟!

شجاعی گفت: مگر در قانون موظف نشدید بنزین تولید داخل و معادل ۵/۲‌میلیارد دلار واردات خارجی را سهمیه‌بندی کنید و به مردم بدهید و ماشینهای دولتی و عمومی و حتی اتومبیل‌های خارجی که به قصد توریستی به کشور وارد می‌شوند را از سهمیه‌بندی مستنثی کنید که طبیعتا باید بنزین آزاد تعیین قیمت و عرضه کنید تا این مهم انجام گیرد و چون نکردید به همه این قبیل ماشین‌ها که کم هم نیستند از همان سهمیه‌بندی مقداری هم چرب‌تر از مردم داده‌اید؟

وی افزود: این عمل علاوه بر آنکه خلاف صریح قانون است از سهمیه مردم می‌کاهد که اگر چنین نمی‌شد و ماشین‌های عمومی از بنزین آزاد طبق قانون استفاده می‌کردند شاید سهم هر ماشین برای مردم را به جای ماهی ۱۰۰لیتر ۱۵۰‌لیتر اعلام می‌کردند و این چه کمک موثری در کاستن مشکلات مردم داشت. آیا اینها بی‌قانونی نیست؟ آیا باز هم معتقدید که به مصوبه مجلس عمل می‌کنید؟

نماینده ساری یادآور شد: خواهش می‌کنم هر چه سریع‌تر به قانون باز گردید و به مقتضای آن عمل کنید که در این صورت هم به فوائد مثبت سهمیه‌بندی رسیده‌اید و هم به رفاه و آزادی و تولید و اشتغالات اندک جامعه آسیب وارد نکرده‌اید. کشارزان را مایوس از کشت و کار و مصرف کنندگان را به گران خریدن محصولات پوسیده و مانده ناچار نکرده‌اید.

نماینده ساری گفت: انحراف از قانون نه شجاعت است نه خدمت، نه دلسوزی و نه ذخیره‌سازی، فقط قانون گریزی و خود محوری و جوانه‌های شوم ضد آزادی و استبداد را تداعی می‌کند که شایسته‌ شان دولت خدمتگزار و ولایت‌مدار و مجلسیان مردم‌سالار و ولایت محور نبوده و نیست.