دنیای اقتصاد- روز گذشته محمدرضا باقری، معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه به منظور تسلیم نامه دوم رییس‌جمهوری کشورمان به علی عبدا... صالح، همتای یمنی احمدی‌‌‌نژاد، عازم صنعا شد. از مضمون این نامه و نامه اول اطلاعی در دست نیست، اما به نظر می‌رسد این دو نامه در ارتباط با اختلافات پیش آمده در روابط تهران- صنعا باشد.

برخی مقامات یمنی به طور ضمنی ایران را به دخالت در درگیری‌های داخلی این کشور متهم می‌کنند، ادعایی که بارها توسط مقامات ایرانی رد شده است. از چند سال پیش درگیری‌هایی میان نیروهای امنیتی و پیروان حسین حوثی، یکی از علمای زیدی مذهب یمن به راه افتاد که همچنان و عمدتا در استان صعده جریان دارد. جمعیت قابل توجهی از مردم یمن را شیعیان زیدی مذهب تشکیل می‌دهند. حسین حوثی که گروهی به نام «جوانان مومن» را پایه‌گذاری کرده بود، دو سال و نیم پیش پس از دو ماه درگیری با نیروهای امنیتی کشته شد، اما پدرش،شیخ بدرالدین رهبری گروه «جوانان مومن» را به دست گرفته و دولت یمن او را مسوول ادامه درگیری میان پیروان او و ارتش می‌داند.

برخی مقامات یمنی مدعی‌اند که شورشیان به دنبال سرنگون کردن حکومت و روی کار آوردن حکومتی اسلامی به شیوه شیعی‌اند و مردم را به جهاد علیه آمریکا و اسرائیل فرا می‌خوانند.

علی عبدا... صالح، رییس‌جمهوری یمن پیش از کشته شدن حسین حوثی گفته بود که وی به همراه پدرش بدرالدین، سفری به ایران داشته و چند ماه در شهر قم اقامت کرده است.

بدرالدین حوثی در گفت‌وگو با هفته‌نامه عربی‌الوسط که در لندن چاپ می‌شود ادعای رییس‌جمهوری یمن را پذیرفت اما گفت که سفر او به ایران به معنی پشتیبانی حکومت ایران از او نیست.

دولت یمن از سوی دیگر تعداد زیادی از مدارس مذهبی را که پیروان حسین حوثی آن را اداره می‌کنند تعطیل کرده و شماری از اعضای گروه «جوانان مومن» را زندانی کرده است. همچنین اسفند ماه گذشته جمعی از طلاب و روحانیون تهران در مقابل سفارت یمن در این شهر تجمع کرده و کشتار شیعیان یمن را محکوم کردند و خواهان تعطیلی سفارت یمن و اخراج سفیر این کشور از ایران شدند.

روی پلاکاردهایی که تجمع کنندگان با خود حمل می‌کردند نوشته شده بود: به دولت یمن اخطار می‌کنیم چنانچه کشتار مسلمین را قطع نکند با برخورد قاطع ملت ایران روبه‌رو خواهد شد و هر که با آل علی در افتاد ور افتاد.

در بیانیه‌ای که در این تجمع قرائت شد علاوه بر اخراج سفیر یمن و اعتراض به دولت این کشور خواسته شده است که نام خیابان آصف را که سفارتخانه یمن در آن واقع است به خیابان شهید الحوثی تغییر یابد که طی درگیری‌های یکی از گروه‌های شیعه یمنی با نیروهای دولتی در یمن کشته شده است.

تجمع کنندگان در پایان در حالی که شعار می‌دادند به سمت خیابان ولیعصر تهران به راه افتادند و برگه‌ای را روی خیابان آصف گذاشتند که ری آن نوشته بود: خیابان الحوثی.

مقامات یمنی در عین حال تاکید می‌کنند که اتهاماتشان متوجه دولت ایران نیست؛ بلکه برخی نهادهای مذهبی در ایران را در این قضیه دخیل می‌دانند.

این در حالی است که مقامات رسمی ایرانی و فرماندهان مبارزان شیعه یمن بارها دخالت ایران در امور داخلی این کشور را تکذیب کرده و از دولت یمن خواسته‌اند تا هر گونه سند و مدرکی دال بر دخالت ایران در مسائل جاری این کشور دارند، ارائه کنند.

از سوی دیگر وزیر امور خارجه یمن تاکید کرد: هیچ حمایت رسمی‌ای از سوی ایران در قبال طرفداران الحوثی در یمن صورت نمی‌گیرد.

روزنامه القدس العربی چاپ لندن گزارش داد که ابوبکر القربی وزیر خارجه یمن بعد از دیدار با کیم هاولز وزیر امور خاورمیانه در دولت انگلیس در خصوص حمایت‌های رسمی ایران از گروه‌های الحوثی گفت: برخی گروه‌های شیعه کشورهای حوزه خلیج‌فارس از جمله عراق و بحرین از این گروه حمایت می‌کنند.

روز گذشته یک مقام رسمی یمنی اعلام کرد: فرستاده ویژه ایران، امروز (دوشنبه) نامه جدیدی از «محمود احمدی‌نژاد» رییس‌جمهوری ایران را تسلیم «علی عبد‌ا... صالح» همتای یمنی وی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری یونایتدپرس تنها به این خبر اکتفا کرده که محتوای این نامه شامل مسائل دوجانبه است.

روزنامه اماراتی «الخلیج» نیز به نقل از منابع آگاه نوشت: محمدرضا باقری معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه، امروز (دوشنبه) در سفر به صنعا، نامه احمدی‌نژاد درباره روابط دوجانبه و اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی را تسلیم ژنرال صالح می‌کند.

روزنامه اماراتی «البیان» نیز در این باره نوشت: سفر کوتاه باقری به یمن در حالی صورت می‌گیرد که روابط تهران- صنعا طی مدت اخیر به تیرگی گراییده بود.

این روزنامه می‌افزاید: روابط ایران و یمن در پی طرح اتهاماتی از سوی مقامات یمنی طی ماه‌های اخیر مبنی بر حمایت ایران از رزمندگان شیعه استان صعده در شمال این کشور دچار تیرگی قابل ملاحظه‌ای شده بود که به فراخوانی «جمال السلال» سفیر یمن در تهران به صنعا برای رایزنی منجر شده بود.

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای مقامات یمنی مبنی بر حمایت مالی و تسلیحاتی از رزمندگان شیعه استان صعده را به شدت رد و تکذیب کرده است.

ژنرال «علی صالح» رییس‌جمهوری یمن که از حدود ۳۰ سال پیش بر این کشور حکم می‌راند، سال گذشته با ارسال نامه‌های جداگانه‌ای برای مقامات بلندپایه نظام از جمله رییس‌جمهوری ایران، مطالبی را مطرح کرده بود که هنوز خبری از جزئیات آن منتشر نشده است.

احمدی‌نژاد پیش از این نیز در اوایل خرداد ماه سال جاری، نامه‌ای خطاب به ژنرال صالح نوشته بود که توسط محمدجلال فیروزنیا، مدیرکل اداره خلیج فارس وزارت امور خارجه که برای بررسی اتهامات اخیر مقامات دولتی یمن علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در حوادث استان شیعه‌نشین صعده به یمن رفته بود، تسلیم رییس‌جمهوری این کشور شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، این در حالی است که در پی تلفات و خسارات سنگین ارتش یمن در حمله به مناطق شیعه‌نشین شمال این کشور طی ماه‌های اخیر و اعزام‌های مکرر گروه‌های میانجی‌گر و وساطت برخی کشورهای منطقه از جمله قطر، رزمندگان شیعه آتش‌بس پیشنهادی دولت این کشور را پذیرفته‌اند و درگیری‌ها میان نیروهای دولتی و شیعیان اکنون کاهش یافته است.