تسهیلات ویژه برای خروج از کلان‌شهرها

دنیای اقتصاد- براساس مصوبه دیروز دولت، کارکنان رسمی و پیمانی شاغل‌در وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی، بانک‌ها‌، موسسات بیمه و دستگاه‌های مشمول ماده ۱۶۰.قانون برنامه چهارم که برای تغییر محل اشتغال خود از تهران و کلان‌شهرها به شهرهای کوچک تمایل داشته‌باشند، مشمول دریافت زمین و تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن خواهند شد.

بر اساس این مصوبه به هر یک از کارکنانی که در چارچوب این آیین‌نامه از تهران منتقل شوند، یک گروه تشویقی تعلق

خواهد گرفت.

افرادی مشمول این تسهیلات می‌شوند که حداقل ۵ سال از سنوات خدمتی آنان باقی‌مانده باشد. رییس جمهور دیروز پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد-عکس: خبرگزاری فارس

شروط ۴ گانه واگذاری مسکن اجاره‌ای ۹۹ ساله اعلام شد

تسهیلات ویژه دولت به کارمندان متقاضی خروج از کلانشهرها

آیین‌نامه ارائه تسهیلات به شاغلان متقاضی انتقال از تهران و کلان‌شهرها به سایر شهرهای کشور به تصویب هیات وزیران رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، بر اساس این آیین‌نامه، کارکنان رسمی و پیمانی شاغل در وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی، بانک‌ها، موسسات بیمه و دستگاه‌های مشمول ماده ۱۶۰ قانون برنامه چهارم که برای تغییر محل اشتغال خود از تهران و کلان‌شهرها به شهرهای کوچک تمایل داشته باشند، مشمول دریافت زمین و تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن خواهند شد.

بر اساس مصوبه هیات وزیران به هر یک از کارکنانی که در چارچوب این آیین‌نامه از تهران منتقل شوند، یک گروه تشویقی تعلق خواهد گرفت.

بر اساس این آیین‌نامه، افرادی مشمول این تسهیلات می‌شوند که حداقل ۵ سال از سنوات خدمتی آنان باقی مانده باشد.

همچنین در جلسه هیات وزیران، خروج برخی وزارتخانه‌ها از تهران مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد کارگروهی درباره این موضوع مطالعه و برنامه‌ریزی کند و نتیجه را به هیات دولت ارائه دهد.

همچنین محمد سعیدی‌کیا، وزیر مسکن و شهرسازی شروط ۴گانه واگذاری مسکن اجاره‌ای ۹۹ ساله را اعلام کرد و گفت: کسانی که ۴ شرط اصلی را داشته باشند می‌توانند از زمین‌های ۹۹ ساله که در اختیار تعاونی‌های مسکن قرار می‌گیرد استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سعیدی‌کیا، وزیر مسکن و شهرسازی دیروز در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب، اظهار کرد: امسال دولت برای بخش مسکن برنامه جامعی را تدوین کرده که در بند «د»، تبصره ۶ قانون بودجه ۸۶ درج شده و به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است.

سعیدی‌کیا، تاهل یا سرپرست خانوار بودن، نداشتن خانه، استفاده نکردن از تسهیلات دولتی‌ و ساکن بودن در محلی که در آنجا زمین به آنان ارائه شده را شروط لازم برای این کار خواند و گفت: اشخاصی که درخواست این زمین‌ها را برای ساخت و ساز دارند می توانند با هماهنگی با ادارات و یا تعاونی‌هایی که در محله های خود تشکیل می‌دهند به ادارات تعاون مراجعه کنند و اسامی اعضا را بدهند که اگر ۴ شرط را داشته باشند می‌توانند از زمین‌های ۹۹ ساله استفاده کنند.

وزیر مسکن گفت: زمین را براساس تعداد اعضا واگذار می‌کنیم که در آینده‌ای نزدیک کلیت اجرای این طرح را در روزنامه‌ها چاپ خواهیم کرد.

سعیدی‌کیا ادامه داد: تعاونی‌هایی که ۱۰۰۰ نفر باشند حدود ۱۳هزار هکتار زمین برای ساخت و ساز لازم دارند که در این زمینه امکانات و تراکم منطقه بسیار مهم است.

وی گفت: در واگذاری این زمین‌ها ابتدا تفاهم نامه ای بین طرفین امضا می‌شود وقتی آماده‌سازی زمین شکل گرفت قرار داد زمین به شکل اجاره‌ای منعقد می‌شود.

سعیدی کیا اظهار کرد: این زمین‌ها، زمین‌های اجاره‌ای است که اجاره آن ۲۰درصد قیمت منطقه است که درمجموع از ۲۰ هزار تومان تجاوز نخواهد کرد که در نهایت بعد از تایید و انجام تمامی مراحل اجازه ساخت و ساز صادر خواهد شد.

وزیر مسکن وشهر سازی همچنین در خصوص ساخت و ساز این زمین‌ها گفت: ساخت باید توسط افراد متخصص انجام شود، افرادی که پروانه ساخت و ساز دارند. ما با ادارات تعاون بسیار هماهنگ جلو می‌رویم و اگر ببینیم تعاونی‌هایی توان ساخت داشته باشند براساس مقررات پروانه ساخت نیز به آنها می‌دهیم تا با استفاده از مجریان با سابقه در ساخت وساز بتوانند زمین‌های خود را بسازند.

وی همچنین در خصوص چگونگی واگذاری وام به این زمین ها گفت: در ابتدای امر به هر واحد مسکونی یک‌میلیون تومان وام داده می شود که براساس قیمت سرانه زمین یک‌میلیون تومان نیز از کسی که برای آن واحد مسکونی ثبت‌نام کرده است دریافت می شود که پس از مراحل ساخت و ساز به ازای هر واحد ۱۴میلیون تومان نیز به صاحب آن واحد مسکونی وام داده می‌شود.

سعیدی کیا گفت: پس از ساخت و ساز، سه قرار داد (تحویل زمین اجاره‌ای به اعضا، امضای قرار داد یک‌میلیون و ۱۴میلیون تومانی با بانک‌ها و بازپرداخت پلکانی) با متقاضی بسته می‌شود.

همچنین وزیر مسکن و شهرسازی گفت: در دولت مطرح شد که کارکنان و شاغلان دولتی که قصد دارند از تهران به شهرستان‌ها بروند در شهرستان‌ها به آنها زمین و مبالغی برای ساختن مسکن داده شود.

شرایط واگذاری زمین‌های دولتی در تهران

محل و مکان واگذاری زمین‌های دولتی استان تهران در قالب طرح واگذاری زمین‌های ۹۹ ساله دولتی به تعاونی‌های مسکن مشخص شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس تصمیمات اتخاذ شده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی برای واگذاری زمین‌های اجاره‌ای (۹۹ ساله) به شرکت‌های تعاونی مسکن ظرفیت این زمین‌ها در استان تهران برای ساخت ۲۵۰‌هزار واحد مسکونی است.

این گزارش می‌افزاید: زمین‌های قابل واگذاری دولت به شرکت‌های تعاونی مسکن استان تهران برای ساخت ۲۵۰‌هزار واحد مسکونی در شهرهای هشتگرد، اشتهارد، نظرآباد، ماهدشت، سلطان آباد، فیروزکوه، دماوند، قرچک و ورامین، رودهن و شهر جدید پرند خواهد بود.

براساس این گزارش، از زمان تصویب طرح یاد شده، برای احداث ۱۰۰‌هزار واحد مسکونی (از ۲۵۰‌هزار واحد مسکونی در استان تهران) زمین واگذار شده است.

همچنین ضوابط و دستورالعمل اجرایی طرح واگذاری زمین فعلا اولویت واگذاری زمین را به تعاونی‌های ثبت شده داده است، اما گزارش‌ها حاکی از این است که بسیاری از افراد عادی توانایی یا امکان حضور در تعاونی مسکن را ندارند و همچنان منتظر ابلاغ دستورالعملی برای تشکیل تعاونی مسکن برای افراد عادی هستند.

تکمیل ۱۱۶‌هزار واحد مسکونی در ۲سال

سهم واحدهای تکمیلی در شهرهای جدید در دو سال گذشته از ۲۵۰‌هزار واحد مسکونی در دست احداث ۱۱۶‌هزار واحد مسکونی است.

به گزارش شرکت عمران شهرهای جدید، در دوره ۱۸ماهه منتهی به پایان اسفند ۱۳۸۵ حدود ۹۲‌هزار نفر به جمعیت شهرهای جدید اضافه شده که به این ترتیب جمعیت ساکن در این شهرها بالغ بر ۴۵۴‌هزار نفر است.

بنابراین گزارش، از کل ۱۸ شهر جدید که تحت پوشش شرکت عمران شهرهای جدید وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی است جمعیت در۱۴ شهر ساکن شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در دو سال گذشته ۳/۱۴هزار واحد مسکونی در شهرهای مذکور تکمیل شد و همچنین حدود ۳۱‌هزار واحد نیز در دست ساخت است.

همچنین در مدت یادشده شمار واحدهای آموزشی (دبستان، راهنمایی و دبیرستان) در شهرهای یادشده ۳۶‌واحد، فرهنگی ۱۷واحد، اماکن تجاری یک هزار و ۴۶۱باب، اداری ۸۶ واحد و بهداشتی ۱۳‌‌واحد که علاوه براین ۱۵۱پروژه متفرقه تکمیل و بیش از یکصد پروژه فرهنگی، خدماتی و متفرقه در دست ساخت است.

عکس از: احمد نادری