نگاه سوم- روز سه‌شنبه در موزه سینما، فیلم «بورژوای‌کوچک» به کارگردانی ماریو مونیچلی، کارگردان نامی سینمای ایتالیا که به دعوت عباس کیارستمی، به همراه همسرش به ایران آمده است، نمایش داده شد. وی تاکنون ۶۶فیلم ساخته است و فیلم اول او «بچه‌های خیابان پال» و دومین فیلمش نیز که در سال ۲۰۰۶ ساخته «بزصحرایی» نام دارد. این کارگردان توانسته است جایزه بهترین کارگردانی جشنواره برلین را کسب کند. مونیچلی از مهم‌ترین کارگردانانی است که به نقد، هجو و قواعد دست و پاگیر و غیرانسانی بورژوازی پرداخته است.

در ابتدای مراسم که مرور آثار این کارگردان از بخش‌های غیررقابتی جشنواره فیلم فجر است، عباس کیارستمی با بیان این مطلب که اعتقاد دارم مونیچلی از آثارش هم مهم‌تر است، گفت: به جرات می‌گویم که یکی از انگیزه‌های من برای علاقه‌مندی به سینمای مونیچلی، شخصیت این فیلمساز است.

این کارگردان ادامه داد: من ۳سال پیش با این فیلمساز آشنا شدم و اعتقاد دارم حضور این فیلمساز برای هم‌نسل‌های من بسیار خاطره‌انگیز است.

علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره فیلم فجر نیز در متنی خطاب به مونیچلی عنوان کرد: شما به کشوری پا گذاشته‌اید که سینمای آن چند سالی بیش از سن شما قدمت دارد و مردمی پذیرای شما شده‌اند که رفتار و کلام طنز‌آمیز را با پوست و گوشت خود لمس می‌کنند و ارزش آن را با تکیه بر مبانی فرهنگی خویش می‌ستایند، چرا که باور دارند شاد کردن دل آدمیان از پرخیرترین اعمال محسوب می‌شود.

در پایان این متن، با ابراز ارادت و تشکر از مونیچلی و کیارستمی آمده است. ما نیز مانند شما معتقدیم سینما همیشه زنده و پایدار خواهد ماند.

پس از سخنرانی کیارستمی و رضاداد، در ادامه این مراسم ماریو مونیچلی گفت: علاقه زیادی نسبت به سینمای ایران پیدا کرده‌ام.

وی افزود: آثار سینمایی ایران را زیاد ندیده‌ام، اما می‌توانم بگویم که روح‌بازی و شاعرانه نگاه کردن از ویژگی‌های فیلم‌های ایرانی به ویژه آثار کیارستمی است.

این فیلمساز ایتالیایی افزود: یکی دیگر از ویژگی‌هایی که من را برای آمدن به ایران ترغیب کرد، شوری است که در سینمای ایران وجود دارد.

وی در پایان گفت: ایرانیان گفته‌اند که خود را محدود نمی‌کنند و روابط بین خانواده و دوستان پیچیده نیست و چیزی که خیلی جالب است روح شاد و طنز ایرانیان است، این شناخت محدود از سینما و ادبیات ایران است، تنها طنز می‌تواند به عمر وجود انسان‌ها نفوذ کند.