دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زمانی جنگ ما جنگ نظامی بود و نیروهای نظامی خط مقدم بودند ؛ اما امروز ماهیت جنگ، اقتصادی است. به گزارش خبرگزاری فارس محسن رضایی، دیروز با بیان این که قیام امام حسین(ع) چند بعد بسیار مهم دارد که هر بعد در کمال و اوج خود جلوه کرده است، افزود: اولین بعد این قیام یک اعتراض و نهضت سیاسی علیه ظلم و استبداد بوده است و بعد دوم این قیام این است که نهضتی انسانی، اخلاقی و ارزشی است و در سراسر این نهضت از آغاز آن تا پایان قیامی انسانی و مملو از ارزش‌هایی چون ایثار، فداکاری، اخوت و محبت بوده است.

وی با اشاره به اهمیت عقلانیت در قیام‌های انقلابی تصریح کرد: این قیام تمام اصول و قواعد رزم را در درون خود دارد و این گروه ۷۲ نفره در مقابل ۳۰هزار نفر دشمن خود با نهایت عقلانیت و تاکتیک‌های جنگی وارد عمل شده‌اند. طبق اسناد تاریخی موجود، سپاه یزید در اولین هجوم به این گروه ۷۲ نفر ه به‌واسطه ابتکار عمل حضرت اباعبدا... در کندن خندق و آتش زدن آن، دچار شکست شده‌اند. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که این قیام در بعد اعتقادی یک قیام ایدئولوژیک سیاسی و اجتماعی است، تصریح کرد: مجموعه این مسائل نهضت عاشورا را تبدیل به ستاره‌ای در انقلاب‌های جهانی کرده است.

رضایی ادامه داد: در بعد اخلاقی و انسانی در این حادثه اتفاقاتی افتاده که حتی مذاهب دیگر که وارد متن عاشورا می‌شوند، آن را تحسین می‌کنند. گفت‌وگوهای بین حضرت اباعبدا... و حر بن یزید آن قدر سازنده است که فرآیند تسلیم شدن حر در برابر منطق امام حسین(ع) بسیاری از مذاهب و گروه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص بعد سیاسی قیام عاشورا و اهمیت دادن امام به رای مردم اظهار داشت: ایشان حرکت خود را با دعوت مردم شروع کرد. با این که ایشان، امام بر حق بود اما با درخواست مردم حرکت خود را شروع کرد و وقتی همین مردم در مقابل او ایستادند، ایشان قبول کرد به کوفه نرود.

رضایی با بیان این که بعد دیگر قیام حسینی این بوده که حاکمیت ضد اسلامی را به رسمیت نمی‌شناسد، اظهار داشت: امام حسین (ع) درعین شجاعت، گفت‌وگو می‌کند و در عین حال روی ارزش‌های خود می‌ایستد. وی ادامه داد: نهضت عاشورا سرمنشا انقلاب ایران بوده و انقلاب ما حسینی حرکت و کرامت خود را حفظ می‌کند و زیر بار ظلم و ستم نمی‌رود.

فرمانده سابق سپاه پاسداران با بیان این که فلسفه عاشورا ، مبنای جمهوری اسلامی را تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: نیروهای مسلح در جمهوری اسلامی نیز با همین رویکرد تشکیل شده‌اند. به همین دلیل شهدای ما به لحاظ اخلاقی، ارزشی و سیاست‌ها ، مشابهت زیادی با شهدای کربلا داشته‌اند و آن چه باعث وحشت دشمنان شده این است که با یک نیروی حسینی طرف هستند.

وی همچنین با بیان اینکه امنیت پایدار بدون توجیه و درگیر کردن مردم با عرصه امنیت امکانپذیر نیست یادآور شد: پلیس از طریق ارتباط با مردم می‌تواند امنیت پایدار به وجود آورد. ما در کشور نیاز به آرامش پایدار داریم و آرامش کاذب به درد ما نمی‌خورد. رضایی همچنین با اشاره به برخی شایعه‌ها در خصوص کسالت برخی مسوولان بلندپایه تصریح کرد: برخلاف جوسازی‌ها و تبلیغات مسمومی که علیه دولتمردان و بزرگان انقلاب راه می‌اندازند، سایه مقدس‌ ایشان بر این نظام پایدار خواهد بود و تهدیدات و توطئه‌های دشمن با شکست مواجه خواهد شد.