رییس هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران،از دولت به ویژه وزارت نیرو خواست برای حل مشکلات صنعت برق به اعضای این سندیکا کمک کند. به‌گزارش ایرنا، محمد پارسا، تاکید کرد: حیف است صنعت برق کشور که با همکاری بی‌دریغ وزارت نیرو به این جایگاه ارزنده در منطقه رسیده در اوج شکوفایی با مشکلاتی مواجه باشد.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو ۱۷هزار میلیارد ریال به اعضای سندیکای صنعت برق کشور بابت اجرای قراردادهای امضا شده بدهکار است، خواستار پرداخت بدهی‌های دولت به فعالان صنعت برق کشور شد. پارسا، صنعت‌برق کشور را نخستین حوزه صنعتی دانست که صادرات‌ خدمات مهندسی را از سال ۷۲ شروع کرده و اظهار داشت: تا سال ۸۲ روند صادرات با رشد قابل توجهی ادامه داشت، به‌طوری که در این سال صادرات صنعت برق کشور به یک‌و نیم‌میلیارد دلار رسید.

رییس هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران، تاکید کرد: با توجه به مشکلات مالی بخش صنعت برق کشور و بازپرداخت نکردن بدهی‌های آن، روند افزایش صادرات صنعت برق طی ۳سال گذشته ثابت مانده است در حالی که اگر طبق روند سال‌های گذشته ادامه می‌یافت، حجم صادرات صنعت برق با رشد سالانه ۳۰درصد امسال باید به ۳میلیارد دلار می‌رسید. پارسا، افزایش قیمت مواد اولیه به‌دنبال افزایش قمیت نفت در دنیا را از مهم‌ترین مشکلات صنعت برق دانست‌ و گفت که این مشکل سبب شده تا هزینه تمام شده در بخش صنعت برق ۷۰درصد افزایش یابد، این درحالی‌است که نرخ فروش برق به دلیل سیاست‌های حمایتی دولت بر اساس هزینه تمام شده تعیین نمی‌شود. وی افزود: در چنین شرایطی وزارت نیرو به ‌دلیل نداشتن بودجه کافی، تعهدات خود را به مجریان طرح‌ها و پیمانکاران این صنعت پرداخت نکرده است و مشارکت این بخش را در طرح‌های بعدی با مشکل مواجه می‌کند. پارسا اضافه کرد: از سوی دیگر دولت بحث خصوصی‌سازی در صنعت‌برق و مشارکت گسترده بخش‌خصوصی برای ایجاد ظرفیت تولید ۴۰هزار مگاوات برق طی ۱۰ سال آینده را مطرح کرده است. رییس هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران، اظهار داشت: بخش دولتی اعلام کرده تنها توان تامین بودجه ۱۸هزار مگاوات از این برنامه را دارد و قرار است بقیه این تعهد توسط بخش‌خصوصی اجرا شود. وی خاطرنشان کرد: مشکل تامین مالی در صنعت برق معطوف به تامین سرمایه لازم برای ساخت نیروگاه نیست بلکه بیشتر نگرانی و مشکلات بخش‌خصوصی متوجه پرداخت به موقع پول پس از تولید برق و خرید آن از سوی بخش دولتی است.

پارسا، به نامه‌ای که سندیکای صنعت برق ایران، در تاریخ دوم دی ماه به سران سه قوه نوشته است، اشاره کرد و گفت: اگر به مشکلات صنعت برق کشور اکنون رسیدگی نشود، در سال‌های آینده با مشکلات بیشتری از جمله خاموشی‌های گسترده مواجه می‌شویم.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۵درصد ذخیره انرژی برق کشور مصرف شده است و در شرایط استاندارد باید نظیر سایر کشورها حدود ۲۰تا ۲۵درصد ذخیره انرژی الکتریکی در کشور داشته باشیم.

پارسا، به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای رشد سالانه ۸‌درصد در حوزه صنعت برق و توسعه‌این صنعت در چشم‌انداز ۲۰ساله کشور اشاره کرد و گفت: خاموشی‌های گسترده آسیب‌هایی به دنبال دارد که تنها برای جبران آنها حداقل ۲تا ۳سال زمان لازم است.

رییس هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران، افزود: برای حل مشکلات صنعت برق کشور، بخش دولتی باید تعهد کند ‌بودجه بیشتری را به‌عنوان بازپرداخت بدهی‌ها به صنعتگران بخش برق صرف کند یا اجازه دهد مکانیزم بازار بدون محدودیت قیمت فروش برق اجرا شود.

وی گشایش اعتبار اسنادی ریالی را یکی دیگراز راهکارهای مقابله با مشکلات صنعت برق کشور دانست و اظهار داشت: پیمانکاران و سازندگان خارجی با در اختیار داشتن اعتبار اسنادی LC ارزی مطالبات خود را دریافت می‌کنند و نسبت به پیمانکاران داخلی در شرایط مطلوب‌تری قرار دارند. پارسا، تاکید کرد: اگر به تولیدکنندگان داخلی اجازه داده شود که برق را به نرخ بین‌المللی به کشورهای همسایه صادر کنند، بخش‌خصوصی به لحاظ مالی تقویت می‌شود تا حدی که می‌تواند تعرفه‌های داخلی برای مصرف برق را نیز تقبل کند. رییس هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران، با بیان‌اینکه «فرصت‌های زیادی در کشورهای همسایه برای فروش برق به قیمت بین‌المللی وجود دارد»، خاطر نشان کرد: ترکیه در قسمت شرقی خود با مشکل کمبود برق مواجه است، عراق به انرژی الکتریکی نیاز دارد و پاکستان دائما در حال نامه‌نگاری و ارسال درخواست به مقامات ایران برای صدور برق به این کشور است.