حذف فیلمها؛ تهدیدی برای شکوه جشن سینمای ایران
سینما علیه سینما - ۱۵ مرداد ۸۶
نگاه سوم- در حدود دو ماه پیش اتحادیه تهیهکنندگان طی نامهای و بنا به دلایل متعدد، تهدید به تحریم جشن خانه سینما کردند. هیاتمدیره خانه سینما در برخورد با این نامه تصمیم گرفت جلسهای تشکیل دهد و به رفع موانع موجود در سر راه این جشن بپردازد اما این جلسه هرگز تشکیل نشد. کار به همین جا ختم نشد و در این اوضاع آشفته و پرحاشیه تشکیل فدراسیون تهیهکنندگان و توزیعکنندگان از طرف خانه سینما و با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد به این شرایط آشفته دامن زد و باعث اختلافات بیشتری میان تهیهکنندگان و مخصوصا اتحادیه تهیهکنندگان و خانه سینما شد.
اعضای این اتحادیه تشکیل این فدراسیون را در مقابل با خود و نادیده گرفتن حقوق اتحادیه میدیدند در جواب به تشکیل فدراسیون تصمیم به تحریم جشن خانه سینما گرفتند.
در همین ارتباط حسن توکلنیا تهیهکننده فیلم «اگه میتونی منو بگیر» درباره تحریم جشن خانه سینما گفت: طی ماههای اخیر اهالی مختلف سینما به دلایل مختلف در مقابل اتحادیه جبهه گرفتند. همیشه حوصله به خرج دادیم تا در شرایط فعلی اوضاع سینما را از اینکه هست بحرانیتر نکنیم. ولی هر چه صبر کردیم نه تنها نتیجه معقولی حاصل نشد، بلکه اوضاع بدتر هم شد. توکلنیا که فیلم «اگه میتونی منو بگیر» را از جشن خانه سینما خارج کرده اعلام کرد برای دفاع از حق و حقوق تهیهکنندگان، اتحادیه باید اختیار داشته باشد. توکلنیا خاطرنشان کرد: این فرافکنیها موجب شده به منافع تهیهکنندگان عضو و غیرعضو اتحادیه خدشه وارد شود. به همین خاطر اتحادیه تحت هیچ شرایطی کوتاه نخواد آمد
همچنین حسن توکلنیا در نامهای به «پرویز پرستویی» اظهار داشت: فیلمهای خود «تله» به کارگردانی سیروس الوند و «چند میگیری گریه کنی» و «اگر میتونی منو بگیر» به کارگردانی شاهد احمدلو را در جشن خانه سینما شرکت نخواهد داد و امیدوار است هر چه زودتر شاهد اجرای عدالت در تمامی سطوح سینما باشد.
از سوی دیگر، «علی واجد سمیعی» در نامهای دیگر به «پرویز پرستویی» نوشت: دبیر محترم جشن خانه سینما، اینجانب علی واجد سمیعی، بدین وسیله انصراف خود را از شرکت فیلم «آدم» در جشن خانه سینما اعلام میدارد.
خطرنابودی سینما
سیروس تسلیمی درباره تحریم جشن خانه سینما گفت: تهیهکننده دائم به این فکر است که سرمایهاش را درست و با قیمت مناسب معرفی کند، ولی اکثر اصناف خانه سینما با این قضیه مخالفند و بعضا دوست دارند رویه دیگری را در پیش بگیرند بنابراین این رو نمیتوانند زیر یک چتر قرار بگیرند.
یکی دیگر از اعضای شورای مرکزی اتحادیه تهیهکنندگان سینما معتقد است هرگونه رفتار توهینآمیز به این شورا به کلیت سینمای ایران لطمه میزند.
علی سرتیپی گفت: اتحادیه تهیهکنندگان صنفی است با قدمتی ۲۰ساله که هرگونه برخورد توهینآمیز به آن به بدنه سینمای ایران لطمه وارد میکند.
همچنین علی رضائیان، رییس کانون کارگردانان گفت: همیشه معتقد بوده و هستم که مسائل درون خانه سینما را باید در شوراهای حل اختلاف خانه حل کرد و آن را به بیرون بروز نداد.
وی ادامه داد: بهترین راهحل برای از بین بردن این اختلاف مذاکره و گفتوگو است. رئیسیان نیز معتقد است: تحریم جشن خانه سینما توسط اتحادیه تهیهکنندگان لطمه شدیدی به حیات صنفی سینما وارد میکند.همچنین سیدضیا هاشمی، عضو کانون تهیهکنندگان فیلم ایران درباره موضوع تحریم جشن خانه سینما با بیان اینکه تحریم جشن خانه سینما خندهدار است، گفت: امور خانه سینما اصلا روی دوش بسازبفروشان سینماییست.
این تهیهکننده گفت: ریشه این اختلافات به سابقه ایجاد اتحادیه تهیهکنندگان برمیگردد. اتحادیه تهیهکنندگان ابتدا به عنوان «مجمع تولیدکنندگان فیلم ایران» فعالیت میکرد و اختلافات اساسی بین تهیهکنندگان از سال ۶۸ وجود داشته به طوری که همین اختلاف در سال ۷۰ منجر به جدایی برخی تهیهکنندگان از بدنه مجموع تولیدکنندگان شد.
به گفته وی این اختلافات باید باشد تا معلوم شود اتحادیه تهیهکنندگان چگونه فکر میکنند و حرف میزنند.
درخواست میرکریمی برای خردورزی تهیهکنندگان
مدیرعامل خانه سینما گفت: اگر تهیهکنندگان سینما از دایره انصاف و خردورزی خارج نشوند، اختلافات موجود نیز بهزودی برطرف خواهد شد. رضا میرکریمی با اشاره به اختلافات موجود کانون تهیهکنندگان، مجمع فیلمسازان و اتحادیه تهیهکنندگان خانه سینما، اظهار داشت: بحمداله بر اساس تفاهمنامه صورت پذیرفته بین معاونت محترم سینمایی و خانه سینما در عرصه تهیهکنندگی، بهزودی شاهد حضور صنفی فراگیر و پرقدرت خواهیم بود که از منافع کلیه تهیهکنندگان با سلائق و گرایشات متنوع دفاع کند. میرکریمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: اگر همه طرفین از دایره انصاف و خردورزی خارج نشوند، اختلافات موجود نیز بهزودی برطرف خواهد شد.
فیلمهایی که کنار کشیدند
طبق گفته پرویز پرستویی تاکنون ۶۰ فیلم فرم شرکت در جشن سینما را پر کرده که سازندگان فیلمهای: ستاره است، زن بدلی، سنگ کاغذ قیچی، پارک وی، مصائب دوشیزه، اخراجیها، مهمان، مینای شهر خاموش، کلاغ پر، آدم و... تاکنون از حضور در جشن خانه سینما انصراف دادند. این اختلاف دامن سینمای ایران را خواهد گرفت و لطمهای جبرانناپذیر در پی خواهد داشت. بهتر است تهیهکنندگان، خود به فکر حل این مشکل باشند تا دیگران وارد جریان نشوند که این امر خوشایند نخواهد بود.
ارسال نظر