برنامه‌های ویژه در سعد‌آباد

نگاه سوم - روز گذشته در نشست خبری یازدهمین جشن سینمای ایران اعلام شد که هم‌زمان با ۲۱ شهریور، روز ملی سینما، یازدهمین دوره جشن سینمای ایران در مجموعه فرهنگی سعد‌آباد برگزار می‌شود. عکس: خبرگزاری ایسنا

در ابتدای این برنامه که به تشریح برنامه‌های این دوره از جشن سینمای ایران اختصاص داشت، کامران ملکی دبیر هیات‌مدیره خانه سینما و امور هماهنگی هیات‌اجرایی جشن خانه سینما گفت: آقای پرستویی، بازیگر قابلی است ولی این اولین بار است که او را در کسوت کارگردانی می‌بینیم و امیدواریم در راه دبیری جشن سینمای ایران، دستیاران خوبی برای او باشیم.

نحوه داوری در جشن سینمای ایران

دبیر جشن سینمای ایران در جمع خبرنگاران، ایجاد وحدت، همدلی و یکپارچگی در میان اهالی سینما را از اهداف این رویداد برشمرد.

«پرویز پرستویی» افزود: جشن امسال به همراه شورای برنامه‌ریزی این رویداد متشکل از «علی معلم»، «منوچهر شاهسواری» و «کامران ملکی» برپا خواهد شد.

وی به نحوه داوری آثار حاضر در جشن سینما اشاره کرد و توضیح داد: داوری بر اساس الگوی آکادمی و با حضور ۱۱۰نفر از نمایندگان اصناف در قالب ۸۰نفر از اعضای صنوف صاحب جایزه در جشن، ۱۸نفر از سایر صنوف سینمایی و ۱۲نفر از شخصیت‌های هنری است. پرستویی تاکید کرد: با حضور این ترکیب داوری امسال تلاش داریم همه آثار به طور دقیق در محل سالن خانه سینما دیده شود و صرف دیدن اثر در طول سال برای داوری ملاک نیست.

وی یادآور شد: ملاک برای قضاوت دیدن بیش از ۵۰درصد هر اثر با حضور داوران در محل سالن نمایش خانه سینما است و در غیر این صورت فیلمی که کمتر از ۵۰درصد دیده شده باشد داوری نمی‌شود. دبیر جشن خانه سینما، افزود: برای نخستین‌بار داوری آثار به صورت رایانه‌ای است و تا روز آخر از نامزدها و برگزیدگان، دیگران اطلاعی نخواهند داشت.

برگزاری ۶نشست در محل موزه سینما

در ادامه این نشست، منوچهر شاهسواری از اعضای هیات برگزاری جشن سینمای ایران، گفت: باید بپذیریم که سینما فارغ از مسائل درونی خود به عنوان یک پدیده اجتماعی می‌تواند در تعمیق ارتباطات اجتماعی نقش موثری داشته باشد که در سال‌های گذشته، توجهی به آن نشده است. بنابر این پیشنهادی در شورای سیاست‌گذاری خانه سینما مطرح شد که مورد تایید قرار گرفت و قرار بر این شد که قبل از روز برگزاری جشن، شش نشست عصرانه را در محل موزه سینما برگزار کنیم.

وی در مورد محورهای این نشست‌ها گفت: سینما و ادبیات داستانی، سینما و سیاست، سینما و جامعه، سینما و سایر هنرها با محوریت معماری، سینما و تلویزیون و سینما و روحانیت، شش محوری است که در این نشست‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شاهسواری متذکر شد: هر نشست دبیر خود را دارد که با حضور صاحبنظران و سینماگران برگزار می‌شود و امیدوارم با حضور اندیشمندان در زمینه تحقق سینمای ملی گام‌های موثری برداریم.

بزرگداشت‌های جشن سینما

پرویز پرستویی در ادامه با اشاره به بزرگداشت‌های این جشن گفت: ما سه بزرگذاشت خواهیم داشت که آنها را به سید محمد بهشتی، مدیر سابق سینمایی، فرهاد فخرالدینی، آهنگساز و علی کیهانی، دوبلور پیشکسوت اختصاص داده‌ایم و همچنین یک تندیس افتخار نیز برای رسول ملاقلی‌پور در نظر گرفته‌ایم تا کمترین هدیه‌ اهل سینما به روح بزرگ او باشد.

شرط حضور فیلم‌ها پروانه نمایش یا نمایش جشنواره است

علی معلم، سخنگوی این جشن هم با اشاره به شرایط حضور فیلم‌ها در یازدهمین جشن خانه سینما گفت: جشن خانه سینما جشنی با مختصات خودش است و نمی‌شود آن را منوط به فیلم‌های اکران شده کرد، چون بسیاری از فیلم‌ها موفق به اکران نمی‌شوند و مقرراتی دال بر اینکه اینها در جشن شرکت نکنند وجود ندارد.

این جشن درون اصناف است و شرکت همه فیلم‌های متقاضی که در دوره‌های قبل شرکت نکرده باشند به شرط داشتن پروانه نمایش یا یک نمایش جشنواره‌ای مجاز است.

وی با بیان اینکه در این دوره هیات‌مدیره خانه سینما درگیری کمتری با جشن دارند، اظهار داشت: اصل سیاست‌گذاری جشن در هیات‌مدیره تعیین شده و دیگر نیازی نیست اعضای هیات‌مدیره حضور فیزیکی بیش از این داشته باشند و تمام مسوولیت‌ها برعهده دبیر است که با هماهنگی با مدیرعامل خانه سینما انجام می‌شود.

پرستویی: اگر کاندیدا شوم، کنار می‌کشم

در ادامه پرویز پرستویی در پاسخ به پرسشی در مورد احتمال کاندیدا شدن پرویز پرستویی برای جایزه بهترین بازیگر به خاطر فیلم «پاداش سکوت» گفت: نکته آیین‌نامه‌ای برای ممانعت از کاندیدا شدن من وجود ندارد و اگر در این رشته کاندیدا شوم با اجازه کارگردان و تهیه‌کننده خودم را از ارزیابی کنار می‌کشم.

پرستویی در مورد محل و برنامه‌های دیگر گفت: برنامه‌های خاص و ویژه‌ای داریم که قصد داریم آن را تا روز جشن فاش نکنیم، اما در مورد محل قصد داریم که در محوطه باز کاخ موزه سعدآباد این جشن را برگزار کنیم.