نگاه سوم- مراسم اختتامیه بخش‌های مختلف مسابقه بین الملل بیست‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم که با حضور صفارهرندی، وزیر ارشاد، جعفری‌جلوه معاون امور سینمایی، رضاداد دبیر جشنواره و سینماگران داخلی و خارجی برگزار شد، وزیر ارشاد طی سخنانی با تشکر از دست‌اندرکاران و اهالی سینما که از سراسر دنیا حضور داشتند، گفت‌: «شایسته می‌دانم از مسبب بزرگ ایجاد این مراسم که همانا انقلاب بزرگ اسلامی ایران به رهبری امام‌خمینی(ره) است، یادی داشته باشم. انقلابی که برای تمام مردم دنیا حاوی پیام‌های خجسته‌ای بود و هر روز که از عمرش می‌گذرد، پیام‌های جدید انسانی دیگری به مردم دنیا ارائه می کند».

علیرضا داد نیز در ابتدای این مراسم به ارائه گزارشی از روند برگزاری بخش بین‌الملل فیلم فجر ارائه کرد. وی با اشاره به بر افراشته‌شدن ۶۱پرچم از کشورهای مختلف جهان در این جشنواره، رقابت هنرمندانه ۵۰فیلم ایرانی و خارجی در سه بخش رقابتی غیرایرانی و نیز نمایش ۸۰فیلم کوتاه و بلند در بخش‌ها غیررقابتی را برای این جشنواره قابل ستایش دانست.

وی خطاب به میهمانان خارجی گفت: «شما به سرزمینی آمده‌اید که سینمایش قدمتی صدساله و مردمی هنردوست دارد که به خوبی قدر هنرمندان خود را می‌دانند و این بی‌‌شک حاصل تمدنی چندین هزار ساله است».

مدیرعامل فارابی همچنین از برپایی بازار فیلم در تهران و حضور چشمگیر نمایندگان کشورهای مختلف در آن به عنوان یکی از ویژگی‌های برجسته جشنواره امسال یاد کرد.

برگزیدگان قسمت‌های مختلف بخش بین‌الملل به این شرح اعلام شد.

در بخش معناگرا (در جست‌وجوی حقیقت)، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به «گرز گولوشفسکی» خالق فیلم‌نامه فیلم «زورگیر» از کشور لهستان، و سیمرغ بلورین بهترین کارگردان به «سونگتوس سوگماکانان» کارگردان فیلم «دبیرستان شبانه‌روزی» از کشور تایلند و سیمرغ بلورین بهترین فیلم این بخش به فیلم «پابرهنه در بهشت» به تهیه‌کنندگی حبیب ا... کاسه‌ساز از کشور ایران تعلق گرفت.

در بخش بین‌المذاهب، ضمن تقدیر از دو فیلم «پابرهنه در بهشت» و «آفتاب بر همه یکسان می‌تابد»، سیمرغ بلورین به فیلم «سینه سرخ‌» از ایران به کارگردانی پرویز شیخ طادی تعلق گرفت.

همچنین در بخش سینمای آسیا (جلوه‌گاه شرقی)، جایزه ویژه این بخش به کارگردان سینمای ایران، کیومرث پوراحمد برای فیلم «اتوبوس شب» و نیز جایزه بهترین فیلمنامه به فیلم «پرستوی آبی» به کارگردانی «یون چانگ-چان» از کشور کره و جایزه بهترین فیلم به «روزهای آتش» به کارگردانی «بانمی تاکاهاشی» از کشور ژاپن اختصاص یافت.

در بخش بین‌الملل (جام جهان‌نما)، دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه به فیلم «بی‌گناهی» از کشور فرانسه به کارگردانی «آرنوگوتیه» و سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه بخش بین‌الملل به فیلم «محدوده دایره» به کارگردانی «شهرام مکری» و سیمرغ بهترین دستاورد هنری به فیلم «ملکه رودخانه» محصول مشترک نیوزلند و بریتانیا به کارگردانی «وینست وارد» تعلق گرفت.همچنین سیمرغ بهترین نقش‌آفرینی به «باران کوثری» بازیگر فیلم «خون‌بازی» از ایران و سیمرغ بهترین نقش‌آفرینی به «اولریش موهد» بازیگر فیلم «زندگی دیگران» از کشور آلمان و جایزه ویژه هیات داوران به فیلم «آخرین روزهای سوفی شل» از آلمان به کارگردانی مارک روته‌موند اختصاص یافت.سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به فیلم «زندگی دیگران» به نویسندگی «فلورین هنکل فون اسمارک» از کشور آلمان و بهترین کارگردانی به رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب برای فیلم خون بازی و جایزه بهترین فیلم به «زندگی دیگران» از کشور آلمان به تهیه‌کنندگی «گوئیدین برگ و ماکس ویده‌مان» تعلق گرفت.در این مراسم همچنین از کارگردان بزرگ کشور ایتالیا «ماریو مونیچلی» با حضور هنرمندان بزرگ کشورمان از جمله عزت‌ا... انتظامی و عباس کیارستمی تقدیر به عمل آمد. جایزه ویژه مصطفی عقاد نیز به فیلم «پابرهنه در بهشت» بهرام توکلیان اختصاص یافت.

نامزدهای دریافت سیمرغ معرفی شدند

نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در بخش رقابتی سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) جشنواره معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، نامزدهای بخش بهترین فیلم عبارتند از:

۱ -فیلم اتوبوس شب به تهیه‌کنندگی مهدی همایونفر.۲ -فیلم روز سوم به تهیه‌کنندگی علیرضا جلالی.۳ -فیلم مینای شهر خاموش به تهیه‌کنندگی امیرشهاب رضویان.

نامزدهای بهترین کارگردانی عبارتند از:

۱ -کیومرث پوراحمد برای کارگردانی فیلم اتوبوس شب.۲ -بهرام توکلی برای کارگردانی فیلم پابرهنه در بهشت.۳ -امیر شهاب رضویان برای کارگردانی فیلم مینای شهر خاموش.۴ -محمدمهدی عسگرپور برای کارگردانی فیلم اقلیما.۵ -محمدحسین لطیفی برای کارگردانی فیلم روز سوم.

نامزدهای بهترین فیلمنامه:

۱ -رخشان بنی‌اعتماد، فرید مصطفوی، محسن عبدالوهاب و نغمه ثمینی برای فیلمنامه خون بازی.۲ -مهدی سجاده‌چی برای فیلمنامه روز سوم.

نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول زن:

۱ -رویا تیموریان برای بازی در فیلم گوشواره.۲ -باران کوثری برای بازی در فیلم خون بازی.

۳ -باران کوثری برای بازی در فیلم روز سوم.۴ -پریوش نظریه برای بازی در فیلم تک درخت ها.

نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول مرد:

۱ -پوریا پورسرخ برای بازی در فیلم روز سوم.۲ -سعید پورصمیمی برای بازی در فیلم تک‌درخت.۳ -بهرام رادان برای بازی در فیلم سنتوری.۴ -مسعود رایگان برای بازی در فیلم خون بازی.۵ -خسرو شکیبایی برای بازی در فیلم اتوبوس شب.

نامزدهای بهترین فیلمبرداری:

۱ -همایون پایور برای فیلمبرداری تک‌درخت‌ها.۲ -فرج حیدری برای فیلمبرداری قاعده بازی.۳ -حمید خضوعی ابیانه برای فیلمبرداری پابرهنه در بهشت.۴ -ابراهیم غفوری برای فیلم روز سوم.۵ -محمود کلاری برای فیلم خون بازی.

نامزدهای بهترین تدوین:

۱ -بهرام دهقانی برای فیلم پابرهنه در بهشت.۲ -محمدعلی سجادی برای فیلم مخمصه.۳ -سپیده عبدالوهاب برای فیلم خون بازی.۴ -فرامرز هوتهم برای فیلم مینای شهر خاموش.

نامزدهای بهترین موسیقی متن:

۱ -داریوش تقی‌پور برای فیلم مینای شهر خاموش۲ -کامبیز روشن‌روان برای فیلم بچه‌های ابدی.۳ -اردوان کامکار برای فیلم سنتوری.

۴ -علیرضا کهن دیری برای فیلم روز سوم.

نامزدهای بهترین بازیگر زن نقش مکمل:

۱ -پانته‌آ‌ بهرام برای بازی در فیلم بچه‌های ابدی.۲ -بیتا فرهی برای بازی در فیلم خون بازی.۳ -پریوش نظریه برای بازی در فیلم پاداش سکوت.

نامزدهای بهترین بازیگر مرد نقش مکمل:

۱ -صابر ابر برای فیلم مینای شهر خاموش۲ -حامد بهداد برای فیلم روز سوم.۳ -مهرداد صدیقیان برای فیلم اتوبوس شب.۴ -جعفر والی برای فیلم پاداش سکوت.۵ -افشین هاشمی برای فیلم پابرهنه در بهشت.

نامزدهای بهترین صدابرداری:

۱ -حسن زاهدی و داریوش صادق‌پور برای فیلم پابرهنه در بهشت.۲ -یدا... نجفی برای فیلم خون بازی.۳ - یدا... نجفی برای فیلم مینای شهر خاموش ۴ - بهروز معاونیان برای فیلم روز سوم

نامزدهای بهترین طراحی صحنه و لباس:

۱ - مهرداد زاهدیان برای فیلم مینای شهر خاموش ۲ - مجید لیلاجی برای فیلم پابرهنه در بهشت ۳ - احمدرضا معتمدی برای فیلم قاعده بازی ۴ - مجید میرفخرایی و محمدرضا شجاعی برای فیلم اخراجی‌ها ۵ - محسن نوری برای فیلم روز سوم نامزدهای بهترین جلوه‌های ویژه:

۱ - محسن روزبهانی و علا‌الدین پژهان برای فیلم قاعده بازی۲ - محسن روزبهانی برای فیلم روز سوم ۳ - محمدجواد شریفی‌راد و بهنام خاکسار برای فیلم اخراجی‌ها

نامزدهای بهترین چهره‌پردازی:

۱ - علی سام‌خواه برای فیلم روز سوم ۲- سعید ملکان برای فیلم پابرهنه در بهشت ۳ - مهرداد میرکیانی برای فیلم خون‌بازی

نامزدهای بهترین فیلم مستند:

۱ - تهران انار ندارد ساخته مسعود بخشی ۲ - خاطرات یک هفتاد و پنج ساله ساخته محمدرضا اصلانی۳ - سرزمین گمشده ساخته وحید موسائیان ۴ - لیلی کجا است؟ ساخته محمد شیروانی

نامزدهای بخش تحقیق و پژوهش مستند نیز عبارتند از:

۱ - پیروز کلانتری برای تهران، چند درجه ریشتر ۲ - محمدرضا اصلانی برای خاطرات یک هفتاد و پنج ساله ۳ - منوچهر طیاب برای دریای پارس۴ - امید بنکدار و کیوان علی‌محمدی برای سرخ ۵ - وحید موسائیان برای سرزمین گمشده ۶ - محمدرضا درویشی برای لیلی کجا است؟

«رییس» و «روز سوم» نیز به‌ نمایش درآمدند

آمار تماشاگران در روز ۱۹ بهمن ماه با آغاز نمایش «رییس» و «روز سوم»، نشان می‌دهد ۱۰ فیلم ایرانی آماری بیش از پنجاه درصد کسب کرده‌اند. طبق اعلام ستاد انتخاب تماشاگران، فیلم «اخراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی همچنان با بیش از ۸۷ درصد آرای مردمی در صدر انتخاب تماشاگران قرار دارد. در رتبه دوم فیلم «روز سوم» به کارگردانی محمدحسین لطیفی با بیش از ۷۴درصد آرا قرار دارد. «خون بازی» به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد نیز با بیش از ۷۲‌درصد در رتبه سوم قرار گرفت. «اتوبوس شب» پوراحمد با بیش از ۷۰درصد آرا در رتبه چهارم آمار تماشاگران قرار دارد. «رییس» مسعود کیمیایی نیز با بیش از ۶۹درصد آرای مردمی در رتبه پنجم قرار گرفت. بنابراین گزارش، پنج فیلم ایرانی دیگر نیز به ترتیب «پاداش سکوت»، «بچه‌های ابدی»، «قاعده‌بازی»، «پارک‌وی» و «پابرهنه در بهشت» با بیش از پنجاه درصد آمار مردمی در رتبه ششم تا دهم فیلم برگزیده تماشاگران قرار دارند. فیلم‌های خارجی این دوره نیز: «آخرین روزها» با بیش از ۴۴درصد آمار در رتبه نخست و «مرد حصیری»، «بخشودگی» و «زندگی دیگران» و «هتل هارباتی» به ترتیب رتبه دوم تا پنجم آمار تماشاگران را به دست آوردند.