سخنگوی وزارت امور خارجه:
توقف همکاری با آژانس در دستور کار نیست
علی طجوزی- سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در حال حاضر توقف همکاری با آژانس در دستور کار نیست. سید محمدعلی حسینی یکشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران در خصوص تشکیل کمیتهای برای تجدیدنظر در همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، افزود: این کمیته در شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده و از کارشناسان وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها در آن حضور دارند که تصمیمات لازم در این کمیته در یک جمعبندی نهایی اتخاذ میشود. وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که روزنامه ساندی تایمز اعلام کرده است که نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به سه نقطه ایران نطنز، اصفهان و اراک با موشکهای غنیشده برنامهای را در نظر دارد گفت: این گونه اظهارات در کنار اعتراف نخست وزیر اسراییل مبنی بر داشتن سلاح هستهای برای افکار عمومی جهان ثابت شده است. کشورهای منطقه به خوبی میدانند که تهدید اصلی رژیم صهیونیستی است.
وی ادامه داد: ما بارها تاکید کردهایم که فعالیتهایمان در چارچوب موازین و مقررات بینالمللی میباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: البته هرگونه اقدامی علیه ایران بدون پاسخ نخواهد بود و کشور مهاجم از اقدام خود پشیمان خواهد شد.
حسینی در خصوص سفر لاریجانی به چین گفت: آقای لاریجانی پیامی را از سوی رییسجمهوری برای رییسجمهور چین بردند، این پیام در راستای رایزنیهای سیاسی بوده است، در عین حال که مذاکرات لاریجانی در زمینه اقتصادی، انرژی و انرژی هستهای بسیار مفید بوده است. در این مذاکرات طرف چینی تاکید کرده است که راهحل مساله هستهای میتواند خارج از چارچوب شورای امنیت دنبال شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر لاریجانی به پکن خاطرنشان کرد: چین موضع منطقیتر و منصفانهای نسبت به قطعنامه ۱۷۳۷ علیه ایران داشته است. ایران زمینههای همکاری زیادی را با چینیها در گذشته داشته که این روند در آینده نیز ادامه پیدا میکند.
حسینی در خصوص اینکه لاریجانی اعلام کرده است که هرگونه تهدید علیه ایران ممکن است به تجدید نظر ایران در روابطش با آژانس منجر شود، گفت: در حال حاضر در دستور کار ایران، توقف همکاریها با آژانس وجود ندارد، اما در صورتی که شرایط خاصی را پیش بیاورند براساس آن اقدام میکنیم. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد اینکه از سوی آمریکا تلاشهایی خارج از قطعنامه به لحاظ تحریم اقتصادی، تجاری و مالی صورت میگیرد، با تایید این مطلب گفت: این تلاشها در راستای اعمال فشار بر کشورهای مختلف در زمینه مسائل مالی و تجاری است. کشورهایی که آمریکا مورد توجه قرار داده است البته مناسبات خوبی را با ایران دارند، برخی از این کشورها اعلام کردهاند که خارج از قطعنامه حاضر به همکاری نیستند، چرا که منافع ملیشان ایجاب نمیکنند که اسیر سیاستهای نادرست آمریکا باشند. سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص اینکه اگر در گزارش آتی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام شود که بین ایران و آژانس هماهنگی و همکاری صورت نمیگیرد در آن صورت موضع ایران چیست، گفت: درخصوص گزارش مدیرکل آژانس در موقع خودش اظهارنظر میکنیم، در عین حال که نامهای بین مدیرکل آژانس و رییس شورای حکام رد و بدل شده است، هیچ اقدام عملی در این مورد صورت نگرفته است. حسینی در پاسخ به پرسشی در خصوص تماسهای ایران با کشورهای ۱+۵ و بالعکس پس از صدور قطعنامه ۱۷۳۷ گفت: مذاکراتی که ما تاکید داریم باید طبق تعریف مشخص خود و هدفمند باشد، دیپلماسی به گونهای نیست که بتوان آن را کنار گذاشت، بنابراین این تعاملات ادامه دارد. حسینی درخصوص این که آمریکا ۲۰۰ شرکت روسی را که با ایران تعامل تجاری داشتهاند، تحریم کرده است، نیز گفت: روسیه به این مساله واکنش نشان داده و این اقدام آمریکا را مردود دانسته است. وی در ادامه در خصوص روابط ایران و مصر خاطرنشان کرد: دو کشور از گذشته برای ایجاد روابط ابراز تمایلاتی داشتهاند و به خاطر اهمیت دو کشور زمینههای همکاری در بخشهای فرهنگی، اقتصادی و منطقهای وجود دارد، در عین حال اقدامات عملی لازم است که به طور نسبی باید در آینده شاهد آن باشیم.
وی در خصوص ویزای الکترونیک گفت: اقدامات لازم در این باره به پایان رسیده و بخش کنسولی وزارت خارجه هم اعلام آمادگی کرده است. ما منتظر خبر قطعی هستیم که انشاءا... بعد از عید غدیر فراهم خواهد شد اما مانعی به لحاظ فنی و سایر موارد برای این کار وجود ندارد.
ارسال نظر