رهبر معظم انقلاب در دیدار از پژوهشکده رویان:
علم و تحقیق کلید قطعی پیشرفت است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان در ابتدای این دیدار که بیش از دو ساعت و نیم طول کشید، با حضور در محل یادمان شهدای جهاد دانشگاهی، یاد و خاطره این شهدا و همچنین مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی، رییس سابق پژوهشکده رویان را گرامی داشتند و خانواده آن مرحوم را مورد تفقد قرار دادند.
حضرت آیتا... خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیروز از پژوهشکده رویان و نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی دیدن کردند و از نزدیک با دستاوردهای دانشمندان و محققان رویان و جهاد دانشگاهی آشنا شدند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان در ابتدای این دیدار که بیش از دو ساعت و نیم طول کشید، با حضور در محل یادمان شهدای جهاد دانشگاهی، یاد و خاطره این شهدا و همچنین مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی، رییس سابق پژوهشکده رویان را گرامی داشتند و خانواده آن مرحوم را مورد تفقد قرار دادند. رهبر انقلاب اسلامی همچنین از قسمتهای مختلف معاونت پژوهشی رویان شامل آزمایشگاههای «سلولهای بنیادی از جمله ردهها، تمایز، ترانس ژن، تعیین نقشه پروتئین و زیست شناسی مولکولی، آزمایشگاه پیوند» و بخش جنینشناسی تجربی دیدن کردند و در هریک از این قسمتها، دانشمندان، متخصصان و محققان توضیحات لازم را بیان کردند.
حضرت آیتا... خامنهای دیروز همچنین از بخش درمان پژوهشکده رویان دیدن کردند. رهبر انقلاب اسلامی سپس در جمع مسوولان، دانشمندان و محققان پژوهشکده رویان و مراکز جهاد دانشگاهی سراسر کشور با اشاره به حرکت علمی مبارکی که در چند سال اخیر در کشور آغاز شده و در میان اهل علم گسترش یافته است، خاطرنشان کردند: هدف از حضور در پژوهشکده رویان اقدامی نمادین به منظور تجلیل از حرکت علمی عظیم و گسترده جاری در کشور و قدردانی از همه محققان و دانشمندان، به ویژه محققان پژوهشکده رویان و جهاد دانشگاهی است.
ایشان پژوهشکده رویان را مرکزی موفق و نتیجهای درخشان از ترکیب «علم، ایمان و تلاش» دانستند و با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی افزودند: این مرحوم، با ایمان، تلاش پیگیر و خستگیناپذیر و مدیریت موفق خود توانست مؤسسهای علمی به وجود آورد که در بافت آن، «تحقیق علمی جدی همراه با ایمان و تقوا» مورد توجه کامل قرار گرفته است.
حضرت آیتا... خامنهای تاکید کردند: پژوهشکده رویان زمینهها و قابلیتهای فراوانی برای پیشرفت بیشتر دارد و این مرکز در واقع سلول بنیادی حرکت علمی کشور است، همانگونه که هر دانشمند و محقق معتقد به ترکیب «علم و ایمان» نیز چنین ظرفیتی را دارد.
رهبر انقلاب اسلامی، جهاد دانشگاهی را مولود مبارک انقلاب اسلامی و جزو معدود رویشهای اصلی انقلاب دانستند و با اشاره به ترکیب جهاد و دانشگاه در نام این مرکز تاکید کردند: جهاد دانشگاهی یعنی جهاد و مبارزه هدفمند، هوشمندانه، عاقلانه و دشمن شکن در مسیر آرمانها، آن هم در برترین و والاترین سطوح یعنی علم و دانشگاه.
ایشان خاطرنشان کردند: جهاد دانشگاهی از ابتدا براساس دین و تقوا شکل گرفت و باید هویت جهادی و ایمانی و انقلابی آن همچنان حفظ و تقویت شود. رهبر انقلاب اسلامی علم و تحقیق را رمز واقعی و کلید قطعی پیشرفت و رسیدن کشور به نقطه مطلوب خواندند و افزودند: فراگیری علوم و دانستههای دیگر کشورها و ملتها، مقدمه حرکت در عرصه بسیار وسیع علم و تحقیق است و به هیچ وجه نباید در این حد متوقف شد.
حضرت آیتا... خامنهای با انتقاد از نظام سلطه حاکم بر جهان افزودند: جایگاه و نقش کشورها و ملتها در نظام بینالملل باید براساس استعداد و ظرفیت علمی آنها باشد، اما در وضع کنونی، به علت تلاش برخی قدرتها برای انحصاری کردن علم و نیز زورگویی مستکبران، جهان به دو بخش «پیشرفته و عقب مانده» و «سلطهگر و سلطهپذیر» تقسیم شده است که این وضع باید تغییر یابد.
رهبر انقلاب اسلامی، مهمترین عامل را در تغییر نظام سلطه حاکم بر جهان، حرکت و تلاش علمی ملتها دانستند و افزودند: در این مسیر، ملت ایران میتواند با توجه به تاریخ، فرهنگ و سابقه علمی خود و استعداد درخشانش، نقش ویژهای ایفا کند.
ایشان کمک به مراکز و «طرحهای علمی، تحقیقاتی و فناوری» را وظیفه دولت و دستگاههای مسوول برشمردند و افزودند: باید میل و اشتیاق به تحقیق و پژوهش در محیطهای علمی، موج بزند که البته تحقق این مهم با توصیه و دستور ممکن نیست، بلکه تدبیر و کمک وزارتخانههای مربوط، بخشهای مسئول در برنامه ریزی فرهنگی کشور و تلاش صاحبان فکر و اندیشه را میطلبد.
حضرت آیتا... خامنهای با تاکید بر توأم بودن علم و دین افزودند: علم جدا از دین، همانگونه که در رفتار برخی کشورها آشکار است، در نهایت به ساخت جنگ افزارهایی مانند بمب اتم، و به وسیلهای برای زورگویی تبدیل میشود اما با علم توام با دین و «تلاش علمی برای خدا و در راه خدا»، میتوان به توفیقات پایداری دست یافت که دستاوردهای جهاد دانشگاهی نمونهای از آن است. ایشان در پایان بار دیگر از همه دانشمندان و محققانی که در هر نقطه از کشور برای پیشرفت و توسعه علمی، جهاد و تلاش می کنند، قدردانی کردند.
ارسال نظر