معاون امنیت داخلی شورای‌عالی امنیت ملی می‌گوید آمریکا می‌خواهد ایران را مسوول ناامنی در عراق جلوه دهد، در حالی‌که خود نیز می‌داند اینچنین نیست و دولت بوش نمی‌تواند به مردم خود جواب دهد که چرا جوانانی از متحدان عرب آمریکا خود را منفجر می‌کنند تا سربازان آمریکایی را بکشند. معاون امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی:

قاتلان سربازان آمریکایی در عراق، جوانان کشورهای عرب متحد واشنگتن هستند

معاون امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی گفت: دولت بوش نمی‌تواند به مردم خود جواب دهد که چرا جوانانی از کشورهای عربی متحد آمریکا در عراق خود را منفجر می‌کنند تا سربازان آمریکایی را بکشند.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد جعفری، معاون امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی در گفت‌وگو با خبرنگاران در خصوص سفر خود به عراق پیش از ربوده شدن ۵ دیپلمات ایرانی اظهار کرد: این سفر پیرو هماهنگی با آقای طالبانی رییس‌جمهور و با بارزانی رییس دولت محلی کردستان انجام شد و قرار شد در عراق پیرامون مسائلی که در سفر رییس‌جمهور عراق با مقامات ایرانی مطرح شد و همچنین پیگیری پروژه‌های عمرانی در عراق و موضوع ترددهایی که از سوی برخی اشرار به‌داخل ایران صورت می‌گیرد، مذاکراتی داشته باشم.

وی افزود: در این زمینه با آقای طالبانی رییس‌جمهور عراق در سلیمانیه دیدار کردم و رادیو تلویزیون‌های محلی خبر این دیدار را پخش کردند. بعد به اربیل رفتم و با بارزانی رییس دولت محلی کردستان عراق در مورد ضرورت استقرار امنیت در عراق، مقابله با گروه‌های تروریستی و توسعه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران به ویژه توسعه روابط بین کردهای ایران و عراق مذاکراتی داشتم که این دیدار نیز همان شب از تلویزیون دولت محلی کردستان عراق پخش شد.

معاون امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به این سوال که آیا دیپلمات‌های ربوده شده در دیدارهای شما با رییس‌جمهور و رییس دولت محلی کردستان عراق حضور داشتند، گفت: دیپلمات‌ها در محل کنسولگری حضور داشته و به امور جاری می‌پرداختند اما مسوول کنسولگری ایران و هیات همراه من در این جلسات حضور داشتند که صبح روز بعد شاهد حمله نیروهای آمریکایی به کنسولگری ایران در اربیل بودیم. وی با تاکید بر اینکه هیات ایرانی به صورت رسمی با رییس‌جمهور و رییس اقلیم منطقه کردی عراق دیدار کرد، افزود: مسائل مطرح در این دیدار در جهت تامین منافع مردم عراق و ایران بود، لذا هیچ دلیلی نداشت که آمریکایی‌ها چنین رفتاری از خود نشان دهند. جعفری در ارزیابی خود از برخی اظهارات مبنی بر اینکه ایران در اربیل کنسولگری ندارد، خاطرنشان کرد: اگر ایران در اربیل کنسولگری ندارد، پس چگونه ۱۷ سال تابلوی کنسولگری بر آن نصب بوده است و دولت عراق و دولت محلی مانع کار آن نشده‌اند. وی همچنین گفت: ایران در اربیل، سلیمانیه، بصره و کربلا کنسولگری دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه مقامات دولت عراق تلاش زیادی برای آزادی دیپلمات‌های ایرانی دارند، گفت: رفتار و برخورد آمریکایی‌ها در ربودن دیپلمات‌های ایرانی، منطقی و در جهت مصالح ایران و عراق نیست.

معاون امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی گفت: آمریکا سعی دارد روابط ایران و عراق را تیره کند، چرا که در اثر تیرگی روابط تهران و بغداد است که می‌تواند شرایط خود را تحمیل کند. وی روابط ایران و عراق را دوستانه برشمرد و اظهار داشت: ما می‌دانیم که مسئولان عراقی از رفتار آمریکایی‌ها ناراحتند و تلاش زیادی برای آزادی دیلپمات‌های ایرانی دارند. جعفری اظهارات شیروان وائلی وزیر اطلاعات و امنیت عراق در دیدار با لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی را مورد اشاره قرار داد و افزود: همان‌طور که شاهد بودیم آقای وائلی هم اتهامات بی‌پایه و اساس علیه ایران را قبول نداشتند. وی تاکید کرد: ایران حتما مناسبات خود را با دولت عراق گرم نگه خواهد داشت. معاون امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی در ارزیابی خود از تحرکات اخیر آمریکا در خلیج فارس نیز با بیان اینکه دولت بوش در پی توجیه شکست خود در عراق است، تصریح کرد: آمریکا می‌خواهد ایران را مسوول شکست خود در عراق بداند، در حالی که این واقعیت ندارد و مردم عراق عامل شکست آمریکا هستند، چرا که این مردم بودند که با انتخاب دولت، ارتش و مجلس تشکیل دادند و آمریکا نتوانست کاری انجام دهد. به گزارش خبرگزاری فارس، جعفری ادامه داد: آمریکا می‌خواهد ایران را مسوول ناامنی در عراق جلوه دهد، در حالی که خود نیز می‌داند ایران مسوول ناامنی در عراق نیست و حداکثر حمایت را از دولت و ملت عراق دارد. وی با طرح این سوال که آیا تا این لحظه در بین کسانی که در عراق عملیات انتحاری کردند یک نفر ایرانی حضور داشته است؟ گفت‌: کسانی که در عراق عملیات انتحاری انجام داده‌اند از کشورهای عربی بودند، لذا نه مربوط به ایران بودند و نه از ایران دستور می‌گرفتند. معاون لاریجانی ادامه داد: کشورهای عربی که در عراق عملیات انتحاری انجام می‌دهند، عموما از دوستان آمریکا هستند ولی دولت بوش نمی‌تواند به مردم خود جواب دهد که چرا جوانانی از متحدان آمریکا در عراق خود را منفجر می‌کنند تا بتوانند سربازان آمریکایی را بکشند، در نتیجه آمریکا می‌خواهد ایران را مسوول ناامنی در عراق بداند. معاون امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی در پایان اظهارات یک مقام سعودی را مبنی بر اینکه ایران خواستار میانجی‌گری عربستان برای همکاری همه‌جانبه ایران با آمریکا است، رد کرد.

افزایش فشار کنگره بر دولت بوش در مورد ایران

گروهی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا که نگران بروز جنگ دیگری با ایران هستند، پیش نویس قطعنامه‌ای را تنظیم کرده‌اند تا رییس‌جمهور را ملزم کنند پیش از هرگونه حمله‌ای به ایران از کنگره اجازه بگیرد. به گزارش بی‌بی‌سی، نمایندگانی که متن قطعنامه را تنظیم کرده‌اند روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری علنا ابراز نگرانی کردند که سیاست تخاصم‌جویانه اخیر رییس‌جمهور آمریکا در عراق و خلیج فارس نسبت به ایران، ممکن است آمریکا را وارد جنگ با این کشور کند.

این حرکت نشانه نگرانی نمایندگانی است که شاهد تصویب قطعنامه جنگ علیه عراق در سال ۲۰۰۲ در کنگره بوده‌اند، جنگی که برای آمریکا هزینه زیادی داشته و بسیاری از آنها اکنون آن را اشتباه می‌دانند. به علاوه آنها از این موضوع نگرانند که دولت آمریکا از همان قطعنامه مربوط به عراق برای انجام اقداماتی علیه ایران استفاده کند. در آن قطعنامه که عملیات نظامی علیه عراق را در صورت لزوم مجاز می‌کرد آمده است که اگر لازم باشد آمریکا می‌تواند برای دفاع از منافع خود در خارج از خاک عراق هم به زور متوسل شود. سناتورهای آمریکایی هفته گذشته به دولت بوش هشدار دادند از این بخش از مصوبه کنگره برای توجیه عملیات در داخل خاک ایران استفاده نکند.