IDC بررسی کرد
رشد بازار نوتبوک در خاورمیانه و اروپا
فصل پایانی سال ۲۰۰۶ با صادرات ۶/۲۴میلیون دستگاه نوتبوک توانست رشد ۴/۱۰درصدی در مقایسه با فصل چهارم سال ۲۰۰۵ را به همراه خود داشته باشد. گزارشهای تحقیقاتی موسسه IDC هم در این زمینه نشان میدهد در نهایت با پایان سال ۲۰۰۶ حجم کلی صادرات نوت پوک در این کشورها به ۷۵میلیون دستگاه رسید که نسبت به سال ۲۰۰۵ رشدی برابر ۱۱درصد داشته است.
کارشناسان معتقدند افزایش تقاضا برای دستگاههای قابل حمل، افزایش میزان فروش و گسترش خطوط تولید از جمله عوامل رشد بازار نوتبوک به ویژه در منطقه EMEA بودهاند.
در این میان البته کاهش میزان تقاضای تجاری برای Dell، Fujitsu Siemens و Lenovo با کاهش میزان فروش محصولات آنها همراه بود.
با این همه گویا نوتبوکها رقیب بی چون و چرای کامپیوترهای شخصی در بازار EMEA در فصل چهارم بودهاند.
کاهش قیمت نوتبوکها در فصل تعطیلات و کریسمس هم یکی دیگر از عامل موثر در افزایش قابل توجه فروش این محصولات بوده است. در میان کاربران تجاری هم انگار به ازای کاهش میزان تقاضا برای کامپیوترهای رومیزی (desktop) تمایل به خرید کامپیوترهای قابل حمل و به خصوص نوتبوکها افزایش پیدا کرده است. «السا اوپتیز» یکی از کارشناسان IDC در این مورد میگوید: «به این ترتیب سال ۲۰۰۶ سال خوبی برای بازار نوت بوکها به خصوص در کشورهای خاورمیانه، اروپا و آفریقا بوده است.
این روند روبهرشد تا نیمه سال 2007 به اوج خود میرسد و با ورود VISTA انتظار میرود تا سال 2008 هم ادامه داشته باشد.
برندهای برتر
HP: این شرکت با فروش قابل توجه محصولات خود در فصل چهارم توانست جایگاه خود را به عنوان پیشتاز بازار نوتبوک کشورهای منطقه EMEA حفظ کند.در حقیقت به کار بستن استراتژی مناسب تولید ایجاد تعادل میان محصولات مختلف و تبلیغات موثر از عوامل موفقیت HP در بازار نوتبوکها هستند.این روزها HP سعی دارد با عبارت «این کامپیوتر دوباره شخصی میشود» کاربران بیشتری را به خرید محصولات خود ترغیب کند.
ACER: این تولید کننده تایوانی اگرچه به کمک فروش چشمگیر فصل تعطیلات توانست شرکت Dell را به عنوان رقیب خود پشت سر گذاشته و در جدول فروش فصل چهارم در جایگاه دوم قرار بگیرد، اما در نهایت در جدول پنج تولید کننده برتر نوتبوک در سال گذشته جایگاه سوم را به خودش اختصاص داد.
Dell: به دنبال کاهش تقاضای کاربران تجاری و فشار رقابتی با شرکت HP شرکت آمریکایی Dell توانست به فروش خوبی در بازار اروپای غربی دست پیدا کند با این وجود Dell توانست جایگاه دوم در میان پنج تولیدکننده سال 2006 را به خود اختصاص دهد.
Fujitsu Simens: این شرکت اگرچه نتوانست در فصل چهارم به فروش خوبی برای کامپیوترهای رومیزی خود دست پیدا کند اما افزایش تقاضا برای نوتبوکهای این شرکت جایگاه چهارم را در میان تولیدکنندگان برتر دنیا برای آن به همراه داشته.
Toshiba: افزایش تقاضا برای نتبوکهای توشیبا و فروش قابل توجه این محصولات در میان بازار کشورهای اروپایی جایگاه پنجم را برای شرکت به دنبال داشت.
Lenovo: این تولیدکننده کرهای بیشتر در بازار کشورهای آسیایی و بهخصوص در میان کشورهای خاورمیانه مورد توجه کاربران قرار میگیرد. به این ترتیب Lenovo یکی از پرفروشترین برندهای بازار نوت بوک در کشورهای این منطقه است.
ارسال نظر