تاکید نمایندگان مجلس بر عرضه بنزین مازاد بر سهمیه

تجدید نظر نمی‌کنیم

موسی قربانی گفت: قانون سهمیه‌بندی بنزین دستاورد مدت‌ها بحث و بررسی مشترک دولت و مجلس است و به هیچ‌وجه امکان تغییر و یا تجدید نظر در آن وجود ندارد.

موسی قربانی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با بیان این مطلب اظهار کرد: زمان اعلام میزان سهمیه خودروها بسیار مناسب است. طبیعی بود که این اعلام مخالفت‌هایی را در پی خواهد داشت اما اعلام شب‌هنگام آن در جهت جلوگیری از کشیده شدن بی نظمی به روز بود. وی تصریح کرد: قانونی که با پشتوانه بزرگی از تحقیق و بررسی به تصویب مجلس رسیده است با اعتراض تغییر نخواهد کرد. قربانی با بیان اینکه قانون باید از اول خرداد ماه اجرا می‌شد، اضافه کرد: دولت پیش از این بارها از تصمیم خود مبنی بر سهمیه‌بندی بنزین خبر داده بود و این روند را از خودروهای دولتی شروع کرد، بنابراین رویه‌ای کاملا منطقی را در پیش گرفته است. دنیای اقتصاد- مجلس شورای اسلامی روز پربحث و جدلی را درباره بنزین و سهمیه‌بندی آن پشت‌سر گذاشت.ارائه طرح سه فوریتی لغو سهمیه‌بندی بنزین که البته به دلیل مشکلاتی که داشت، وارد دستور کار نشد، نطق‌های پیش از دستور و تذکرات پرشمار نمایندگان در این مورد و حضور وزرای نفت و کشور در جلسه غیرعلنی مجلس برای توضیح درباره سهمیه‌بندی بنزین، از جمله مواردی بود که بحث بنزین را در مجلس داغ کرده بود.

محمدرضا باهنر که در ابتدای نشست علنی مجلس، ریاست جلسه را برعهده داشت، با حمایت از سهمیه‌‌بندی بنزین، گفت: هیچ خودرویی در کشور بدون بنزین نخواهد ماند.باهنر در پاسخ به تذکرات برخی نمایندگان تصریح کرد: دولت مخالف عرضه آزاد بنزین نیست و در این زمینه پیش‌بینی لازم را انجام داده‌ است.

به گزارش ایرنا، برخی نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس، در تذکرات خود نسبت به اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین مطابق بند «و» تبصره ۱۳ قانون بودجه، انتقاد کردند. ابوالفضل کلهر، نماینده شهریار در مجلس در تذکری آیین‌نامه‌ای نسبت‌به اجرای بند «و» تبصره ۱۳قانون بودجه در کشور انتقاد کرد. نایب‌رییس اول مجلس نیز که ریاست جلسه را برعهده داشت، این تذکر کلهر را وارد ندانست و گفت: این‌تذکر مربوط به اداره جلسه علنی امروز مجلس نیست و حتی اگر به گمان برخی از نمایندگان یک قانون در کشور اجرا نمی‌شود، باید در تذکرات مکتوب مطرح شود.

کلهر نیز در اعتراض به باهنر گفت: پس حداقل، شما پاسخ آیین‌نامه‌ای به ما بدهید. نماینده شهریار ادامه داد: نمی‌توان در تذکرات سیاست «یک بام و دوهوا» را اجرا کرد. باهنر نیز پاسخ داد : برخی از تذکرات شفاهی نمایندگان، به سخنرانی‌های قبل از دستور تبدیل شده است، بنابراین هیات رییسه در سال ۸۶ تصمیم گرفت به تذکراتی که ربطی به اداره جلسه علنی ندارد اجازه ندهد که در صحن علنی مطرح شود.

وی همچنین در مورد سهمیه‌بندی بنزین توضیح داد و گفت: این موضوع بسیار بحث برانگیز است و برخی از دوستان برداشتشان از تبصره ۱۳ قانون بودجه‌این است که بنزین آزاد فقط باید برای مصرف خودروهای دولتی عرضه شود.

نایب رییس اول مجلس افزود: برخی دیگر نیز معتقدند بنزین آزاد باید برای خودروهای خصوصی، شخصی و دولتی باشد، برخی نیز می‌گویند بنزین آزاد باید فقط برای خودروهای شخصی باشد. باهنر ادامه داد: برداشت ما این است که مصوبه تبصره، ۱۳دولت را ملزم کرده که خودروهای دولتی حق استفاده‌از بنزین لیتری ۱۰۰تومان را ندارند.

وی یادآور شد: دولت مکلف به عرضه بنزین آزاد نشده است، اما مجاز است بنزین آزاد در کشور عرضه کند.

کلهر نیز خطاب به باهنر اظهار کرد: مجلس باید در این زمینه استفسار کند. باهنر پاسخ داد: دولت مخالف عرضه بنزین آزاد نیست و در این زمینه پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده است. وی ادامه داد: صاحبان خودرو می‌توانند بنزین سهمیه‌ای خود را تا ۴ماه آینده استفاده کنند و دولت نیز طی این زمان، برآوردهای لازم را انجام می دهد. باهنر تاکید کرد: مجلس نیز در این چهار ماه وقت دارد که یا قانون را تفسیر کند و یا قانون جدیدی را تصویب کند.

باهنر بابیان اینکه پروژه عظیم سهمیه‌بندی بنزین در کشور آغازشده است، گفت: نمایندگان اگر بخواهند، می‌توانند طرح اصلاحی، تذکر قانونی یا طرح جدیدی را تدوین کنند.

این‌سخنان باهنر با اعتراضات شماری از نمایندگان روبه‌رو شد و بسیاری از آنها با بالابردن شماره‌های خود خواستار بیان تذکر شفاهی شدند. امیر صنعتی، نمایند سراب در مجلس نیز در تذکری آیین‌نامه‌ای خطاب به باهنر گفت: مشکلی در کشور پیش آمده است و مردم ما را ملزم کرده‌اند که این مشکل را مطرح کنیم. وی یادآورشد که مجلس از هفته آینده به‌مدت سه هفته تعطیل است؛ بنابراین باید این موضوع در مجلس بررسی شود.

درحالی که اعتراضات نمایندگان همچنان ادامه داشت، باهنر از اعضای هیات رییسه خواست که وارد دستور هفتگی مجلس شوند اما شماری از نمایندگان در گوشه‌ای از مجلس تجمع کردند و به تدوین طرح توقف سهمیه‌بندی بنزین با قید سه فوریت پرداختند. ایرج ندیمی، نماینده لاهیجان در مجلس در مورد تدوین این طرح گفت: نمایندگان هم اکنون درحال تدوین طرح توقف سهمیه‌بندی بنزین باقید سه فوریت هستند و به‌دلیل این‌که از شورای نگهبان نیز باید در مجلس حضورداشته باشند، با شورای نگهبان تماس گرفته شده است.

پس از این تذکرات و سخنان، مجلس وارد دستور کار خود شد، اما با نزدیک شدن زمان پایان جلسه علنی و با توجه به آنکه بنا بود وزرای نفت و کشور در جلسه‌ای غیرعلنی به نمایندگان درباره سهمیه‌بندی بنزین توضیح دهند، ندیمی در تذکری خواستار مطرح شدن طرح سه فوریتی توقف اجرای سهمیه‌بندی بنزین شد.

ایرج ندیمی در تذکری گفت: ما یک طرح سه فوریتی داشتیم و با توجه به اینکه مجلس جلسه غیرعلنی هم دارد و زمان محدود است، لذا باید مذاکرات مجلس قطع شود، تا این طرح بررسی شود. باهنر رییس جلسه علنی مجلس نیز در پاسخ به وی گفت: این طرحی که نوشتید و به هیات رئیسه تقدیم کردید، نه ماده واحده دارد نه چیز دیگر. وی افزود: همچنین این طرح دارای خط ‌خوردگی‌های زیادی است لذا در این فرصت شما بیایید و آن را اصلاح کنید من حرفی ندارم. باهنر ادامه داد: با اصلاح این طرح ما آن را مطرح می‌کنیم.

اما به دلیل پایان یافتن وقت جلسه علنی مجلس، طرح سه‌فوریتی لغو سهمیه‌بندی بنزین مطرح نشد و مجلس وارد جلسه غیرعلنی باحضور وزیر نفت و وزیر کشور شد.

کمال دانشیار، رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس در جلسه غیرعلنی غیررسمی روز چهارشنبه مجلس به این جمع‌بندی رسیدند که در چند ماه آینده برای قیمت بنزین آزاد تصمیم بگیرند. به گزارش ایرنا، دانشیار که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود: در این جلسه همچنین قرارشد درچند ماه آینده به‌طور آزمایشی سهمیه‌بندی بنزین اجرا شود.

بیژن شهبازخانی، نماینده مردم ملایر در مجلس نیز درباره جلسه غیرعلنی نمایندگان با وزیر نفت و وزیر کشور گفت: توضیحاتی از سوی این دو وزیر ارائه شد؛ اما نمایندگان اعتقادشان بر آن است که قانون به صورت جامع اجرا نشده و اعلام کردند که باید قیمت دوم هر چه سریع‌تر اعلام شود. وی افزود: در جلسه دیروز همه نمایندگان بر اعلام قیمت دوم بنزین تاکید داشتند.

اما اظهارنظر درباره سهمیه‌بندی بنزین به راهروهای مجلس نیز کشیده شد و نمایندگان بر ضرورت عرضه بنزین آزاد تاکید کردند.

سخنگوی فراکسیون وفاق و کارآمدی مجلس گفت: نمایندگان بر عرضه بنزین آزاد تاکید دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا مصباحی‌مقدم، نماینده تهران نیز سهمیه‌بندی بنزین را اقدامی حکیمانه توصیف کرد و متذکر شد: سختی‌های ناشی از این کار برخی نگرانی‌ها را ایجاد کرده و در شرایطی که مردم دچار دغدغه می‌شوند‌، عده‌ای فرصت‌طلب از فضای به وجود آمده برای اهداف خود استفاده می‌کنند.

وی افزود‌: با توجه به قیمت واردات و عوارض و مالیات مربوطه‌، قیمت بنزین آزاد هر لیتر ۶۰۰ تا ۸۰۰ تومان تخمین زده می‌شود. این نماینده در عین حال متذکر شد آنچه در جلسه دیروز مطرح شده صرفا پیشنهاد‌هایی بوده که قابل بررسی است و برای تعیین دقیق میزان سهمیه‌بندی و قیمت بنزین مازاد‌، باید دو ماه شرایط موجود مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد‌.

علاءالدین بروجردی نماینده بروجرد و رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص تبعات سهمیه‌بندی بنزین در کشور گفت: نحوه سهیه‌بندی بنزین بهتر از این می‌توانست اجرا شود، ولی در عین حال مردم خویشتنداری کردند.

همچنین محمد خوش‌چهره، در جمع خبرنگاران در مورد طرح سه‌فوریتی لغو سهمیه‌بندی بنزین گفت:‌ما مقابل این طرح سه‌فوریتی ایستادیم زیرا طرح سه فوریتی برای دوران جنگ است. ما از ابتدا نیز اعلام کرده بودیم که در مورد بحث سهمیه‌بندی از مردم نظرسنجی شود.