تدوین فهرست شرکتهای مشمول خصوصیسازی
موانع اجرای اصل ۴۴ در یک تحلیل
جلسه هیاتعالی واگذاری با حضور پنج وزیر و رییس کل بانک مرکزی برای تهیه قیمتها، واگذاریها و سایر مسائل مربوط به واگذاری شرکتهای زیرمجموعه نفت، نیرو، مخابرات و صنایع و معادن امروز برگزار میشود.
معرفی هفت نیروگاه بزرگ برای واگذاری
موانع اجرای اصل ۴۴ در یک تحلیل
جلسه هیاتعالی واگذاری با حضور پنج وزیر و رییس کل بانک مرکزی برای تهیه قیمتها، واگذاریها و سایر مسائل مربوط به واگذاری شرکتهای زیرمجموعه نفت، نیرو، مخابرات و صنایع و معادن امروز برگزار میشود. معاون سازمان خصوصیسازی:
۹۵ درصد شرکتهای مشمول واگذاریهای اصل ۴۴ مشخص شدند
اسماعیل غلامی از مشخص شدن لیست اسامی ۹۵درصد شرکتهای مشمول واگذاریهای اصل ۴۴ در سازمان خصوصیسازی خبر داد و اعلام کرد: جلسه هیاتعالی واگذاری با حضور پنج وزیر و رییس کل بانک مرکزی برای تهیه قیمتها، واگذاریها و سایر مسائل مربوط به واگذاری شرکتهای زیر مجموعه نفت، نیرو، مخابرات و صنایع و معادن امروز برگزار میشود.
معاون آمادهسازی سهام و امور شرکتهای سازمان خصوصیسازی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، با تاکید بر اینکه تلاش دولت در سال جاری در جهت خصوصیسازی بیشتر برای آمادهسازی مقدمات و مبانی تئوری و ابزارهای موردنیاز متمرکز بوده است، گفت: البته در کنار این موضوع یکسری از شرکتها برای واگذاری آماده شده به نحوی که می توان ادعا کرد در هر هفته حدود ۷ تا ۸ شرکت بزرگ و کوچک واگذار میشود.
اسماعیل غلامی با بیان اینکه لایحه قانونی اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی در برگیرنده برنامهها، اهداف خصوصیسازی، نحوه آزادسازی قیمتها، نحوه تامین منابع مالی شرکتها و بخشخصوصی، سرمایهگذاریهای خارجی، توانایی بورس، بانکهای سرمایهگذاری، شرایط بازار و غیره است، افزود: نحوه اجرای خصوصیسازی در سطح کلان مشخص شده است.
به گفته وی، لیست اسامی ۹۵درصد شرکتها و زیرمجموعههای وزارتخانههای مشمول واگذاریهای اصل ۴۴ در سازمان خصوصیسازی مشخص شده و سهام این دستگاهها به مرور واگذار خواهد شد.
عضو هیاتعامل سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه تعدادی از شرکتهای مشمول واگذاری در برنامههای سوم و چهارم و تعدادی نیز اخیرا مشخص شده است، افزود: این شرکتها ممکن است مشمول واگذاریهای بند «الف» یا «ب» باشند که به صورت گروهی، مادر تخصصی و یا سایر روشها واگذار خواهند شد.
وی از انجام توافقاتی با وزارت صنایع برای واگذاری شرکتهای بزرگ این وزارتخانه و میزان آن در سالجاری، سال آینده و سالهای بعد خبر داد و گفت: همین موضوع در رابطه با وزارت نیرو و زیرمجموعههای آن نیز صدق میکند به نحوی که واگذاری شرکت ساتکاپ، شرکتهای زیرمجموعه توانیر و آب نیز مشخص شده است.
غلامی از مقدمات واگذاری زیرمجموعههای وزارت نفت و شرکت مخابرات خبر داد و تصریح کرد: نحوه واگذاری این شرکتها در جلسات مشترک سازمان خصوصیسازی با وزارتخانههای متبوع مشخص میشود.
وی با تاکید براینکه قیمتها را بازار عرضه و تقاضا مشخص میکند، افزود: در مراحل بعدی روند واگذاری فولاد مبارکه نیز مشخص خواهد شد به علاوه پس از باز شدن نماد شرکت ایرالکو در بورس طی هفته جاری اولین معامله بر روی سهام این شرکت در روز چهارشنبه انجام شد. معاون آمادهسازی سهام و امور شرکتهای سازمان خصوصیسازی با اشاره به جلسه مهم هیاتعالی واگذاری که فردا برگزار میشود، گفت: جلسه هیاتعالی واگذاری با حضور پنج وزیر و رییس کل بانک مرکزی برای تهیه قیمتها، واگذاریها و سایر مسائل واگذاریها تشکیل خواهد شد.
وزرای اقتصاد، صنایع، نیرو، مخابرات و نفت پنج وزیری خواهند بود که در این جلسه حضور خواهند داشت.
۷نیروگاه بزرگ برای واگذاری به سازمان خصوصیسازی معرفی شد
وزیر نیرو از مشخص شدن عرضه سهام نیروگاههای قابل واگذاری به مردم خبر داد و گفت: ۷ نیروگاه دولتی با ظرفیت ۶هزار مگاوات برای واگذاری تا پایان سالجاری مشخص و به سازمان خصوصیسازی معرفی شدند.
سید پرویز فتاح، در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: در راستای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی وزارت نیرو سرانجام پس از ماهها کار کارشناسی موفق شد تا ۷ نیروگاه بزرگ دولتی را که اتفاقا از نیروگاههای سودده هستند، را برای واگذاری سهامشان به مردم مشخص کرده و به سازمان خصوصیسازی برای عرضه در بورس معرفی کرد.
وی ادامه داد: کار واگذاری سهام نیروگاههای سهند، بیستون، شازند، شهید منتظری، طوس، شهید رجایی و نیشابور به ظرفیت ۶هزار مگاوات با اعطای وکالت به سازمان خصوصیسازی واگذار خواهد شد.
به گفته وی، کار این واگذاریها تا پایان سالجاری نهایی خواهد شد. فتاح، در خصوص درخواست متقاضیان احداث نیروگاه توسط بخشخصوصی گفت: وزارت نیرو تاکنون برای احداث ۲۸هزار و ۱۶۶ مگاوات نیروگاه توسط بخشخصوصی درخواستهایی داشته و مذاکراتی را انجام داده است. وی ادامه داد: یک بخش از احداث این میزان نیروگاه در حال انعقاد قرارداد و یک بخش هم در حال مذاکره است. وی خاطرنشان کرد: قراردادی که میان وزارت نیرو و بخشخصوصی منعقد میشود در اصل خرید تضمینی برق طبق قانون است. چرا که دولت، مجلس و شورای اقتصاد وزارت نیرو را مکلف به خرید تضمینی برق از سازندگان نیروگاه توسط بخشخصوصی کرده است.
وزیر نیرو گفت: هدف از این قانون دادن تضمین خرید برق به سازندگان نیروگاه بخشخصوصی برای اطمینان از تولید برق است.
ارسال نظر