تحسین تصمیم شجاعانه دولت برای مساله بنزین

مقام معظم رهبری: دولت در مساله بنزین شجاعانه تصمیم‌گیری و اقدام کرد که البته باید با بررسی همه جوانب آن، اجرای این تصمیم ادامه یابد

اگر از مبلغ گزاف ۴۰هزار میلیارد تومان یارانه انرژی به تدریج کاسته شود، قطعا صرف مسائل مربوط به زندگی مردم، اشتغال، سرمایه‌گذاری‌های گوناگون و احداث مدرسه و جاده خواهد شد. رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران سراسر کشور:

دولت در مساله بنزین شجاعانه تصمیم‌گیری و اقدام کرد

احمدی‌نژاد: دولت ازسیاست‌هایش عقب‌نشینی نمی‌کند

رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از ویژگی‌های بارز دولت نهم را شجاعت در اقدام برشمردند و افزودند: مساله بنزین از جمله این کارها است که دولت شجاعانه تصمیم‌گیری و اقدام کرد که البته باید با بررسی همه جوانب آن، اجرای این تصمیم ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رییس‌جمهوری، اعضای هیات دولت استانداران و مدیران بخش‌های مختلف قوه مجریه در سراسر کشور در سخنان مهمی با اشاره به نقاط قوت دولت نهم از جمله پایبندی به شعارها و ارزشهای اصلی انقلاب اسلامی، شجاعت در عرصه سیاست داخلی و خارجی، پشتکار و انگیزه کاری قوی، حضور در سراسر کشور و نگاه نزدیک به مسائل، و حضور نیروهای کاردان و کارآمد در عرصه اجرایی تصریح کردند: امروز کشور در همه عرصه‌ها در حال حرکت رو به جلوست و باید با برنامه‌ریزی، اولویت‌بندی، تدبیر همه جانبه و تلاش پیگیر و استفاده از جوانان با استعداد و با انگیزه، مسیر پیشرفت مادی و معنوی کشور با قدرت و قوت و در چارچوب سند چشم‌انداز بیست ساله ادامه یابد.

رهبر انقلاب اسلامی برگزاری جلسه‌ای با حضور مسوولان بخش‌های گوناگون اجرایی را در نوع خود بی‌نظیر دانستند و با تاکید بر لزوم ادامه چنین نشست‌هایی، افزودند: شرایط کنونی کشور به لحاظ اینکه شعارهای اساسی انقلاب اسلامی محور برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های دولت قرار گرفته، شرایطی استثنایی است و با انتخاب ملت ایران، دولتی بر سرکار آمده که گفتمان مفاهیم انقلاب، گفتمان غالب و رایج آن است.

ایشان با تاکید بر لزوم مغتنم شمردن این فرصت ارزشمند برای خدمت به مردم، خاطرنشان کردند: در سال‌های گذشته برخی افراد و حتی برخی مخلصان انقلاب، تصور می‌کردند شعارهای اصلی انقلاب اسلامی همچون سربلندی اسلام، عدالت، مبارزه با استکبار، و تلاش برای رفع محرومیت، دیگر جایگاهی ندارند و دوران آنها به پایان رسیده است و حتی برخی به این شعارها گستاخی و جسارت نیز کردند اما به همت مردم و روی کار آمدن دولت نهم، این شعارها و ارزشها بار دیگر احیا شده است.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای با اشاره به تسلط طولانی حکومت‌های استبدادی قاجار و پهلوی بر کشور و مشکلات مزمن به جا مانده از آن دوران‌ها و احتمالا برخی اشتباهات صورت گرفته بعد از انقلاب تاکید کردند: در چنین شرایطی که کشور از یک طرف به کار و تلاش خستگی‌ناپذیر احتیاج دارد و از طرف دیگر هم ظرفیت‌ها و استعدادهای فراوان و نیروهای با اخلاص و کارآمد برای خدمت به مردم وجود دارند، رفع مشکلات کشور، نیازمند اقدامات شجاعانه و در عین حال مدبرانه و برنامه‌ریزی شده است.

ایشان با اشاره به اختصاص چهل‌هزار ‌میلیارد تومان یارانه انرژی خاطرنشان کردند: اگر از این مبلغ گزاف به تدریج کاسته شود، قطعا صرف مسائل مربوط به زندگی مردم، اشتغال، سرمایه‌گذاری‌های گوناگون و احداث مدرسه و جاده خواهد شد. ایشان در همین خصوص افزودند: برخی انتقادها و ایرادهایی که بیان می‌شود از روی دلسوزی است که با اطلاع‌رسانی صحیح و توضیح کامل نگرانی‌ها برطرف خواهد شد.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای با تاکید بر اینکه دولت نهم باید درخصوص اطلاع‌رسانی به مردم بیش از پیش تلاش کند، افزودند: دولت باید حتما این نقص را برطرف کند و روابط عمومی‌های بخش‌های مختلف دولت باید فعال شوند و با استفاده از رسانه ملی و روزنامه‌ها، اقدامات مختلف را با زبانی تاثیرگذار و قابل فهم، به اطلاع مردم برسانند.

رهبر انقلاب اسلامی برخی انتقادها و ایرادها را هم غیردلسوزانه دانستند و خاطرنشان کردند: همواره افرادی وجود دارند که اگر کاری انجام شود می‌گویند چرا انجام دادید و اگر انجام نشود می‌گویند چرا انجام ندادید که نباید برای این‌گونه سخنان و انتقادها اهمیتی قائل شد.

ایشان با اشاره به سفرهای استانی رییس‌جمهوری و هیات دولت، این اقدام را بسیار برجسته، لازم و خوب ارزیابی کردند و افزودند: انسان تعجب می‌کند از برخی افراد که چگونه چنین اقدام خوب و ارزشمندی را زیر سوال می‌برند در حالی که با سفرهای استانی، دولت از نزدیک با حقایق و مشکلات نقاط مختلف کشور آشنا می‌شود.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای فاصله میان آشنایی با واقعیات کشور از نزدیک، و اطلاع از مشکلات از طریق گزارش‌های مکتوب را بسیار زیاد دانستند و تاکید کردند: اینکه در برخی از شهرها، مردم که تا آن زمان یک مدیرکل را هم ندیده بودند، از نزدیک با رییس‌جمهوری دیدار کنند، کار مهمی است، بنابراین باید این حرکت مبارک به درستی تا انتها ادامه یابد و نتایج آن را مردم لمس کنند.

رهبر انقلاب اسلامی بر لزوم اجرای دقیق همه مصوبات سفرهای استانی تاکید کردند و افزودند: مسوولان اجرایی اعم از استانداران، فرمانداران و مدیران بخش‌های گوناگون باید اجرای مصوبات را به طور جدی پیگیری کنند و اگر دولت در جایی احساس کند برخی مصوبات اجرا شدنی نیست، به صراحت به مردم اعلام کند و دلایل آن بیان شود تا امید مردم به صداقت، پشتکار و توانایی مسوولان متزلزل نشود.

ایشان مسوولان استان‌ها و شهرهای مختلف را نیز به حضور در مناطق مختلف و دیدار نزدیک با مردم توصیه کردند.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای وظیفه دولت اسلامی را علاوه بر تامین نیازهای مادی مردم و حل مشکلات معیشتی، توجه به مسائل فرهنگی، اخلاقی و رشد علمی جامعه نیز دانستند و خاطرنشان کردند: دولت باید بسترهای لازم را برای جریان‌اندیشه صحیح و اخلاق فاضله در جامعه به وجود آورد و بر همین اساس باید وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بخش‌های بسیار حساس در برنامه‌ریزی‌های کلان دولت محسوب شوند.

رهبر انقلاب اسلامی بازدارندگی جوان‌های کشورهای اسلامی را از مسائل جدی و حرکت در مسیر رشد علمی و سرگرم کردن آنان به مسائل بی‌ارزش مادی را از سیاست‌های رایج شبکه صهیونیستی دنیا و عوامل دولتی آنها برشمردند و افزودند: مقابله با این برنامه‌ریزی، اگرچه کاری فرهنگی است، اما یک وظیفه و حرکت شجاعانه سیاسی است و از وظایف دولت به شمار می‌رود.

ایشان اجرای طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی را در همین مسیر ارزیابی و تاکید کردند: اجرای این طرح بسیار مهم است و باید بدون توجه به جنجال‌ها به تکلیف عمل شود.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای، مبارزه با فساد اقتصادی را نیز از جمله وظایف مهم دولت برشمردند و خاطرنشان کردند: مبارزه با مفاسد اقتصادی در داخل دستگاه اجرایی بسیار تاثیرگذارتر از اقدامات دستگاه قضایی است، زیرا وظیفه دولت و دستگاه اجرایی پیشگیری از فساد است.

ایشان لازمه مبارزه با فساد ا قتصادی را سلامت نفس مجریان دانستند و افزودند: مبارزه با فساد نیازمند صلاح است و اگر ضعفی از این جهت وجود داشته باشد مبارزه واقعی با فساد ممکن نخواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی در نظر گرفتن سند چشم‌انداز بیست ساله را در همه برنامه‌ریزی‌ها ضروری برشمردند و تاکید کردند: ثبات در برنامه‌ریزی‌ها و جهت‌گیری‌ها شرط موفقیت و پیشرفت است و باید برنامه‌های پنج ساله در چارچوب جهت‌گیری سند چشم‌انداز تنظیم و اجرا شوند.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای همچنین از جمله نقاط قوت دولت نهم را سیاست خارجی فعال و تاثیرگذار دانستند و خاطرنشان کردند: موضع‌جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی، از ابتدا، موضع تهاجمی بوده است و تبدیل این سیاست به موضع تدافعی خطا است و متاسفانه این خطا گاه اتفاق افتاده است. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه موضع تهاجمی متفاوت با سیاست جنگ با دنیاست، تصریح کردند: موضع تهاجمی یعنی سیاست طلبکارانه، و ‌جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از مسائل از دنیای امروز طلبکار است،‌ جمهوری اسلامی ایران در قضیه سیاست‌های استکباری، در مساله زن، در مساله ایجاد جنگ‌های داخلی و تولید سلاح، در قضیه اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی، در زمینه گسترش فرهنگ لاابالی‌گری و اشاعه شهوت جنسی از دنیای به اصطلاح مدرن امروز سوال دارد و طلبکار است. ایشان چنین موضعی را مطالبات یک ملت زنده از دنیای خلاف‌کاری که‌ترویج دهنده سیاست‌های غلط است، دانستند و خاطرنشان کردند: ‌جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از مسائل، سیاست دفاعی ندارد بلکه سیاست هجوم، سوال و مطالبه دارد. حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای با اشاره به سیاست گستاخانه و غلط دنیای استکبار در تغییر موضوعات و خلاف واقع جلوه دادن آنها افزودند: در شرایط کنونی در حالی که دولت آمریکا در دنیای اسلام به شدت منفور است و به علت این نفرت و مخالفت عمومی در بسیاری از مسائل منطقه از جمله عراق با شکست مواجه شده است، تلاش می‌کند این شکست و درماندگی را متوجه دیگران کند.

رهبر انقلاب اسلامی، اتهامات اخیر آمریکا به ایران درخصوص مسائل عراق، فلسطین، لبنان و افغانستان را از جمله این تلاش‌ها دانستند و تاکید کردند: آمریکایی‌ها به جای آنکه به علت اصلی مساله یعنی تنفر ملت‌های مسلمان و همکاری نکردنشان با آنها توجه کنند، صورت مساله را تغییر می‌دهند و به‌ جمهوری اسلامی ایران تهمت می‌زنند و این نشان می‌دهد که مسوولان بلندپایه یک قدرت بزرگ جهان در جهت‌گیری‌ها و باورهای خود دچار اشتباه شده و به گفتن حرف‌های بی‌پایه و اساس روی آورده‌اند. ایشان در همین خصوص تصریح کردند: البته در نفرت دولت و ملت ایران از دولت آمریکا شکی نیست اما ریشه اصلی مشکلات کنونی آمریکا در جای دیگر است. حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای درخصوص مساله انرژی هسته‌ای افزودند: ملت ایران آنچه را حق است، همان را با شجاعت پیگیری خواهد کرد و جنجال‌ها هم تاثیری در این مساله نخواهد گذاشت. ایشان خاطرنشان کردند: ملت ایران نشان داده است که با استقامت، وفادار و صادق در صحنه حضور دارد و اگر درست حرکت شود، ملت همراهی خواهد کرد. حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای همچنین مسوولان دولتی را از ورود به بگومگوهای متداول سیاسی و جناحی و تلف کردن وقت خود برحذر داشتند و خاطرنشان کردند: باید از فرصت کنونی که فرصت خدمتگزاری به مردم فراهم شده و در واقع سرنوشت کشور و همچنین دنیای اسلام در دست مجموعه کنونی قرار گرفته کمال استفاده به عمل آید، ضمن آنکه با نیت الهی و خدمت صادقانه به مردم ذخیره‌ای برای آخرت فراهم شود. در آغاز این دیدار احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دولت در یک سال و ده ماه گذشته، اجرای عدالت را محوری‌ترین شعار دولت نهم و عامل اصلی پیشرفت مادی و معنوی کشور دانست و تاکید کرد: دولت نهم در تلاش است تا اثبات کند که می‌توان کشور را براساس الگوی توسعه اسلامی و ایرانی ساخت. احمدی‌نژاد به افزایش سهم درآمدهای غیرنفتی، افزایش سهم هزینه‌های عمرانی دولت و تغییر موازنه صادرات به واردات اشاره و خاطرنشان کرد: مدیریت بر مصرف سوخت نیز از جمله اقدامات دولت است که بر همین اساس و در پی مصوبه مجلس شورای اسلامی، دولت سهمیه‌بندی بنزین را آغاز کرد که اگر این کار بزرگ به سرانجام برسد ضمن میلیون‌ها لیتر صرفه‌جویی بنزین، ده‌ها‌ میلیارد دلار نیز صرفه‌جویی خواهد شد و این مبلغ در مسیر سازندگی کشور و حل مشکلات مردم قرار خواهد گرفت. وی سیاست خارجی دولت نهم را بر پایه عزت، حکمت و مصلحت دانست و با اشاره به مساله هسته‌ای، خاطرنشان کرد: سیاست ایستادگی برحق ملت ایران و استیفای این حق بدون هیچ تزلزلی و بدون تاثیرپذیری از تهدید‌ها و جنگ روانی ادامه خواهد یافت. احمدی‌نژاد تصریح کرد: با قاطعیت اعلام می‌کنم دولت بر اجرای این سیاست و ادامه این مسیر ایستاده است و لحظه‌ای کوتاه نخواهد آمد.