گروه کامپیوتر- بازار کاذب قیمت سیم‌کارت با حضور سیم‌کارت‌های ۱۵۰هزار تومانی ایرانسل و سیم‌کارت‌های تالیا وارد مرحله جدیدی شد و قیمت‌ها به واسطه حضور این شرکت‌ها از یک سو و خبر ثبت‌نام دولتی با قیمت ۲۸۸هزار تومان از سوی دیگر به طور چشمگیری روند نزولی به خود گرفت. برخی از نمایندگان مجلس معتقدند ایرانسل با توجه به حضور اپراتور اول و عرضه سیم‌کارت‌های ثابت توانست در مدت زمان کوتاهی بخشی از بازار را به خود اختصاص دهد، اما نمی‌توان انتظار داشت که این شرکت در طی این مدت محدود بتواند بهتر از شرایط کنونی خدمات ارائه دهد. سید مصطفی سید هاشمی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اشاره به سهام ۵۱درصدی وزارت دفاع و بنیاد مستضعفان و سهام ۴۹درصدی شرکای خارجی (MTN) گفت: ایرانسل پس از طی مراحل عقد قرارداد و آغاز عملیات اجرایی، توانست در مدت زمان کوتاهی بخشی از تعهدات خود را با توزیع ۳۶۰هزار سیم‌کارت ثابت محقق کند. این عضو کمیسیون صنایع و معادن تاکید کرد: ایرانسل باید سیاست‌های توسعه‌ای خود را هر چه سریع‌تر اجرای کند.

این در حالی است که دبیر انجمن فروشندگان سیم‌کارت معتقد است استقبال از سیم‌کارت‌های ایرانسل همانند تالیا نبوده است و دلیل آن نیز ارزان‌تر بودن سیم‌کارت تالیا و برابری خدمات ارائه شده توسط تالیا و ایرانسل است.

هادی حق‌شناس، عضو کمیسیون برنامه و بودجه، گفت: برخی از افراد گمان می‌کنند سیم‌کارت‌های ایرانسل برخلاف اپراتور اول (۰۹۱۲)، پس از مدتی اعتبار خود را از دست می‌دهد و این در حالی است که هر دو سیم‌کارت‌، کانال ارتباطی را برقرار کرده و اعتبار خود را از دست نمی‌دهد. وی با تاکید بر اینکه باید دیدگاه استفاده از موبایل تغییر کند، گفت: با حضور سیم‌کارت‌های اپراتور اول در بازار بسیاری از متقاضیان به دنبال سیم‌کارت‌‌های ثابت با کد ۰۱ یا ۰۲ بودند تا جزو اولین دارندگان تلفن‌همراه محسوب شوند و همین موضوع منجر به افزایش قیمت سیم‌کارت به یک‌میلیون تومان شد. در این ارتباط دکتر علی‌اکبر جلالی، پژوهشگر فناوری اطلاعات معتقد است به‌طور کلی سپردن فعالیت‌های اقتصادی دولت به بخش‌خصوصی در سراسر دنیا همیشه با مشکلاتی مواجه بوده است که البته این مشکلات در ایران از شدت بیشتری برخوردار است.

وی در ادامه افزود: در پی ابلاغیه مقام ‌معظم ‌رهبری مبنی بر خصوصی‌سازی، متاسفانه در عمل آنطور که انتظار می‌رفت دستگاه‌های دولتی علاقه چندانی به واگذاری بخش‌های سودده به بخش‌خصوصی نداشته‌اند، این در حالی است که در بحث توسعه مخابرات وزارت ICT در اولین اقدام خود بخش پیجر که سود چندانی نداشت را به بخش‌خصوصی واگذار کرد.

استاد دانشگاه علم و صنعت در خصوص اپراتور دوم به عنوان یک پروژه نوپا در کشور خاطرنشان کرد: از آنجا که هدف از مزایده ایرانسل صرفا توسعه ارتباطات و مخابرات در سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی می‌باشد اما شواهد امر نشانگر آن است که حمایت‌های سیستماتیک از این بخش به عمل نیامده، در صورتی که اجرای پروژه ایرانسل کاهش تصدیگری دولت، افزایش تولید داخل و حمایت از مصرف‌کننده را به همراه دارد.