باهنر: بنزین آزاد در کنار بنزین سهمیهبندی عرضه خواهد شد
به گزارش خبرگزاری فارس محمد رضا باهنر درباره سهمیهبندی بنزین اظهار کرد: در حال حاضر یک مجموعه سبد سیاستی برای کنترل مصرف بنزین وجود دارد و مجلس و دولت هزینههای زیادی را برای اضافه کردن ناوگان عمومی کرایه، اتوبوس، خارج کردن خودروهای فرسوده که ارقام بالایی را دربرمیگیرد، متحمل شدند، در ۱۰ سال گذشته خودروهای فرسوده زیادی را از ناوگان حمل و نقل خارج کردیم و ظرف دو سال گذشته ۱۶۰هزار خودرو فرسوده از چرخه خارج شدهاند.
نایب رییس مجلس در برنامه گفتوگوی ویژه خبری سهشنبه شبکه دوم سیما گفت: برای کسانی که سهمیه شان تمام شده یا آنهایی که کارتشان را گم کردهاند برنامهریزیهایی شده است و فکر میکنم بنزین با قیمت آزاد در کنار سهمیه بندی عرضه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس محمد رضا باهنر درباره سهمیهبندی بنزین اظهار کرد: در حال حاضر یک مجموعه سبد سیاستی برای کنترل مصرف بنزین وجود دارد و مجلس و دولت هزینههای زیادی را برای اضافه کردن ناوگان عمومی کرایه، اتوبوس، خارج کردن خودروهای فرسوده که ارقام بالایی را دربرمیگیرد، متحمل شدند، در ۱۰ سال گذشته خودروهای فرسوده زیادی را از ناوگان حمل و نقل خارج کردیم و ظرف دو سال گذشته ۱۶۰هزار خودرو فرسوده از چرخه خارج شدهاند. وی افزود: خلوت شدن شهرهای با ترافیک سنگین مثل تهران و شهرهای بزرگ، باعث میشود تا ناوگان حمل و نقل عمومی با ظرفیت موجود بتواند ۲ تا ۳ برابر میزان فعلی مسافر جا به جا کند و اگر ماشینی هم بیرون میآید خیابانها آنقدر خلوت باشند که از بنزین خود ۳ برابر گذشته استفاده کند، البته طبیعی است که در بعضی جاها فشارهایی بر مردم وارد خواهد شد.
وی با اشاره به این نکته که در زمان آزاد بودن مصرف بنزین، بسیاری از خودروها کمتر از صد لیتر در ماه بنزین مصرف میکردند، اظهار کرد: تعداد انگشت شماری خودرو هم بیش از ۳۰۰ لیتر بنزین در ماه مصرف داشتند، به طور کلی به دنبال آن هستیم که مصرف بنزین را در سال جاری حدود ۱۵درصد کاهش دهیم. باهنر تاکید کرد: این طور نیست که مصرف بنزین نصف شود و ۸۵ درصد مصرف بنزین سال گذشته تأمین میشود، به کسانی که مصرف بنزینشان بالا بوده است یک مقداری فشار وارد میشود. البته ۴۰۰ لیتر بنزین برای پرسوختترین ماشین هم در ۲ تا ۳ ماه کافی است و خودشان هم در مدیریت سهمیه شان باید یک مقداری همکاری کنند و برای کسانیکه سهمیه شان تمام شده یا آنهایی که کارتشان را گم کردهاند، یک فکری شده است، فکر میکنم ارائه بنزین با قیمت آزاد در کنار سهمیهبندی وجود خواهد داشت.
وی تصریح کرد: البته مجلس دولت را مکلف به عرضه بنزین آزاد نکرده است اما طبق قانون دولت مجاز است و اگر دولت با مطالبه بنزین آزاد از سوی مردم مواجه شد این حق را دارد که این بنزین را به مردم عرضه کند. وی با اشاره به تایید مجلس بر عرضه مرحله ای بنزین از سوی دولت اظهار کرد: دولت گفته است که شما در دو ماه اول میتواند کل سهمیهتان را مصرف کنید اما برای ۴ ماه بعد باید از حالا در فکر خرید بنزین آزاد باشید.
وی افزود: نمیتوانم از طرف دولت اعلام کنم یا دولت را ملزم به عرضه بنزین آزاد کنم، اما به عنوان یک شهروند تردید ندارم که دولت بنزین آزاد را تامین خواهد کرد، دولت به همین دلیل این بحث را دو ماه به تاخیر انداخته است. مردم اصلا نباید نگران این موضوع باشند. باهنر تاکید کرد: مطمئنا هیچ خودرویی در کشور بدون بنزین نخواهد ماند و مثل گذشته هر کس هر چقدر بخواهد میتواند بنزین بگیرد، اما دریافت بنزین لیتری ۱۰۰ تومان سقف محدودی دارد و همه باید بدانند که اگر بیش از این سهمیه مصرف کنند باید قیمت دیگری بپردازند. وی افزود: پیشبینی میشود در یک فرآیند ۵ ساله موضوع مصرف سوخت سامان یابد تا هم مصرف بنزین واقعی باشد و قیمت آن واقعی شود تا هزینه فرصت آن واقعی شود، سهمیهبندی بنزین کلید خورده و جلو میرود، سهمیهها هم در ۲ تا ۳ ماه آینده نشان خواهد داد که چه واکنشی در مردم ایجاد میکند.
کاظم وزیری هامانه نیز در این نشست گفت: با اجرا طرح ارتقای پالایشگاههای کشور و ساخت ۲پالایشگاه جدید در شیراز و زنجان، تا سه سال آینده نیازی به واردات بنزین نخواهد بود. وزیر نفت افزود: ظرف ۵ سال آینده علاوه بر رفع نیاز داخلی، کشور قادر به صادرات فرآوردههای نفتی مانند نفت سفید، نفت گاز و بنزین خواهد بود.وزیر نفت گفت: سهمیهبندی بنزین طبق جدول اعلام شده اعمال میشود و برای هر دارنده کارت خودرو ۴۰۰لیتر ظرف ۴ ماه و برای موتورسیکلت ۱۲۰لیتر در نظر گرفته شده است که با مدیریت خود مالک، مصرف خواهد شد.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه هزینه تمام شده هرلیتر بنزین که هماکنون ۱۰۰تومان ارائه میشود، بالای ۵۰۰تومان است، گفت: نگرانی برای مردم در مصرف بنزین نیست، زیرا برای هر کارت سوخت خودرو ۴۰۰لیتر برای ۴ ماه سهمیه وجود دارد که حتی اگر ۲ برابر روزهای عادی هم مصرف کند، تا یکی دو ماه نگرانی وجود ندارد. وزیری هامانه گفت: تا دو ماه آینده که اطلاعات تکمیلی از سامانه کارت هوشمند دریافت شود، برنامهریزی جدید انجام میشود. وزیری گفت: در مورد برخی مشاغل که به دلیل شرایط رفت و آمد بیشتری با خودرو دارند، با مراجعه صاحب خودرو به شرکتهای پالایش و پخش حواله و سهمیه جداگانهای صادر میشود.
وی در مورد عرضه بنزین به قیمت آزاد گفت: این امر به اطلاعات جمعآوری شده از شبکه کارت هوشمند کارت سوخت بستگی دارد و تا یکی دو ماه آینده درباره آن تصمیمگیری شود. وزیری هامانه تصریح کرد: طبق آمار میانگین مصرف هر خودرو در روز در کشور کمتر از ۵/۵لیتر است و میانگین سهمیه خودرو ۳/۳لیتر است. گروههای مختلف شغلی مانند پزشکان و جراحان و گروههای ویژه خدماتی در صورت شناسایی، قادر خواهند بود سهمیه بیشتری از بنزین دریافت کنند. وی گفت: اگر بنزین سهمیهبندی نشود، ارز تخصیص یافته برای واردات بنزین جوابگوی ۶ ماه دوم سال نخواهد بود.
ارسال نظر