رییس مجمع تشخیص در اجلاس بینالمللی فقرزدایی مطرح کرد
آموزش و سرمایهگذاری راه مطمئن فقرزدایی
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شرط تاثیر گذاری توسعه این است که پایدار باشد و یکی از مهمترین پایههای توسعه پایدار، فقرزدایی است. به گزارش خبرگزاری مهر، آیت ا... اکبرهاشمیرفسنجانی دیروز در اولین اجلاس بین المللی «فقرزدایی و توسعه پایدار، کمیته امداد و سازمانهای حمایتی و غیر دولتی کشورهای مختلف»، به نقش موثر توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: شرط تاثیرگذاری توسعه این است که پایدار باشد و یکی از مهمترین پایههای توسعه پایدار، فقرزدایی است و چنانچه بخواهیم دنیای پیشرفتهای داشته باشیم باید فقرزدایی کنیم.وی با بیان اینکه این کار عملی و اجرایی است و اگر دنیا در این زمینه به درستی عمل کند آثار این امر به خوبی نمایانگر میشود، گفت: منابعی که تا امروز در دنیا برای زندگی خوب مردم وجود داشته کم نیست و در آینده نیز با تدبیر درست همینطور خواهد بود.
هاشمیرفسنجانی گفت: متاسفانه هم اکنون دنیا گرفتار این بلا شده است و فقر مزمنی دنیا را رنج میدهد و آثار فقر در جوامع فقط به فقرا بر نمیگردد و بقیه افراد جامعه نیز آسیب میبینند، در نتیجه توسعه نیز گرفتار این آسیب میشود بنابراین باید کاری در جهت فقرزدایی با روش علمی و توسعه درست انجام دهیم و این امر نیز مقدور است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فعالیت کمیته امداد گفت: مدیران کمیته امداد حدود ۴۰ عنوان کار برای فقرا انجام داده اند که برخی از آنها در جهت رفع نیازهای ضرروی و امدادی مردم و برخی نیز پایدار و برای فقرزدایی واقعی انجام شده است.
هاشمیرفسنجانی، یکی از بهترین راههای فقرزدایی را آموزش دانست و گفت: یکی از اقدامات بزرگی که کمیته امداد در این دوره انجام داده، آموزش کودکان فقیر بوده به طوری که هم اکنون تعداد زیادی دانشجو و دانش آموز با هزینه کمیته امداد تحصیل میکنند و تعدادی نیز پس از تحصیل به کارهای مهم دست یافته اند.رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: سازمان ملل قصد داشت با برنامهای در جهت رفع فقر و گرسنگی ۹۰۰ میلیون انسان در دنیا اقدام کند، اما متاسفانه مسوول سازمان ملل پس از آمدن به ایران عنوان کرد که طی ۴ سال نتواستهایم از تعداد گرسنهها کم کنیم.وی به لایحه فقرزدایی اشاره کرد و گفت: در دوران مسوولیت اجرایی خود لایحه فقرزدایی که محورش ایجاد اشتغال بود را به مجلس فرستادیم که این لایحه در زمان دولت قبلی برای اصلاحاتی از دستور کار مجلس خارج شد و تا کنون نیز بازگردانده نشده است. در این لایحه منابع هدردهنده کشور محاسبه رشد و برنامهریزی برای اشتغالزایی انجام دادیم. هاشمیرفسنجانی در مورد اصل ۴۴ نیز تصریح کرد: بر اساس خصوصی سازی اصل ۴۴ که اصلاح آن نیز اخیرا به تایید مقام معظم رهبری رسیده است، قرار شده تا امکانات زیادی که هم اکنون دولت دارد مانند شرکتهای بزرگ و سودبخش را به فروش برسانیم و درآمدها را به خزانه بفرستیم و از طریق برنامه و بودجه، چهار مصرف برای آن در نظر گرفتهایم یکی این که با ایجاد اشتغال مناسب خانوادههای نیازمند را خود کفا کنیم، از طریق اصلاح قانون تعاونیها به منظور انگیزه کار بیشتر تعاونیهایی که نیروی کار بیشتری میگیرند کمک کنیم تا تقویت شوند، شراکت با بخش خصوصی که میخواهد سرمایه گذاری کند و تقویت زیربناهای ضعیف یا حلقههای مفقودهای که بخش خصوصی نمیتواند در آن سرمایهگذاری کند از جمله این برنامهها است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص این اجلاس نیز گفت: شرکتکنندگان داخلی و خارجی برای رفع فقرزدایی برنامهریزی و سرمایهگذاری کنند و برای اشتغالزایی فرزندان فقرا نیز برنامه دراز مدتی تدوین شود.وی گفت: کمیته امداد و سازمانهای حمایتی و همچنین وزارت رفاه و تشکلهای داخلی و خارجی باید با کمک یکدیگر برنامهای تنظیم کنند تا الگویی باشد برای کشورهای دیگر در جهت فقرزدایی و البته از سازمانهای بین المللی نیز میتوانند در این زمینه کمک بگیرند چون هیچ کشوری نیست که مایل نباشد در جهت فقرزدایی سرمایه گذاری کند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی برنامهریزی روشن و شفاف با کمک انسانهای صالح انجام شود به طور حتم سازمانهای بینالمللی نیز کمک خواهند کرد که این امر اقدام موثری در جهت فقرزدایی خواهد بود.
ارسال نظر