پایان قسمت بیست‌ودوم جشنواره نت‌ها
نگاه سوم - بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از روز شنبه 9 دی ماه آغاز به کار کرد، در طول زمان برپایی 9 تالار شهر تهران و یک تالار شهر چابهار میزبان اجراهای این دوره از جشنواره بودند.

اجرای گروه شمس با ارکستر فلارمونیک اکراین
این جشنواره روز دوشنبه طی مراسمی در تالار وحدت به کار خود پایان می‌دهد. در این مراسم از برخی هنرمندان و گروه‌های شرکت‌کننده در این جشنواره تقدیر خواهد شد.
طبق گزارش‌ها در مراسم پایانی ضمن ارائه گزارش از برپایی ۲۲ دوره این رویداد، اینا سولبو معاون اجرایی شورای جهانی موسیقی یونسکو نیز سخنرانی خواهد کرد.
محمدحسین احمدی، مدیر کل دفتر موسیقی و شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جشنواره فجر به ایسنا گفت: هدف از برپایی جشنواره موسیقی فجر پدید آوردن فضایی برای ارائه دستاوردها و توانایی‌های موسیقی بوده است که صرف نظر از میزان توفیق یا عدم توفیق در تحقق این هدف، تلاشی در خور ستایش و قابل احترام است.
مدیر کل دفتر موسیقی و شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: جشنواره امسال نیز در راستای جشنواره‌های پیشین برنامه‌ریزی شده است.
احمدی افزود: سعی کردیم در بیست و دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به ماهیت و کیفیت موسیقایی گروه‌ها توجه خاصی داشته باشیم و این رویکرد از انتخاب دبیر جشنواره تا انتخاب گروه‌ها و حتی سالن‌های برنامه‌ها قابل ملاحظه است.
مدیر کل دفتر موسیقی و شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به مشکلات بودجه دفتر موسیقی در برپایی جشنواره گفت: ‌بخش قابل توجهی از بودجه دفتر موسیقی و شعر صرف پرداخت بدهی‌هایی شد که از سال گذشته برجای مانده بود و گذشته از آن کل بودجه در نظر گرفته شده هم تناسبی با اهداف و برنامه‌های قابل تحقق نداشت.
وی با تشکر از کامبیز روشن روان، دبیر جشنواره موسیقی فجر که با درک این شرایط، همت جمعی، خرد و انگیزه‌ تعالی جوی جامعه موسیقایی را به کار گرفت تا کمبود اعتبار، خللی در کیفیت جشنواره ایجاد نکند، اظهار داشت: مشکل بودجه خللی در برگزاری جشنواره به وجود نیاورد، اما باعث شد جشنواره امسال آن چیزی نباشد که توان مدیریت تخصصی آن را نشان بدهد.
وی با بیان این مطلب که بنده ترسی از اذعان به این نکته ندارم که جشنواره فجر به جایی که پس از ۲۲ سال باید می‌رسید، نرسیده و کاستی‌های مشخصی دارد، تاکید کرد:‌ با این حال هیچ کس هم پاسخ مستدل و مبتنی بر تحلیل و تعمیق این سوال را نداده است که جایگاه امروزین جشنواره موسیقی فجر تا چه اندازه متاثر از سیاست‌های فرهنگی و مدیریتی و تا چه اندازه متاثر از روحیه و ظرفیت فعالیت جمعی حاکم بر موسیقی کشور است.
برنامه‌های آخرین روز جشنواره موسیقی فجر
گروه های حاضر در جشنواره موسیقی فجر ، امروز نت‌های پایانی را می‌نوازند.
در بخش موسیقی بانوان گروه موسیقی آوای مهربانی به سرپرستی پروانه حاج غلامحسین ساعت 19 در تالار فرهنگ به اجرای برنامه می‌پردازد و تالار اصلی تئاتر شهر نیز میزبان ارکستر کودکان ایران زمین به سرپرستی سوادبه سالم است.
ارکستر ارمنستان به رهبری لوریس چکناوریان ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت به اجرای برنامه می‌پردازد و در ساعت ۲۱ این تالار میزبان اجرای برنامه ارکستر سمفونی تهران به رهبری نادر مشایخی است.
علیرضا مشایخی هم در این روز به همراه ارکستر موسیقی نو ساعت 18 در سالن رودکی برنامه اجرا می‌کند. تالار رودکی اما از ساعت 20:30 میزبان هنرمندان موسیقی نواحی ایران است. در آخرین روز جشنواره نورمحمد درپور نوازنده و خواننده شناخته شده شمال خراسان به اجرای برنامه می‌پردازد.
در این بخش همچنین محمدرضا شاه‌نوری و گروه جوان بومی میناب نیز هنرنمایی خواهند کرد.
ارکستر آکادمیا به رهبری فرید عمران ساعت 19 در فرهنگسرای نیاوران به اجرای برنامه می‌پردازد و گروه رودکی به خوانندگی عبدالحسین مختاباد در فرهنگسرای بهمن به صحنه می‌رود.
در شهرستان چابهار نیز گروه شش مقام به سرپرستی عبدالرشیداف به اجرای برنامه خواهد پرداخت.
هنرمندان جوان نیز در آخرین روز از اجراهای بخش موسیقی جوان، در تالار فارابی دانشگاه هنر تهران به اجرای برنامه می‌پردازند.
آخرین برنامه بخش سخنرانی‌های این جشنواره هم به سخنرانی آرش آزاده با موضوع انحنای طولی دسته و لزوم آن در سازهای زهی اختصاص دارد.
تالار بتهوون خانه هنرمندان پس از این سخنرانی میزبان نمایش فیلم‌هایی از مجموعه استادان موسیقی نواحی ایران است.