ابراز نگرانی کارشناسان در مجمع اقتصاد جهانی «داووس» از آینده اینترنت
کارشناسان در مجمع اقتصاد جهانی «داووس» در سوییس اعلام کردند میلیونها رایانه کاربران اینترنت هماکنون بدون اطلاع آنها تحت کنترل هکرها در آمده است و این امر برای آینده اینترنت بسیار خطرناک است. به گزارش سایت اینترنتی «بیبیسینیوز»، «وینت سرف» یکی از بنیانگذاران شبکه جهانی اینترنت در سخنرانی خود در این همایش اعلام کرد حدود یک چهارم تمامی رایانههای کاربران اینترنت در سرتاسر جهان هماکنون به نوعی تحت نفوذ هکرها هستند و «جان مارکوف» یکی از محققان برجسته علوم رایانهای جهان نیز بیان داشت که توانایی هکرها و تبهکاران اینترنتی در زمینه کنترل این تعداد رایانه، تمامی اینترنت را با خطر مواجه کرده است.
«سرف»، محققی که سالها قبل استاندارد انتقال اطلاعات موسوم به «تیسیپی/آیپی» (TCP/IP) را به عنوان زیرساخت اصلی انتقال اطلاعات در اینترنت معرفی کرده است در اجلاس «داووس» اعلام کرد همانگونه که همهگیری یک بیماری خطرناک، تمام جامعه را با خطر جدی مواجه میکند، افزایش روزافزون تعداد رایانههایی که بدون اطلاع کاربران تحت کنترل هکرها در آمدهاند نیز سلامت کل اینترنت را به مخاطره انداختهاست. «سرف» هماکنون به عنوان یکی از محققان برجسته شرکت «گوگل» مشغول به کار است.
به گفته «سرف»، هماکنون حدود ۶۰۰میلیون رایانه در سراسر جهان به شبکه اینترنت متصل هستند که از این میان بین ۱۰۰ تا ۱۵۰میلیون رایانه در اختیار هکرها هستند و یا به عبارتی به رایانههای موسوم به «باتنت» تبدیل شدهاند.
هکرها از روشهای مختلف کدهای مخرب موسوم به «تروجان» خود را در رایانههای سالم کاربران اجرا کرده و آنها را به «باتنت»ها تبدیل میکنند و سپس کنترل این شبکههای بزرگ رایانههای آلوده را بدون آگاهی کاربران آنها، از راه دور در اختیار خود میگیرند. بدینترتیب هکرها میتوانند بدون آنکه شناسایی شوند از این رایانهها برای ارسال انبوه ایمیلهای تبلیغاتی موسوم به «اسپم» استفاده کرده و یا حتی از آنها برای حمله به وب سایتهای مشخص و از کار انداختن آن وب سایتها بهرهبگیرند.
در این اجلاس جهانی، گروهی از کارشناسان برجسته دنیای دیجیتال از جمله «جان مارکوف» نویسنده مقالات جامعه اطلاعاتی نشریه «نیویورک تایمز»، «میشل دل» موسس بزرگترین تولیدکننده رایانههای شخصی در جهان یعنی شرکت «دل» و همچنین «وینت سرف» یکی از طراحان اولیه اینترنت بر این موضوع به توافق رسیدند که باید راهحل مناسبی برای تضمین بقای شبکه اینترنت در آینده شناسایی شود.
به گفته «هامادون تور»، دبیرکل اتحادیه بینالمللی مخابرات، (ITU) راهحل دقیق نجات اینترنت هنوز کاملا روشن نیست، اما آنچه مسلم است این است که برای شکست هکرها و آزادسازی رایانههای در بند آنها، قانونگذاران، دولتها، شرکتهای مخابراتی، شرکتهای سازنده سختافزار، شرکتهای نرمافزاری به ویژه تولیدکنندگان سیستمعاملها نظیر «مایکروسافت» و در نهایت خود کاربران اینترنت همگی باید با یکدیگر متحد شوند.
ارسال نظر