اجرای سیاست‌های اصل 44 انقلاب اقتصادی در کشور ایجاد می‌کند

دبیر کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تدوین لایحه قانونی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ کار بزرگی است و اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی پاسخی جدی به هر فشار خارجی به اقتصاد کشور است و این سیاست‌ها اقتصاد کشور را در برابر فشارها بیمه می‌کند. به گزارش خبرگزاری فارس مجید قاسمی‌در جمع خبرنگاران در تشریح برنامه‌های همایش دو روزه سیاست‌های اصل ۴۴ گفت: نگاه این سیاست‌ها تحول‌گرایی، تامین رشد اقتصادی بر اساس سند چشم‌انداز، و نگاه متفاوت به ساختار اقتصادی کشور است.

وی افزود: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ انقلاب اقتصادی در کشور ایجاد خواهد کرد و توسعه و رونق و عدالت اقتصادی به دنبال خواهد داشت. قاسمی‌گفت: این همایش روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده با هدف تبیین راهکارهای تسریع اجرای سیاست‌های اصل ۴۴، شناسایی موانع، فرهنگ‌سازی در جهت اجرای آنها، و ارائه تعریفی از وفاق ملی و همکاری نزدیک بخش‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی، و تبیین الزامات قانونی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ برگزار می‌شود.

وی افزود: از سران سه قوه برای حضور در این همایش دعوت به عمل آمده و تاکنون حضور روسای قوای مقننه و قضائیه دعوت این همایش را پذیرفته‌اند و منتظر پاسخ رییس جمهور هستیم، الیاس نادران رییس کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس نیز در این همایش حضور خواهد داشت. قاسمی‌عملکرد دولت را در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ و تدوین لایحه اجرایی این سیاست‌ها فعالانه دانست و گفت: تدوین این لایحه کار بسیار سنگینی بود که در دولت و مجلس اجرا شد، رییس قوه قضائیه نیز آمادگی خود را برای پشتیبانی قضایی از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اعلام کرده است.

دبیر کمیسیون اقتصاد کلان مجمع درباره گزارش نظارتی مجمع تشخیص مصلحت نظام از روند اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ گفت: با برگزاری همایش اصل ۴۴ این امکان برای مجمع فراهم می‌شود تا فرآیند اجرای سیاست‌ها اصل ۴۴ را بررسی نماید، سیاست‌های کلی اشتغال نیز در کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص بررسی شده و آماده ارائه به صحن مجمع است و پس از تصویب در صحن مجمع جهت ابلاغ به مقام معظم رهبری تقدیم خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر قطعنامه شورای امنیت علیه کشورمان تاکید کرد: خود قطعنامه خیلی اثرگذار نیست، اما دولت آمریکا فراتر از متن قطعنامه صرفا از موجودیت آن سوءاستفاده می‌کند، البته بانک مرکزی برای مقابله با محدویت‌های بانکی احتمالی تحریم بسیار فعال برخورد کرده است.

وی درباره راهکارهای مقابله با تحریم سرمایه‌گذاران خارجی در ایران اظهار کرد: ایران دارای نسبت تشکیل سرمایه به تولید ناخالص داخلی بالای ۳۰درصد است که این رقم در سطح دنیا کم‌نظیر است و حال آنکه تاکنون ۲۳درصد ظرفیت پس‌اندازی کشور مورد استفاده قرار نگرفته و در صورت استفاده از این ظرفیت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، قادر به پاسخگویی به تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی خواهیم بود.