خداحافظی سازمان ملل با جواد ظریف

مراسم میهمانی خداحافظی دکتر محمدجواد ظریف، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در محل تالار اصلی هیات‌های نمایندگی سازمان ملل برگزار شد.

در این مراسم گروه چشمگیری از سفرا و روسای هیات‌های نمایندگی و دیپلمات‌های کشورهای مختلف مقیم در نیویورک، مقامات سازمان ملل متحد، مسوولان و اعضای مراکز دانشگاهی و نهادهای تحقیقاتی، نمایندگان و مسوولان طیف وسیعی از رسانه‌های گروهی، نمایندگان مراکز اسلامی آمریکا و نیز گروه زیادی از ایرانیان مقیم که به همین مناسبت از سراسر خاک آمریکا به نیویورک عزیمت کرده بودند، حضور پیدا کردند؛ به گونه‌ای که گروه بسیاری از میهمانان حاضر در این مراسم مدت زیادی را منتظر دیدار و گفت‌وگو با سفیر کشورمان در صف ایستادند. به گزارش ایسنا در حالی که آمریکا و برخی کشورهای غربی دیگر در حال تلاش برای اعمال فشارهای مضاعف و منزوی نشان دادن ایران هستند، حضور گسترده دیپلمات‌ها و سایر شخصتی‌های علمی، سیاسی، مذهبی و دانشگاهی در مراسم قدردانی و بدرقه سفیر جمهوری اسلامی ایران به اذعان بسیاری از ناظران و دیپلمات‌ها امری قابل توجه بود.

ظریف در سال ۱۳۸۱ به نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل منصوب شد و طی پنج سال حضور در مقر عمده‌ترین سازمان بین‌المللی، در میان هیات‌های نمایندگی کشورهای مختلف مقامات سازمان ملل و نیز محافل دانشگاهی، فکرِی، تحقیقاتی و رسانه‌ای آمریکا به عنوان دیپلماتی بسیار برجسته و خبره که فعالانه در تریبون‌های مختلف از منافع و مواضع کشور به شکل عالمانه و تخصصی دفاع می‌کند، معروف است.

دوره ماموریت ظریف که از پرتلاش‌ترین دوران‌ سیاست بین‌المللی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، طی دو هفته آینده خاتمه می‌یابد و دکتر خزایی، معاون وزیر اقتصاد و دارایی کشورمان به زودی به منظور ریاست بر هیات نمایندگی کشورمان در سازمان ملل عازم نیویورک می‌شود.

به نقل از دکتر ظریف گفته شده است وی در بازگشت به تهران، قصد تدریس حقوق و روابط بین‌المللی در دانشگاه تهران و پرداختن به مباحث علمی و آموزشی را دارد و لذا احتمالا وی از نیم سال آتی تحصیلی در دانشگاه به تدریس خواهد پرداخت.

یک مقام مسوول نیز در گفت‌وگو با ایسنا، توجه رسانه‌های آمریکا به ظریف را بسیار قابل توجه توصیف و اظهار کرد: نمونه این توجه را می‌توان در مقالات خداحافظی که روزنامه‌های نیویورک تایمز و واشنگتن پست درباره دکتر ظریف نوشته بودند مشاهده کرد و این در حالی است که تاکنون نشریات آمریکایی به کمتر کسی این چنین توجه ویژه‌ای داشته‌اند.