شورای اطلاعرسانی دولت دلائل پس گرفتن لایحه مدیریت خدمات کشوری را اعلام کرد
دنیای اقتصاد- شورای اطلاعرسانی دولت در نوشتاری با عنوان «چرا دولت لایحه مدیریت خدمات کشوری را پس گرفت؟» به بیان موارد اشکال این لایحه که از سوی یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان شده، پرداخته است. متن این نوشتار به این شرح است: خبرگزاریها روز سهشنبه از نامه معاون اول رییسجمهور برای پسگرفتن لایحه مدیریت خدمات کشوری به مجلس شورای اسلامی خبر دادند. یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در نامهای در این باره به اعضای دولت، ضمن تقدیر از این اقدام دولت به بیان برخی اشکالات این لایحه پرداخت.
به گزارش دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت، متن اشکالات ذکرشده در این نامه به این شرح است:
* آیا میدانید که با تصویب لایحه مدیریت خدمات کشوری بیش از ٩٠ درصد پستهای سازمانی در دستگاههای دولتی موقت شده و کارمندان آنها باید پیمانی و قراردادی باشند؟ (مواد ٦-۹--۱۲بند ب ماده ٢٥ -۴۸)
* آیا میدانید با تصویب این لایحه تمامی مردم ایران مجبور خواهند بود مشترک شبکه اینترنتی شوند یا به نحوی از اینترنت استفاده کنند، در غیر این صورت خدماتی به آنها ارائه نخواهد شد؟ (مواد ٤٠ و ٤١)
* آیا میدانید آزمون ادواری که مجلس چندی قبل به لغو آن رای داد در این لایحه مجددا احیاء شده است؟ (ماده ٤٧)
* آیا میدانید ارزش و امتیاز بالاترین، پیچیدهترین و با اهمیتترین مشاغل ـ به جز مشاغل مدیریتی و مقامات ـ با بیشترین تجربه، نسبت به پایینترین و کم اهمیتترین مشاغل با کمترین سابقه تنها ٣ تا ٥ / ٣ برابر در نظر گرفته شده است که موجب رنجش متخصصان و نخبگان و از دستدادن انگیزه در آنها خواهد شد؟ (مواد ٦٨ و ٦٩)
* آیا میدانید فوقالعادههای مناطق
محروم ـ و سه گانه ـ در این لایحه به لحاظ نسبت به کمتر از یک پنجم وضعیت موجود کاهش یافته است؟ (بند ١ ماده ٧١)
* آیا میدانید تفاوت بین حداقل و حداکثر حقوق و فوقالعادههای قابل پرداخت در این لایحه به بیش از ٣٥برابر (آن هم در موارد تعریف شده و غیر از موارد استثناء ) بالغ خواهد شد. (فصل دهم)
* آیا میدانید شعار تفاوت ٧ برابر بین حداقل و حداکثر حقوق در این لایحه، خود نقض گردیده و تا بیش از ١٢ برابر ـ در حقوق و فوقالعادههای مستمر ـ مجوز داده شده است؟ (ماده ٧٥)
* آیا میدانید سنوات خدمات کارمندان تا سن بازنشستگی در این لایحه ٥٠ تا ٥٢ سال افزایش یافته است؟ (ماده ١٠٧ و ١٠٨)
* آیا میدانید حقوق بازنشستگی کسانی که در سال ٨٦ و بعد از آن بازنشسته شوند نسبت به کسانی که در سال ٨٥ و قبل از آن بازنشسته شده باشند بیش از ٢ تا ٥ / ٢ برابر خواهد بود؟
(ماده ١١٠ که البته ابهام دارد و مآخذ دقیقا معلوم نیست، در مقایسه با جداول ماده ١١٣)
* آیا میدانید حقوق بازنشستگی اعضای هیات علمی و قضات از اول سال ٨٦ به بعد تثبیت و ارقام آن از حقوق افراد دیگر ـ غیر از مقامات سیاسی ـ کمتر و حدود یک دوم یا کمتر خواهد شد؟
(ماده ١١٤ و مقایسه با ماده ١١٠)
* آیا میدانید برخلاف پاسخ استفساریه اخیر مجلس در این لایحه شورای عالی اداری حاکم بر رییسجمهور و هیات وزیران شده و رییسجمهور موظف به ابلاغ مصوبات آن شده است؟ (ماده ١١٨)
* آیا میدانید برای برخی حالات استخدامی و بسیاری از مسائل اداری و استخدامی در این لایحه حکمی وجود ندارد و بلاتکلیف ماندهاند یا به قوانین گذشته احاله شدهاند؟
* آیا میدانید سازمان مدیریت و برنامهریزی به هیچ وجه آمادگی اجرای این لایحه را ندارد و برای سال ٨٦ اجرایی نخواهد شد و هیچ گونه آثار مثبتی نخواهد داشت؟
* آیا میدانید سازمان مدیریت و برنامهریزی تا کنون نتوانسته حتی ١٠٠ حکم کارگزینی نمونه از تطبیق ١٠٠ کارمند در مشاغل مختلف تهیه و به مجلس ارائه دهد؟
* آیا میدانید مرکز تحقیقات شورای نگهبان تاکنون با بررسی حدود ٨٠ ماده این مصوبه پیش از ١٥٠ ایراد بر آن وارد دانسته است؟
* آیا میدانید با تصویب آزمایشی این لایحه حقوق مکتسبهای برای کارکنان ایجاد شده و حقوقی نیز از برخی سلب خواهد شد که بازگرداندن، حذف و جبران آن تقریبا محال و غیرممکن خواهد بود؟ (زمان و مدت آزمایش فرقی نمیکند که ٧ سال باشد یا ٧ ماه)
ارسال نظر