عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
طولانی شدن تدوین متمم بودجه وجاهت آن را مخدوش کرده است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: طولانی شدن تدوین نهایی لایحه متمم بودجه و تاخیر در ارائه آن وجاهت آن را مخدوش کرده است. اصغر گرانمایه پور در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: در لایحه متمم بودجه ۸۵ و یا هر لایحه دیگری که دولت به مجلس ارائه میکند، موضوع منابع معرفیشده برای هزینهها مهمترین موضوع آن لایحه است. وی با اشاره به اینکه رفتوبرگشتها و تغییرات متعدد لایحه متمم بودجه اعتبار و استحکام و اهمیت آن را مخدوش کرده است، گفت: لایحه متمم بودجه بر دو منبع مالی تکیه دارد، حساب ذخیره ارزی و فروش سهام شرکتهای دولتی که هر دو آنها محل تامل و بررسی دارد. گرانمایه پور گفت: بر اساس قانون برنامه چهارم در ارتباط با دو موضوع میتوان از حساب ذخیره ارزی استفاده کرد، یکی زمانی که قیمتهای جهانی نفت از قیمت پیشبینی شده در قانون بودجه سنواتی کمتر باشد و کشور از نظر منابع درآمدی با مشکل رو به رو شود، و دیگر برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت به بخش خصوصی برای ایجاد و گسترش واحدهای اشتغالزا است که میتوان از حساب ذخیره ارزی برداشت کرد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر قیمتهای جهانی نفت کمتر از رقم پیشبینی شده در قانون بودجه نیست و موارد مطرح شده در متمم بودجه مربوط به هزینههای دولتی است و برای توسعه بنگاههای اشتغالزا پیشبینی نشده است، بنابراین حساب ذخیره ارزی بر اساس قانون برنامه چهارم نمیتواند یکی از منابع متمم بودجه باشد.
وی افزود: فروش سهام شرکتهای دولتی در نه ماه ابتدای سال ۸۵ با استقبال مردم رو به رو نشد و درآمد حاصل از فروش سهام شرکتهای دولتی نمیتواند منبع مطمئن و تضمین شدهای برای متمم بودجه ۸۵ به حساب آید. نماینده مردم کاشان منابع مالی پیشنهاد شده در متمم بودجه را اولین اشکال مطرح شده درباره آن دانست و گفت: طولانی شدن تدوین نهایی لایحه متمم بودجه و تاخیر در ارائه آن وجاهت آن را مخدوش کرده است و مجلس وقت چندانی برای تصویب آن ندارد، علاوهبر آن غیر از مراحل تصویب آن، کمیسیون برنامه و بودجه باید زمانی را صرف بررسی مصوبات این لایحه نماید و مجلس باید استدلالهای دولت در ارائه متمم بشنود و دولت نمایندگان را درباره ارائه این لایحه قانع کند. وی ضمن اشاره به شرایط نیروی انسانی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: در حال حاضر با تغییر ریاست سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، استعفای معاونین کلیدی سازمان و خالی بودن پستهای آنها، روحیه مجموعه کارکنان سازمان مدیریت حساس و شکننده و ناپایدار است و به نظر میرسد اگر دولت وقت و انرژی خود را صرف هرچه جامعتر، قویتر و متقنتر کردن محتوای لایحه بودجه ۸۶ نماید به نفع کشور است. گرانمایه پور گفت: در ماههای پایانی سال فصل کار پروژههای عمرانی در بسیاری از استانهای کشور پایان یافته است و به نظر میرسد اگر دولت در این مورد دوراندیشی به خرج دهد، همت و تمرکز خود را بر غنای محتوای بودجه سال ۸۶ قرار میدهد.
وی افزود: باید متمم بودجه در کمیسیون برنامه و بودجه مطرح شود ولی در مجموع سعی کمیسیون بودجه براین است تا با دوراندیشی و عقلانیت و منطق با لوایح دولت برخورد کند. وی تاکید کرد: بررسی لایحه متمم بودجه اصل ۸۵ نیست و این امر تنها مشروط به تصویب این موضوع در صحن علنی است که بسیار بعید به نظر میرسد. مجازیفر، عضو کمیسیون برنامه هم با اشاره به اینکه نصف رقم متمم بودجه مربوط به بودجههای جاری است،گفت: هزینه مربوط به بعضی اعتبارات جاری از ابتدای سال پیشبینی نشده بود بنابراین دولت برای تامین آنها مجبور به ارائه متمم بودجه شد.
وی گفت: ارائه متمم بودجه سال جاری با نزدیک شدن پایان سال که لایحه بودجه سال آینده به مجلس ارائه میشود، منطقی نیست. وی افزود: اما با توجه به شرایط فعلی ضرورتها ایجاب میکند برای اتمام و تکمیل بعضی پروژههای عمرانی متمم بودجه به مجلس ارائه شود و این امر تقریبا اجتنابناپذیر است.
حجازی فر با اشاره به اینکه نصف رقم متمم بودجه مربوط به بودجههای جاری است، گفت: هزینه مربوط به بعضی اعتبارات جاری از ابتدای سال پیشبینی نشده بود و به طور غیرمترقبه بر هزینههای جاری دولت افزوده شد، بنابراین دولت برای تامین آنها مجبور به ارائه متمم بودجه شد.
ارسال نظر