نگاه سوم- با نمایش «در مسیر تند باد» یاد زنده یاد «حسین پناهی» بازیگر فقید سینما و تلویزیون، در قالب برنامه کانون فیلم تاریخ در موزه سینما گرامی داشته شد.

این برنامه همزمان با سومین سالگرد در گذشت پناهی با حضور مسعود جعفری جوزانی، کارگردان و هارون یشایایی، تهیه کننده فیلم برگزار شد و از حسین پناهی و فیلم «در مسیر تند باد» سخن گفته شد. یشایاییان از این فیلم به عنوان یکی از بهترین کارهایش نام برد و افزود: در این فیلم نیز همچون «ناخدا خورشید» در تمام قسمت‌ها و لوکیشن‌های فیلم حضور داشتم و به دنبال سود نبودم.

جوزانی نیز یکی از علت‌های ساخت این فیلم را احساس دین به میهن و احساس حقارت در برابر وقایع تاریخی جنگ جهانی دوم در ایران دانست و افزود: در طول جنگ جهانی دوم بعضی از گروه‌ها به جای کمک به دفاع در برابر بیگانگان، دست به‌قتل عام مردم می‌زدند، به همین دلیل این فیلم که گذری از وقایع تاریخی آن زمان است، ساخته شد.

وی درمورد آشنایی با مرحوم «حسین پناهی» که برای نخستین‌بار در این فیلم شکل گرفت، افزود: او انسان بسیار کمیابی بود و با استفاده از شعرهای زیبایش، حس غریبی را القا می‌کرد که تا عمق جان نفوذ می‌کند.

کارگردان فیلم در مسیر تندباد یادآورشد: پناهی آزاد بود تا نحوه صحبت هایش را در فیلم انتخاب کند.

عبدا...‌اسفندیاری، رییس کانون فیلم معناگرای بنیاد فارابی نیز گفت: پناهی هیچ تعلقی به دنیا نداشت و همواره درجستجوی عالم دیگری بود، نگاه او به زندگی معناگرایانه بود و در فیلم در مسیرتند باد نیز این نوع نگاه وجود دارد.

جواد طوسی از منتقدان سینما نیز در این مراسم گفت: جوزانی یکی از شاخص‌ترین افراد در حوزه سینمای ملی است و این ویژگی در تمامی کارهایش به چشم می‌خورد، اما در فیلم «درمسیر تند باد» و «شیر سنگی» آن را به طور آشکار به نمایش گذاشت.

رییس انجمن منتقدان ونویسندگان سینمایی افزود: فیلم در مسیر تندباد، اثری صرفا مستندگونه نیست، بلکه با یک روایت مستند از جنگ جهانی دوم آغاز و بعد داستان خود را روایت می‌کند.

در پایان برنامه یکی از اعضای مرحوم پناهی نیز در این مراسم از نمایش فیلمی با عنوان «گل بی‌منت پادون» درباره‌ این هنرمند فقید، ۲۰مرداد ماه همزمان با سالروز درگذشت او از تلویزیون خبر داد.