مجمع عمومی فوق‌‏العاده خانه احزاب برای اصلاح اساسنامه

مجمع عمومی فوق‌‏العاده خانه احزاب ایران، قبل از پایان سال‌جاری برای اصلاح اساسنامه این تشکل برگزار می‌‏شود.

حمید قزوینی، سخنگوی خانه احزاب در گفت‌‏وگو با ایلنا، با اعلام این خبر گفت: طبق مصوبه شورای مرکزی خانه احزاب، به جای همایش فصلی، مجمع عمومی فوق‌‏العاده خانه احزاب را برای اصلاح اساسنامه برگزار خواهیم کرد.وی تصریح کرد: «طی فراخوانی از احزاب و تشکل‌‏های عضو خانه احزاب، درخواست کرده‌‏ایم که پیشنهادهای خود را در خصوص اصلاح اساسنامه به شورای مرکزی ارائه کنند که کمیته‌‏ای نیز در این راستا در شورای مرکزی تعریف شده است تا پس از بررسی و دسته‌‏بندی پیشنهادها، آنها را برای تصویب به مجمع عمومی ارائه کند». ترکیب شوراها از نگاه وزارت کشور

قائم ‌‏مقام وزیر کشور با ارائه آماری از ترکیب شوراهای شهر و روستای کشور گفت: در کل کشور ۸۰درصد انتخاب‌‏شد‌‏گان از لیست اصولگرایان یا اصولگرا هستند، ۱۸درصد مدعی اصلاح‌‏طلبی یا از لیست اصلاح‌‏طلبان هستند و ۲درصد از مستقل‌‏ها رای آوردند.

به گزارش ایلنا محمدباقر ذوالقدر در مراسم تقدیر از برگزارکنندگان انتخابات ۲۴ آذر استان تهران همچنین با تاکید بر اینکه این انتخابات با امنیت کامل برگزار شد، گفت: به استناد آمار ادعا می‌‏کنم این انتخابات در نوع خود و در مقایسه با همه انتخابات‌‏ها وضعیت بهتری داشته است.

وی با تاکید بر اینکه تجمیع انتخابات یک ایده خوبی بود که دولت در ابتدا با آن موافق نبود اما از نظر مجلس تمکین کرد، افزود: با توجه به تجربه‌‏ای که در این انتخابات کسب کرده‌‏ایم، می‌‏توانیم بگوییم هر دو سال یک بار برگزاری دو انتخابات همزمان از جهات مختلف مفید است.

رایزنی برای ائتلاف در انتخابات مجلس

مسوول روابط عمومی جمعیت خدمتگزاران مستقل ایران اسلامی از رایزنی این جمعیت با گروه‌‏ها و احزاب مختلف برای رسیدن به ائتلاف در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی خبر داد.

مجید نیک‌‏نژاد در گفت‌‏وگو با ایلنا، گفت: «جمعیت خدمتگزاران مستقل ایران اسلامی جلسات خود را با گروه‌‏های مختلف برای حضور در انتخابات مجلس هشتم آغاز کرده است و شخص محسن رضایی نیز به عنوان یکی از اعضای بلندپایه جمعیت در این جلسات حضور مستمر و موثری دارند».

اعتراض به اظهارات قائم‌مقام وزیر کشور

سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح‌‏طلبان با اشاره به آمار اعلام‌‏شده از سوی قائم‌مقام وزیر کشور در مورد ترکیب شوراها، گفت: «برخی از مسوولان در وزارت کشور نتایج انتخابات را طوری تفسیر می‌‏کنند که علاقه داشتند آن گونه شود».

مرتضی حاجی در گفت‌‏وگو با ایلنا، تصریح کرد: «ورود وزیر کشور و سایر مسوولان این وزارتخانه در دسته‌‏بندی‌‏های سیاسی به عنوان مجری انتخابات، مشروع نیست، از این رو این‌‏گونه اظهارات شبهه‌‏ناک و غیرموجه است». وی افزود: «در هیچ جا معمول نیست تمایل درونی برگزارکنندگان انتخابات به طور علنی اظهار شود و بعد از آن نیز طوری نتایج انتخابات را تفسیر کنند که نشان دهند همان تمایل رای آورده است.

در این صورت این سوال مطرح می‌‏شود که آنها تا چه میزان توانسته‌‏اند پا روی دل خود بگذارند و در جریان انتخابات فارغ از اشتیاق خود عمل کنند؟»سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی نیز با اشاره به آمار اعلام‌‏شده از سوی قائم مقام وزیر کشور در مورد ترکیب شوراها، گفت: «اگر آمار جدیدی از انتخابات ارائه می‌‏شود، باید آن را با لیست افراد منتشر کنند تا مشخص شود هر یک از گروه‌‏ها تا چه میزان در انتخابات شوراها موفق بوده‌‏اند، ما بر اساس لیستی که قبل از انتخابات منتشر شده بود،‌درصد کسب کرسی توسط هر یک از ائتلاف‌‏ها را اعلام کردیم».

حسین مرعشی افزود: «براساس این معیار، اصلاح‌‏طلبان موفقیت قابل توجهی در این دوره از انتخابات داشتند که با هیچ‌‏یک از خبرسازی‌‏ها و آمارسازی‌‏ها نمی‌‏توان این میزان موفقیت را نادیده گرفت».وی گفت: «حتی اگر نامزدهای مستقل را هم با اصولگرایان جمع کنیم، باز آمار ۸۰درصد موفقیت اصولگرایان در انتخابات شوراها صحیح نیست».

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نیز با اشاره به آمار اعلام‌‏شده از سوی قائم‌مقام وزیر کشور در مورد ترکیب شوراها،‌‏ گفت: «بعد از انتخابات، وزیر کشور اعتراف کرد که این انتخابات برای دولت پیام دارد، حال چطور مسوولان دیگر وزارت کشور خود را پیروز ۸۰‌درصدی انتخابات می‌‏دانند».

ابراهیم امینی با بیان اینکه پیام انتخابات به دولت توجه به این نکته بود که گروه حامی دولت نتوانست جایگاه قابل توجهی پیدا کند و در انتخابات موفق باشد، خاطرنشان کرد: «اگر ناظر بی‌‏طرفی این مساله را بررسی کند می‌‏تواند متوجه شود هر یک از ائتلاف‌‏ها تا چه میزان در انتخابات اخیر سهم داشتند».