دنیای‌اقتصاد: در حالی که قرار است دولت، بودجه سال ۱۳۸۶ را به زودی تقدیم مجلس کند، شماری از نمایندگان نسبت به افزایش نقدینگی در بازار و احتمال کسری بودجه دولت و تورم ناشی از آن هشدار دادند. قیمت پایه‌ای که قرار است دولت برای نفت صادراتی در بودجه سال آینده در نظر بگیرد، روند تزریق نقدینگی به بازار از طریق تبدیل دلارهای حساب ذخیره ارزی به ریال و افزایش مصرف بنزین، در راس نگرانی‌های نمایندگان مجلس نسبت به آینده قرار دارد. واقع‌بینانه حرکت کنیم

رسول صدیقی نماینده بناب و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با فارس، درباره وضعیت بودجه ۸۶ اظهار داشت: دولت بودجه جاری را ۷‌درصد افزایش داده است. وی گفت: با توجه به برداشت‌های زیاد از حساب ذخیره ارزی تا پایان سال ۳میلیارد دلار بیشتر موجودی باقی نخواهد ماند. وی درباره تدوین بودجه بر پایه نفت ۴۵دلاری گفت: باید در این زمینه واقع‌بینانه حرکت کنیم. عربستان سعودی بودجه سال آینده خود را بر پایه قیمت ۳۵دلار تنظیم کرده و اگر ما بخواهیم براساس نفت ۴۵دلاری حرکت کنیم منابع زیادی نخواهیم داشت.

صدیقی با تاکید بر انضباط‌ مالی در بودجه ۸۶ گفت: با شرایط جدید که نشان می‌دهد آمریکا به دنبال فشار اقتصادی به ایران است باید بودجه‌ای تنظیم و ارایه شود که پاسخگوی مشکلات اشتغال و تورم باشد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به کاهش تورم در چند سال اخیر تصریح کرد: با گرانی‌های اخیر به نظر می‌رسد که کمی از کاهش نرخ تورم فاصله گرفته‌ایم و به اقشار آسیب‌پذیر به ویژه بیکاران جامعه فشار زیادی وارد می‌شود. صدیقی گفت: بهتر است تا جایی که امکان دارد دولت در هزینه‌های جاری خود صرفه‌جویی داشته‌ و انقباضی عمل کند و سیاست کاهش تصدی و کوچک ساختن حجم دولت را به طور جدی دنبال کند. وی با اشاره به رشد بالای بودجه جاری در لایحه ۸۶ گفت: ظاهرا دولت بودجه جاری خود را ۷‌درصد نسبت به سال ۸۵ رشد داده است و این منجر به افزایش نقدینگی و تورم می‌ شود. وی گفت: بانک مرکزی زمان بررسی بودجه ۸۵ اعلام کرد توان تبدیل بیش از ۲۵ تا ۲۷‌میلیارد دلار به ریال را ندارد در صورتی که الان بیش از ۴۵‌میلیارد دلار را تبدیل کرده‌ایم و این بیانگر آن است که مجبور هستیم ریال را به بازار وارد کنیم و نتیجه آن افزایش نقدینگی، گرانی و تورم خواهد بود.

همچنین مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره گفت: باید هزینه‌های جاری در بودجه ۸۶ به نحوی دیده شود که با کسری‌های متعدد در پایان سال مواجه نشویم.

سیدکاظم دلخوش نیز در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با اولویت‌های بودجه سال ۸۶ گفت: در بودجه ۸۶ باید جایگاه نفت و مالیات به طور مشخص و شفاف دیده شود و پیش‌بینی منابع درآمدی و هزینه‌ای نیز به طور کامل روشن شود. وی توجه به پروژه‌های اولویت‌دار و توزیع مناسب بودجه‌های عمرانی را از دیگر اولویت‌های بودجه ۸۶ برشمرد و گفت: طبیعی است در خصوص بودجه‌های استانی که در سطح ملی به صورت متمرکز در مورد آن تصمیم گیری می‌شود باید به استان‌ها تفویض اختیار شود تا تصمیمات استانی لحاظ شود.

مجلس به نفت ۴۵ دلاری در بودجه رای نخواهد داد

نماینده مسجد سلیمان در مجلس گفت: تنظیم بودجه بر پایه نفت ۴۵دلاری خوش‌بینانه است و امکان تصویب آن در مجلس وجود ندارد، زیرا باید چشم‌انداز آینده را در بودجه مورد توجه قرار داد.

امیدوار رضایی درباره ویژگی‌های بودجه سال ۸۶ اظهار داشت: بودجه ۸۶ باید با برنامه چشم‌انداز بیست ساله و برنامه چهارم توسعه همخوانی داشته و براساس شرایط سیاسی، امنیتی و اقتصادی داخل و خارج و مطالبات مردم در سفرهای رییس جمهوری تنظیم شود. وی تصریح کرد: در مسایل حساس و حیاتی‌تر باید اولویت‌ها شناسایی و مورد توجه قرار گیرد. وی درباره جدا کردن تبصره ۱۳ در قانون بودجه و ارائه لایحه‌ای جداگانه گفت: ما با قوانین بازی می‌کنیم و به جای اجرا و تدبیر راهکارهای مناسب با الفاظ و ارائه طرح‌ها و لوایح مختلف وقت می‌گذرانیم و به جای پرداختن به اصل به حاشیه می‌رویم. وی افزود: با همین قانون در بودجه می‌توان برنامه‌ای جامع و راهکاری قابل اجرا ارائه کرد و نیاز به تعدد قانون نیست.

وی همچنین درباره برداشت‌های مکرر از حساب ذخیره ارزی توسط دولت گفت: متاسفانه تاکنون بیش از حد از این حساب برداشت شده که دولت باید به فکر بیفتد تا از منابع مردمی و غیر دولتی برای برنامه‌های خود استفاده کند و کاهش تصدی‌گری خود را به طور جدی دنبال کند.

۹میلیارد دلار برای بنزین وارداتی

رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: با فرض ادامه روند سال جاری، سال آینده باید ۹ میلیارد دلار بنزین وارد شود.

کمال دانشیار در گفت و گو با خبرگزاری فارس درباره چشم‌انداز وضعیت انرژی در بودجه سال ۸۶ اظهار داشت: اگر روند سال جاری برای سال آینده هم در مصرف بنزین ادامه پیدا کند باید ۹ میلیارد دلار برای واردات بنزین اختصاص یابد. وی احتمال ادامه روند فعلی را رد نکرد و گفت: مگر اینکه راه‌های جلوگیری از مصرف بی‌رویه بنزین به طور جدی دنبال شود که دولت با ارائه لایحه ساماندهی مصرف سوخت و توسعه حمل و نقل عمومی کشور در صدد اجرای تبصره ۱۳ می‌باشد. دانشیار تصریح کرد: سرجمع یارانه انرژی و اتلاف آن در سال ۴۰ میلیارد دلار است. رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: روزانه نزدیک به ۷/۱ میلیون بشکه نفت و ۳۰۰ میلیون متر مکعب گاز در کشور مصرف می‌شود و با فرض ارزش برابری گاز و نفت تقریبا روزانه ۵/۳ میلیون بشکه نفت مصرف می‌شود.

دوتذکر مجلس به دولت

نایب رییس مجلس درباره پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان‌های بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی گفت: دولت در صورت عدم پرداخت بدهی‌هایش تا پایان امسال تخلف کرده است.

محمدرضا باهنر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزود: در مرحله واگذاری سهام دولت برای پرداخت بدهی‌های سازمان‌های زیرمجموعه وزارت رفاه در مجلس مصوبه داشته‌ایم و دولت مکلف به اجرای آن بوده است. وی در ادامه گفت: دولت در لایحه جدیدی که به مجلس ارائه خواهد کرد قاعدتا باید گزارش عملکرد گذشته‌اش را بدهد.

نایب رییس مجلس تصریح کرد: اگر دولت بدهی‌اش را امسال پرداخت نکند، تخلف کرده است که مکلفشان خواهیم کرد که سال آینده پرداخت کنند. باهنر درباره رقمی که دولت سال آینده باید به این سازمان‌ها در ازای بدهی‌هایش بپردازد، گفت: باید ببینیم که دولت در لایحه‌اش چه رقمی را می‌آورد که ما هم بر اساس آن نظر می‌دهیم.

در همین حال کمیسیون اصل ۴۴ مجلس در جلسه تبیین مواضع وزارت ارتباطات در خصوص اصل ۴۴، از توضیحات وزیر ارتباطات قانع نشد و در خصوص اجرای نادرست این اصل به وی تذکر داد.