انتقاد رییس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران و خدمات وابسته
صنعت آسانسور فراموش شده است
گروه تشکلها - یوسف بهمنآبادی: واردات آسانسور با کیفیت پایین چینی، صنعت آسانسورسازی و خدمات وابسته به آن را با چالش مواجه کرده است. علی محمد منصوری، رییس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران و خدمات وابسته، با اظهار این مطلب به دنیای اقتصاد گفت: این سندیکا در سال ۱۳۷۸، در حالی تاسیس شد که صنایع آسانسور و پله برقی در حوزه تولید و بازاریابی محصولات خود با بینظمی همراه بود.
از این رو، جمعی از پیشکسوتان این صنعت، با تاسیس این سندیکا تلاش خود را برای تدوین و اجرای استاندارد ملی برای تمامی مراحل فروش، طراحی، ساخت و تولید آسانسور و پله برقی، نصب و راهاندازی، تعمیر، نگهداری و بهرهبرداری آن و نیز ساماندهی برای جذب افراد حقیقی و حقوقی واجد شرایط عضویت در سندیکا به کار بردند.وی افزود: این سندیکا، دارای ۶۰۲عضو حقیقی و حقوقی است.
وی خاطرنشان ساخت: شناسایی و جذب افراد و شرکتهای واجد صلاحیت موردنظر وزارت صنایع و معادن از مهمترین فعالیتهای سندیکا در طول دوره فعالیت بوده است.
در واقع سندیکا با بررسی شرایط صلاحیت اعضا برای طراحی، مونتاژ و ارائه شناسنامه فعالیت برای اعضا، تلاش خود را برای ساماندهی این صنعت به کار گرفته است.
به اعتقاد وی، این امر، هم برای سندیکا اهمیت دارد تا با شناسایی اعضا ارتباط مستمر و سازندهای با آنها برقرار کند و هم اینکه با ساختارمند شدن صنعت آسانسورسازی تولید و عرضه آن قانونمند شده و جامعه نیز از زیانهای ناشی از تولیدات بیکیفیت در امان بماند.
وی با بیان اینکه واردات آسانسورهای چینی به اسم آسانسورهای اروپایی، موجب شده تولیدکنندگان آسانسورهای ترکیبی داخلی نتوانند با نمونههای وارداتی رقابت کنند، ابراز کرد: متاسفانه واردات این کالاها که به بهانه انتقال تکنولوژی صورت میگیرد آسیبهایی جدی به صنایع نوپا وارد ساخته است.وی ادامه داد: با اینکه آسانسورهای ترکیبی ساخت داخل، ارزانتر و مطلوبتر از آسانسورهای وارداتی در بازار عرضه میشود اما، متاسفانه خریداران بدون توجه به کیفیت و تنها به خاطر داشتن نام خارجی، آن را خریداری میکنند.
وی یکی دیگر از مشکلات پیش روی این صنعت را نبود نظارت تخصصی و دقیق از سوی گمرک دانست و گفت: برخی واردکنندگان آسانسور و پلهبرقی به خاطر ارزانتر تمام شدن قیمت آسانسور به جای واردات آن به صورت کامل، اقدام به واردات قطعات آسانسور میکنند، زیرا با این شیوه میتوانند سودهای بیشتری به دست آورند. یکی از این شگردها، وارد کردن در آسانسور به اسم در ساختمان است زیرا دستاندرکاران گمرک به خاطر نداشتن تخصص کافی در این زمینه اجازه ترخیص این نوع کالاها را با حداقل تعرفه میدهند.
وی با بیان این مطلب که صادرات، یکی از چالشهای صنعت به شمار میآید، اذعان داشت: از آنجا که گام نهادن در بخش صادرات، نیازمند استاندارد شدن محصولات است، تولیدکنندگان در تلاش هستند قطعات تولیدی خود را به ثبت برسانند. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز اعلام کرده، ۴قطعه آسانسور شامل قفل در اتوماتیک، پاراشوت، گاورنر و بافر زیر کابین باید مطابق استاندارد، از گواهینامه استاندارد برخوردار باشند.
به همین دلیل مقرر شد ساختمانهایی که از اول مرداد ماه گذشته جواز دریافت میکنند، از قطعات آسانسور دارای گواهینامه استاندارد استفاده کنند.
وی با اظهار گلایه از فراهم نشدن بستر قانونی برای آزمایش قطعات، خاطرنشان کرد: موسسه استاندارد مدتها است به تولیدکنندگان این صنعت وعده داده آزمایشگاهی را برای محصولات آنان به بهرهبرداری برساند که متاسفانه هنوز به انجام نرسیده است.همچنین یک شرکت ایرانی با شرکت «توف» اتریش برای ساخت آزمایشگاه قرارداد بسته و قطعات موردنیاز آن نیز وارد شده تا در دیماه جاری به بهرهبرداری برسد، ولی از انجام آن اطلاعی در دست نیست.وی افزود: با توجه به اینکه آزمایشگاه به بهرهبرداری نرسیده چگونه میتوانیم ضربالعجل تعیین کنیم تا تولیدکنندگان در یک فرصت زمانی محدود برای قطعات خود گواهی استاندارد بگیرند. به گفته وی: دریافت استاندارد خارجی هزینه سنگینی را بر تولیدکننده تحمیل میکند که هم از توان تولیدکنندگان خارج است و هم اینکه پیچوخمهای بروکراسی، آنها را از ادامه مسیر باز میدارد.
منصوری با اشاره به فعالیت ۵هزار نفر در صنعت آسانسورسازی و خدمات وابسته گفت: بسیاری از تولیدکنندگان این صنعت هیچ تسهیلاتی دریافت نکردهاند، در واقع میتوان گفت این صنعت به فراموشی سپرده شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که شعار دولت، حمایت از تولیدکننده داخلی است، انتظار میرود توجه بیشتری به این صنعت صورت گیرد. چرا که بدون شک اگر تولیدکنندگان مورد حمایت قرار نگیرند، قادر نخواهند بود از توان و ظرفیت خود برای تولید بیشتر استفاده کنند و در نتیجه صنعت آسانسور و پله برقی در مسیر شکوفا شدن پیش نخواهد رفت.
رییس سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی و خدمات وابسته با اشاره به نوپایی تشکلها در ایران تصریح کرد: متاسفانه اصناف و صنعتگران آشنایی چندانی با تشکلها و فواید حضور در آنها ندارند.
به اعتقاد وی، تشکلها باید امکانات آموزش های لازم به اعضای خود را فراهم کنند. همچنین اختیارات و تسهیلاتی که در قالب تشکل برای زیرمجموعهها اختصاص داده میشود با اطلاعرسانی کامل انجام شود.
ارسال نظر