احزاب و تشکلها
جناح سومی وجود ندارد
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: «جریان سوم یا جناح سومی وجود ندارد و مجموعههایی که در انتخابات به صحنه آمدند، هم در قالب جریان اصولگرا میگنجند.» حجتالاسلام خرسند افزود: «کلا دولت نهم و شخص آقای احمدینژاد و همچنین ائتلاف رایحه خوشخدمت هم متولد شده جریان اصولگرا هستند».وی درباره اینکه برخی در این انتخابات خود را اصولگرا و عدهای را محافظهکار و راستسنتی عنوان کردند گفت: «این تقسیمبندیها وارداتی است و دشمنان آن را القا میکنند. ما دو جریان در کشور داریم، یکی جریان خودی و دیگری غیرخودی که بعضی از گروههای اصلاحطلب نیز از این جریان محسوب میشوند».وی در گفتوگو با ایسنا افزود: «طی هشت سالی که اصلاحطلبان روی کار بودند، جریان اصولگرا مشکلات زیادی را متحمل شد، اما صبر و تلاش کردند تا این دستاوردها به وجود آمد، هر چند در انتخابات اخیر، گروهی با تکروی و افراط، فهرست جداگانهای ارائه کردند».
از سوی دیگر عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسان گفت: «کمتجربگی برخی افراد تازهوارد به میدان سیاست، باعث شد تا اصولگرایان به فهرست واحد نرسند». حسن غفوریفرد افزود: «برخی افراد با دچار شدن به خوشبینی و غرور سیاسی، موجب عدم ارائه فهرست واحد شدند. اما در هر حال اکثریت جناحهای اصولگرا در انتخابات شوراها رای آوردند که جبهه پیروان خط امام و رهبری و رایحه خوشخدمت نیز از آنها محسوب میشوند».
منتخب مردم تهران در انتخابات میاندورهای مجلس گفت: «نام اصولگرا و اصلاحطلب بهترین و مناسبترین نامی است که خود این جناحها برای خود برگزیدهاند».
تجلیل از دستاندرکاران ستاد اصلاحطلبان با حضور خاتمی
رییسجمهور سابق ایران با بیان اینکه انتخابات، مظهر حاکمیت ملت بر سرنوشت خویش است، گفت: «اگر این انتخابات اشکالاتی در سازوکارها و ضوابط و اجرا داشته باشد که دارد، باید تلاش کرد تا این ایرادات مرتفع شود و فکر میکنم که جهتگیریهای مهم اصلاحطلبان در آینده رفع اشکالات سازوکاری، سازمانی و اجرایی انتخابات باشد».
خاتمی که در مراسم تجلیل از دستاندرکاران ستاد ائتلاف اصلاحطلبان سخن میگفت: «ملت ما حق ندارد انتخابات را کوچک بگیرد و گروههای سیاسی نیز حق ندارند مردم را برای اعمال حقشان دلسرد کنند و البته حکومت نیز حق ندارد زمینه این دلسردی را ایجاد کند».
رییس موسسه بینالمللی گفتوگوی فرهنگها و تمدنها، با اشاره به نقشی که وجود زمینه برای انتخاب گزینههای مختلف در رفع دلسردی مردم ایفا کنند، اظهار داشت: «هرگونه اقدامی که راه را بر حضور گزینههای مختلف و مورد خواست مردم ببندد جفای بزرگی است».
وی با تاکید بر اینکه مردم باید در عرصه حضور داشته باشند، تصریح کرد: «ممکن است در سازوکارها ایراداتی وجود داشته باشد، در دوره ما هم شاید اینگونه بوده اما باید بدانید که حضور گسترده مردم تقریبا آن مشکلات را مرتفع میکند». خاتمی اضافه کرد: «با حضور گسترده مردم زمینه کارگر افتادن سازوکارها و مقررات نادرست در مورد انتخابات و اجرای نامناسب آن، یا از بین میرود، یا به حداقل میرسد».
محمد خاتمی درباره انتخابات اخیر گفت: «امکانات تبلیغی اصلاحطلبان در این انتخابات بسیار کم بود و حالا شما میتوانید این امکانات را با امکانات جریان مقابل که حتما هم مشروع بوده مقایسه کنید».
در این مراسم سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان نیز گفت: «استفاده از راهنماییهای آقای خاتمی و روحیه همدلی و همراهی و عزم جدی برای شرکت در انتخابات، موجب شد تصمیم جدی برای مشارکت فعال در انتخابات و حضور حداکثری ایجاد شود. در همین جهت همدلی و همراهی و ائتلاف تشکلهای اصلاحطلب و بزرگان اصلاحطلب به عنوان یک اصل خدشهناپذیر، مورد توجه قرار گرفت و مهمترین محور برای اصول این توافق، پذیرش، سهم نخواستن احزاب از فهرست ۱۵نفره کاندیدای مورد توافق بود».مرتضی حاجی از جمله پیشنهادهای خود را حفظ ائتلاف، همبستگی و استحکام آن با محوریت خاتمی عنوان کرد و افزود: «ما باید این ائتلاف را همچنان حفظ کرده و به آن پایبند باشیم، همچنین از شخصیتهای ملی و استانی که فوقالعاده اثرگذار هستند، در جهت تقویت ائتلاف استفاده کنیم».وی از جمله موارد مهم در ائتلاف و کارهای انتخاباتی را، توسعه سازمان رای عنوان کرد و گفت: «ما درحالحاضر میبینیم که برخی از سامانهای رسمی و غیررسمی وجود دارند که در مقاطع خاص، در خدمت برخی جریانها قرار میگیرند و برای آنها تامین رای میکنند، بنابراین ما ناگزیریم رای مردم را برای انتخابها سازماندهی کنیم و این مساله را باید مورد توجه قرار دهیم، زیرا ما در این دوران سازماندهی مناسبی برای رای مردم نداشتهایم».
ارسال نظر