جشنواره تئاتر فجر، رقابتی یا غیررقابتی؟
جشنواره تئاتر فجر برای سومین سال به صورت غیررقابتی برگزار خواهد شد. تعدادی از هنرمندان طی سالهای گذشته از بحث غیر رقابتی شدن جشنواره استقبال کردند، اما امسال و بعد از گذشت سه سال از برپایی جشنواره به صورت غیررقابتی تعدادی از هنرمندان روند غیررقابتی بودن جشنواره تئاتر فجر را در گفتوگوهایی با ایسنا، ارزیابی کردند. امیر جعفری از جمله بازیگرانی است که سالها قبل جوایزی را از جشنواره کسب کرده است، او معتقد است: حذف رقابت از جشنواره تئاتر فجر، اتفاق ناخوشایندی است.
جعفری گفت: با حذف رقابت، تمام انگیزههای هنرمندان جوان از بین میرود و جشنواره دیگر هیچ هیجان و اشتیاقی ندارد.
به گفته وی، حذف رقابت اشتباه بزرگی بود که مدیران تئاتر انجام دادند و بعد از یک دوره طولانی، و تجربیات مثبتی که به وجود آمده بود، سیستم ارائه جایزه را حذف کردند.
بازیگر نمایشهایی چون «مرگ فروشنده» حذف رقابت را توهین بزرگی به هنرمندان تئاتر دانست و گفت: هیچ هنرمندی از تشویق بدش نمیآید، به هرحال رقابت زیبا است و باعث پیشرفت میشود.
احمد مهرانفر، دیگر بازیگر جوانی است که همچون امیر جعفری، جوایز گوناگونی را به دست آورده است.
به اعتقاد وی، ایدهآل این است که همانند جایزه اسکار، آثار جشنواره از میان کارهایی که اجرای عمومی شدهاند، انتخاب شوند و همین آثار با ملاکها و معیارهای ارزشگذاری شده، داوری شوند. پیام دهکردی که در بیست و دومین جشنواره تئاتر فجر، جایزه نخست بازیگری مرد را کسب کرده بود میگوید: معضلات تئاتر بسیار بیشتر و ریشهایتر از بود و نبود رقابت در جشنواره تئاتر فجر است. این بازیگری که این روزها در نمایش «مرگ فروشنده» به ایفای نقش میپردازد، تصریح میکند: بود و نبود جایزه، هرگز دغدغه من نبوده است، آنچه برای من مهم بوده است اضطراب و شوقی است که هنگام رفتن روی صحنه به من دست میدهد و در این میان رو در رو شدن با مخاطب و برقراری ارتباط با او برایام از هرچیز دیگری مهمتر است. هومن برق نورد، دیگر بازیگر تئاتر هم به ایسنا میگوید: نفس دادن جایزه خوب است، به شرط اینکه جایزهها به طور عادلانه ارائه شود، اما تجربه نشان داده در ارائه جایزه، گاه روابط بر ضوابط چیره شده است.
ارسال نظر