دنیای اقتصاد - سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به سفر اخیر وزرای امور خارجه و دفاع ایالات‌متحده به منطقه و طرح فروش همزمان تسلیحات به کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی گفت: تقویت کشورهای خلیج فارس و دولت‌های دوست و همسایه را تقویت خودمان تلقی می‌کنیم، البته آمریکا نیز برای ایجاد نگرانی بیشتر در منطقه با هدف مخدوش کردن روابط حسنه کشورهای منطقه تلاش می‌کند، اما هرگز موفق نخواهد شد. محمدعلی حسینی در نشست خبری روز گذشته با خبرنگاران داخلی و خارجی افزود: روابط ما با این کشورها روابطی عمیق و دیرینه است و به طور مستحکم ادامه خواهد داشت، ضمن آنکه رایزنی‌های خود را برای نزدیک‌تر کردن مواضع ادامه خواهیم داد. وی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه آیا در حال حاضر شرایط کشور ویژه است، گفت: مسائلی که در این خصوص مطرح شده تحلیلی است که باید در آن دقیق شویم که به چه علت مطرح می‌شود.

حسینی ویژه بودن شرایط مساله هسته‌ای ایران در حال حاضر را رد کرد و اظهار کرد: فعالیت‌های هسته‌ای به صورت عادی در جریان است و گفت‌و‌گوهای ما نیز براساس زمان‌بندی در حال انجام بوده و ما شرایط ویژه‌ای نمی‌بینیم.

حسینی درباره اخباری که اخیرا از سوی خبرگزاری رویترز درباره کند شدن روند فعالیت‌های هسته‌ای ایران در تاسیسات نطنز مخابره شده بود، افزود: همین طور که پیش از این نیز تاکید شده بود، فعالیت‌های هسته‌ای ما به صورت برنامه‌ریزی و یا برنامه‌ مدون ادامه داشته و خواهد داشت.

وی انتشار این قبیل اخبار را صرفا نوعی حواشی سیاسی بر فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان دانست.

حسینی همچنین اخبار منتشرشده به نقل از دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان در مجله آلمانی فوکوس را غیرصحیح خواند و ادامه داد: مطلب منتشر شده صحت ندارد و شخصا در این خصوص با دکتر لاریجانی صحبت کردم و همچنان تاکید داشت که تعلیق نه به عنوان نتیجه مذاکرات و نه بحث دیگری قابل بررسی نیست و همچنین تعلیق را به عنوان یک امر حیاتی برای ایران تلقی کرد.

وی همچنین در واکنش به موضع اخیر برخی مقامات غربی در باره لزوم بازگشت ایران به مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: این مسائل جدید نیست و نسبت به مذاکره با گروه ۱+۵ قبلا هم اعلام کرده‌ایم که بدون پیش‌شرط آماده انجام گفت‌و‌گو هستیم و این آمادگی‌ها از زمان پس از پاسخگویی به بسته پیشنهادی ۱+۵ وجود داشته است، اما بحث تعلیق اساسا پذیرفتنی نیست.

وی در واکنش به مواضع اخیر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که موضوع هسته‌ای ایران را با مساله هسته‌ای کره شمالی مقایسه کرده بود، اظهار کرد: مساله هسته‌ای کره شمالی با موضوع فعالیت‌های مسالمت‌آمیز ایران دو بحث کاملا متفاوت است. حسینی افزود: مواضع اصولی ما درباره ادامه فعالیت‌های هسته‌ای، هیچ گونه تغییری نداشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به خبر منتشرشده از جانب رسانه‌های غربی مبنی‌بر مخالفت اتحادیه اروپا با تشدید تحریم‌های شورای امنیت علیه کشورمان با فشار آمریکا گفت: آنچه که اتحادیه اروپا درباره مصوبه کنگره اعلام کرده مبتنی‌بر واقع‌گرایی و منطق‌گرایی بیشتر آنها است. حسینی ابراز امیدواری کرد: مواضع مبتنی‌بر واقعیات و حقایق منطقه که اخیرا از جانب اتحادیه اروپا ابراز شده، تداوم یابد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سطح و زمان دور سوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا با بیان اینکه «براساس توافقی که در دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا صورت گرفت، قرار شد کمیته‌ای سه‌جانبه موضوعات را دنبال کند»، گفت: سطح و زمان دور سوم گفت‌وگوها بعدا اعلام خواهد شد. روز شنبه حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در عراق گفته بود که دور سوم مذاکرات، دوشنبه (امروز) برگزار می‌شود. دیروز حسینی در پاسخ به سوال درباره خبر منتشره درباره مذاکرات دور سوم از قول کاظمی قمی، گفت: بعدا مشخص خواهد شد که این مذاکرات فردا (دوشنبه) هست یا نه.

مصاحبه فوکوس با لاریجانی

هفته‌نامه آلمانی فوکوس مدعی شد علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در مصاحبه‌ای با این هفته‌نامه گفته که پافشاری کشورش بر غنی‌سازی اورانیوم تصمیم تغییرناپذیر نیست و این امکان وجود دارد که زمانی دولت جمهوری اسلامی تصمیم به تعلیق غنی‌سازی اورانیوم بگیرد.

به نوشه فوکوس لاریجانی در عین حال در این مصاحبه تاکید کرده که ایران به عنوان عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، غنی‌سازی و اورانیوم برای مقاصد صلح‌آمیز را حق خود می‌داند و حاضر نیست از این حق دست بکشد. خبرنگار مجله فوکوس از علی لاریجانی پرسیده که آیا در صورتی که آمریکا ضمانت دهد که امنیت ایران را تهدید نخواهد کرد، آیا حکومت ایران حاضر به توقف غنی‌سازی اورانیوم خواهد شد. لاریجانی در پاسخ گفته: ما به هیچ تضمین امنیتی از طرف آمریکا احتیاج نداریم، ایران بدون بمب اتم هم به اندازه کافی توان نظامی دارد.

ایرنا گزارش داد به نوشته فوکوس، لاریجانی در این گفت‌وگو در عین حال تعلیق غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران را در صورتی که طرفین در مذاکرات به چنین نتیجه‌ای برسند نیز منتفی ندانست.

خبر رویترز درباره کاهش سرعت غنی‌سازی

خبرگزاری رویترز روز شنبه به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داد: اگرچه برنامه هسته‌ای ایران در نیمه اول سال ۲۰۰۷ با سرعت بسیار بالایی پیش رفت، اکنون سرعت آن پایین آمده است.

به گزارش رویترز یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: هفته گذشته به ما گفتند که تنها ۱۰ آبشار ایران در حال فعالیت است و دو آبشار دیگر در مرحله آزمایش (بدون ذخیره اورانیوم در داخل آن) است و برخی از سانتریفیوژهای دیگر برای پیدا کردن نشتی مورد آزمایش قرار دارند.

وی ادعا کرد: ظاهرا ایران به طور عمده از سرعت راه‌اندازی سانتریفیوژها کاسته است که این به این مفهوم است که از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در ماه مه تاکنون پیشرفت کمی حاصل کرده‌اند. اینکه این امر نتیجه یک مساله فنی است یا یک علامت سیاسی هنوز مشخص نمی‌باشد.

وی گفت: ایران در راه‌اندازی سانتریفیوژها در بهار تعجیل کرد تا واشنگتن را با عمل انجام شده مواجه کند. کاهش سرعت آن نیز سیاسی است و آنها می‌توانند هر وقت بخواهند بر سرعت آن بیفزایند.